ADVERTORİAL
okuma süresi: 4 dak.

Ortodonti için Uygun Yaş Aralığı

Ortodonti için Uygun Yaş Aralığı

<p>Diş bozuklukları küçük yaşta başlayıp yetişkinlik hatta hayat boyunca devam edebilen, kendiliğinden düzelmeyen ve müdahale edilmediği sürece tedavi sürecini uzatabilen diş çarpıklığı rahatsızlığıdır. Ortodonti bu tip durumlarda uygulanan tedavi biçimidir. Estetik görünümü eklediği gibi, yemek yerken veya konuşurken bile sizi rahatsız edebilecek diş çarpıklığı şikayeti için tedaviyi ertelememek en sağlıklı karar olacaktır.</p>

Yayın Tarihi: 22/09/18 00:00
okuma süresi: 4 dak.
Ortodonti için Uygun Yaş Aralığı
A- A A+

Ortodonti için Uygun Yaş Aralığı

Diş bozuklukları küçük yaşta başlayıp yetişkinlik hatta hayat boyunca devam edebilen, kendiliğinden düzelmeyen ve müdahale edilmediği sürece tedavi sürecini uzatabilen diş çarpıklığı rahatsızlığıdır. Ortodonti bu tip durumlarda uygulanan tedavi biçimidir. Estetik görünümü eklediği gibi, yemek yerken veya konuşurken bile sizi rahatsız edebilecek diş çarpıklığı şikayeti için tedaviyi ertelememek en sağlıklı karar olacaktır.

Dişlerin bakımı ve tedavisi aksatıldığında herkesin de bildiği üzere geri dönüşü olmayan diş kayıplarına sebep olabilmekte, aynı zamanda kişinin sosyal hayatını etkileyeceği gibi bakımsızlık-temizlik ihmali ağızda koku, özgüven kaybı, diş lekeleri ve tedavilerin ihmal edilmesiyle kişinin diş şikayetleri artarak diş kaybına yol açabilmekte. Koru Diş Kliniği Bursa ortodonti, estetik diş hekimliği, çocuk diş hekimliği, diş cerrahi, implant başta olmak üzere birçok diş tedavisi alanında hizmet vermektedir.

Özel Bursa Koru Diş KliniğiBursa ortodonti başta olmak, üzere birçok diş tedavileri ve estetiği alanında hasta kabulüne başlanmıştır.

Ortodonti İçin Uygun Yaş Aralığı

Ortodonti tedavisi için çene yapısının oturmuş olması gereklidir. Bunun için uygun yaş aralığı yedidir. Ortodonti tedavisine başlanmadan gerekli kontroller ve film işlemleri gerçekleştirilir. Çenede herhangi bir bozukluk söz konusu ise öncelikle çene yapısı düzeltilir. Diş çarpıkları dışında diş kökü rahatsızlıkları için implant, operasyon gerektiren durumlar için diş cerrahi, dişlerinizi çekmeden kurtarabileceğiniz kanal tedavisi ve dijital panoramik, çocuk diş hekimliği, doğal gülüşler için estetik diş hekimliği ve periodontoloji, sararmış dişler için diş beyazlatma, diş yapısındaki bozukluklar için estetik kompozit dolgu, ağız içi sağlık protez kron köprü işlemleri de Koru Diş Kliniğinde yapılmaktadır.

Ortodonti Nasıl Yapılır?

Koru Diş Kliniği Bursa ortodonti tedavisinde gerekli tedavilerin yapılmasından sonra braket ve tel takımı gerçekleştirilir. Öncelikle her dişin üzerine gelecek şekilde braket takılma işlemi gerçekleştirilir. Sonrasında ara kısımlardan teller geçirilerek teller sıkılır. Her ay düzenli olarak sıkım işlemi gerçekleştirilir. İşleminiz kesinlikle uzman doktor tarafından gerçekleştirilmelidir. Koru Diş kliniğinde bütün hijyen kurallarına dikkat edilirken işin ehli ve alanında tecrübeli doktorlar tarafından hizmet alacağınızı bilmenizi isteriz.

Braket Takımında Can Yanar Mı?

Braketler takıldığında herhangi bir şekilde canınız yanmaz. İlk etapta ağız içerisinde bulunan metallerin ağırlığı hissedilir. Dudak içerisine temas eden metaller aşınma ve tahrişe neden olabilir. Bu süreç ilk hafta için geçerlidir. Zamanda ağız içi bu yapıya alışarak aşınmalar yok olur. Dişlerin sıkılmasından sonra esneme payının kısıtlanması yemek yemenize engel oluşturur. Bu süreç de geçicidir. Dişlerinizin her ay sıkılaşmasından sonra birkaç gün yemekleri çiğnemekte zorlanırsınız. Sıvı gıdalar tüketerek bu durumu atlatabilirsiniz.

Uzman ekip, hijyenik klinik ve 20 yılı aşkın tecrübesi ile Bursa'nın en iyi diş hekimleri kadrosuna sahip olan Koru Diş'in web adresini ziyaret ederek daha detaylı bilgi alabilirsiniz.

www.korudis.com


+++

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.