ADVERTORİAL
okuma süresi: 5 dak.

Elektronik Sigara ve Premium Likit

Elektronik Sigara ve Premium Likit

Elektronik sigara kullanımı, son iki yıl içerisinde ciddi seviyelere gelmiş durumda. Kullanım ve talep artışı söz konusu oldukça da e- sigara ve e- likit çeşitleri de paralellik gösteriyor.

Yayın Tarihi: 05/10/18 10:12
okuma süresi: 5 dak.
Elektronik Sigara ve Premium Likit
A- A A+
Bu çeşit artışının içerisinde yerini almaya başlamış kavramlardan biri de Premium likit. Bu likit türünün en temel farkı ise, VG oranının daha yüksek seviyede olmasıdır. İçiminin kolay olmasının yanı sıra yüksek buhar çıkışına sahip olduğu için de e- sigara kullanıcıları tarafından tercih edilmektedir. VG ve PG oranları ise ürün türüne göre değişiklik göstermektedir. Buharkeyf.net adresi üzerinden Premium elektronik sigara likidi bulabilirsiniz. Ayrıca, kullandığınız marka ve ürün skalasına göre de e- likit tercihinde bulunabilir, güvenle satın alabilirsiniz.

Premium Elektronik Sigara Likidi Nedir?

Belirttiğimiz gibi, e- sigara sektörü geliştikçe beraberinde değişim de gelmektedir. Premium likit ise, yakın bir zamanda ortaya çıkmış bir e- likit seçeneğidir, diyebiliriz. Premium likit tam olarak, VG oranı PG'ye göre oldukça yüksek seviyede olan ve mod/ tank tipi e- sigara cihazlarında kullanıma uygun olan bir e- likit türüdür. Bitkisel gliserin olarak adlandırılan VG, oran olarak %70 ile %85 arasında değişen bir yüzdeye sahiptir. Geri kalan yüzdelik kısım ise PG, yani, propilen glikol anlamına gelmektedir. Diğer bazı e- likit çeşitlerine göre daha fazla bir miktar üzerinden satışa sunulduğunu da söyleyebiliriz. VG oranının yüksek olmasından dolayı da, buhar salımı daha fazladır. Atomizerlerin içerisinde bulunan pamuk tarafından emilen bu likitler, VG oranı yüksek olduğundan daha yavaş bir emilim yapar. Bu da Premium likit kullanılan e- sigaraların daha kolay bir içime sahip olmasını sağlar.

Premium Likit ve Normal Likit Arasındaki Farklar

Biraz önce de söz ettiğimiz üzere, bitkisel gliserolün yüksek olmasından kaynaklı olarak, Premium likidin içimi daha kolaydır. Normal likitler için de kendiniz VG- PG oranına dikkat ederek tercihte bulunabiliyorsunuz. Bu yüzden aslında, Premium likit ve standart e- likitler arasında çok ciddi bir fark olduğunu söyleyemeyiz. Yalnızca daha farklı bir yapısal özelliğe sahip olduğu için buhar üretme ve içim konularında daha başarılı olduğunu söyleyebiliriz. Elektronik sigara kullanırken daha yoğun aroma tadı almak ve daha fazla buhar çıkarmak istiyorsanız Premium türü sizin için uygun olacaktır. Premium likitler ortalama %80 oranında VG'ye sahip iken, geri kalan yüzdenin büyük bir kısmını PG oranı oluşturmaktadır. Sıvı nikotin, saf su da bu yüzdeye dahildir. Bazı türlerde aroma artırmak için diacetyl maddesi de bulunabilmektedir. Nikotin oranı hakkında açıklama yapmak gerekirse, sanılanın aksine, Premium likit türünde VG'nin olağandan fazla olması, nikotin oranı için de aynı durumun geçerli olduğunu göstermez.

Çoğu e- sigara türünde nikotin oranları benzer seviyelerdedir. Bunun haricinde, hem Premium hem de normal likit karışımı yaparak da kendinize bir e- likit çeşidi yaratabilirsiniz. Bu arada, son olarak, Premium likit mod/ tank e- sigara modellerinde kullanılabilmekle beraber, normal e- likitler uygun model olduğu sürece her türlü elektronik sigarada kullanılabiliyor.

E- Likit Dolumu Nasıl Yapılıyor?

Premium ya da diğer likitler fark etmeksizin dolum aşamasında aynı özelliklere sahiptir. Kendi içerisinde, ml- mg, VG- PG oranları, aroma yoğunluğu gibi kategoriler kapsamında seçeneklere ayrılsa da temelde aynı aşamalardan geçerler. Premium likit ya da diğer e- likitler için dolum şekli yalnızca marka türüne göre bazen farklılık gösterebiliyor.

Bu nedenle, satın almış olduğunuz e- sigaranın kullanım kılavuzuna hakim olmalısınız. Dolum işleminin yapılması için de, ilk aşamada, atomizer ve likit deposu birbirinden ayrılmalıdır. Ana gövdeden bu parçaları söktükten sonra, likit deposu olarak belirtmiş olduğumuz kısma, kullanacağınız e- likidin boşatılması gerekmektedir.

Elektronik sigara markasına göre haznesinin boyutu da değişeceği için likidin yenilenme süreci de değişir. Tanklı e- sigaraları doldururken, tankı bataryadan ayırmanız şart değil. Sabit olan bu modellerde, yukarıda bulunan kapağın açılması yeterli. Tepe kısmından direkt doldurabiliyorsunuz. Ortalama 10 dakika kadar bekledikten sonra da kullanabilirsiniz. Kartuşlu modellerde ise, dediğimiz gibi parçaları ayırmış olmalı ve dolum kısmını dik tutmalısınız. Buharkeyf.net üzerinden kullandığınız markaya ve türe uygun e- likidi satın almayı da unutmayınız. Aynı zamanda hangi marka ve likit çeşitlerinin olduğunu da site üzerinden görebilirsiniz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.