DEĞİRMENLİK
okuma süresi: 3 dak.

Alaminyo şehitleri anıldı

Alaminyo şehitleri anıldı

1974 Barış Harekatı sırasında, Geçitkale Bölüğü, Alaminyo Takımı'nda görev yaparken Şehit olan 20 soydaşımız, dün Değirmenlik Alaminyo Şehitleri Anıtı önünde düzenlenen törenle anıldı.

Yayın Tarihi: 22/07/19 08:02
okuma süresi: 3 dak.
Alaminyo şehitleri anıldı
A- A A+
Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Alaminyo köyünde ikamet eden masum ve savunmasız insanlarımızın ailelerinden koparılarak, şehit edilişlerinin, tarihe kara bir leke olarak geçtiğini belirtip, Rum komşularımıza seslenerek, "Geliniz adamızı, dünyaya örnek teşkil edecek bir barış adası yapalım. Savaşların olmadığı, huzur ve refah içinde yaşamanın yollarını birlikte arayalım" dedi.

Saat 19.30'da; anıta çelenklerin sunulması, saygı duruşu saygı atışı ve İstiklal Marşı'nın okunmasıyla başlayan törende; Lefkoşa Kaymakamı Hüseyin Gültekin, Kıbrıs Türk Barış Kuvvetleri Komutanlığı adına Tank Albay Erol Umut, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı Temsilcisi Piyade Alay Komutanı Hakkı Aşık, siyasi parti temsilcileri, polis ve şehit aileleri yakınlarının yanı sıra, Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre de hazır bulundu.

Değirmenlik Lisesi öğrencilerinden Yezda Kaçar ve Kerim Uyar'ın şiir okumalarının ardından, Değirmenlik Belediye Başkanı Ali Karavezirler, Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre ve Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay, günün anlam ve önemini belirten birer konuşma yaptılar.

Başkan Ali Karavezirler, Larnaka'ya Bağlı Alaminyo Köyünde yaşayan ve 1974 Barış Harekâtı sırasında şehit düşen 15 kişi ile 1967'de şehit edilen 5 Alaminyolu Olan Fevzi Hanifiler, Mehmet Hanifiler, Mustafa Hanifiler, Halil Yücetürk, Altay Alaminyolu, Güney Alaminyolu, Hasan Özersay, Hüseyin Özersay, Ali Kozok, Mehmet Kozok, Tahir Kaptanoğlu, Osman Reis, Hasan Kandıralı, Ali Kunduracı, Mehmet Özarifoğlu, Ömer Taşbel, Mustafa Taşbel, Ahmet Alkım, Hasan İmam ve Zafer İmamoğlu'nu saygı ile andı.

TÖRE: "ŞEHİT EDİLMEDİLER, BİR SAVAŞ SUÇU İŞLENEREK KATLEDİLDİLER"

Meclis Başkan Yardımcısı Zorlu Töre, törende yaptığı konuşmasında, "bugün devletimiz varsa, hiç şüphesiz aziz şehitlerin toprağa verdikleri can ve kan sayesinde oldu" dedi.

ÖZERSAY: "POLİTİS'İN HABERİYLE İLK KEZ 'SAVAŞ SUÇU' OLDUĞU KABUL EDİLDİ"

Başbakan Yardımcısı ve Dışişleri Bakanı Kudret Özersay ise törene bir şehit yakını olarak katıldığının altını çizerek, geçen süre zarfında kayıp şehitlerin bulunmasından duyduğu mutluluğu dile getirdi. Özersay ayrıca, Alaminyo şehitlerinin sıradan bir çatışma sonucunda şehit edilmediklerini, bir savaş suçu işlenerek katledildiklerini bir kez daha yineleyerek, Kıbrıs Rum tarafında yayımlanan Politis gazetesinin yayımladığı bir haberde bunu yazdığını kaydetti.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

En güncel gelişmelerden hemen haberdar olmak için

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.