kibris cyprus news haber kibris cyprus news haber
18 Mayıs 2008, Pazar Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap

  ARŞİV
   


 ÇOK OKUNANLAR
Hristofyas bahane arıyor
 
Temas grubu Lokmacıdaydı
 
Endişelerini belki giderdim
 
6 öğretim üyesi işten durduruldu
 
CTP faşizm yapıyor
 
Ufuk Taneri dönemi başladı
 
Oyunlara dikkat!.....
 
Kısıtlamalar devam ediyor
 
Atatürke saygı yürüyüşü yapacaklar
 
Müzakere sürecinde zorluklar olacak
 


Hristofyas’a Göre (2)
Rauf R. DENKTAŞ
Sayın Talat Sözünüzü Tutunuz
Prof.Dr.Ata ATUN
Yaz diyeti
Mete TÜMERKAN
Başlarını vura vura inatla yola devam edenler...
Hasan HASTÜRER
Bir Yaşam Dramι ve Siyaset
Ertanç HİDAYETTİN

Yazarın tüm yazılarını görüntüle
   21 Şubat 2008, Perşembe Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

KKTC televizyonlarιndaki rahatsιz edici programlar mι çoğaldι, yoksa ben mi daha fazla program izlemeye başladιm, bilmiyorum. Geçtiğimiz Cumartesi bu sefer Genç TVde yine bu şekilde bir  program izledim.  ‘Torba’ programιnιn yaratmak istediği hislerle değil, öfke ve tiksinti ile izledim programι.  Sanki birisi nasιrιma basιyormuş gibi bir yüz ifadesi ile.

Torba’nιn konusu Lefkoşanιn bir bölgesinde, yolun bir kenarιnda duran eski bir karavanda güç şartlar altιnda yaşayan bir alkol bağιmlιsιnιn dramι.  Emekli bir polis memuru olan bu bedbaht adamιn dramι bir saat boyunca magazinsel ve gayet sansasyonel bir tarzda oturma odalarιmιza getirildi.  Yanιlmιyorsam bu emekli polis memuru 9 yιl boyunca bu karavanda yaşam sürüyormuş.  Israrla yüzünü görüntüleyen kamaralara yaşlι gözlerle bakarak zaman zaman aç susuz kaldιğιnι, zaman zaman soğuktan donacak gibi olduğunu söyledi. 

Adamιn acι dramι karşιsιnda duygulanmamak için kalb değil taş parçasι taşιmak gerek.  Programι öfke ve tiksinti ile izledim, çünkü gördüm ki insanlarιn yürekler acιsι durumlarιnι dahi siyasete alet etmekten çekinmiyorlar.  Tiksinerek izledim ki artιk KKTCde herşey siyasete, daha doğrusu siyasetçilerin, siyasi partilerin çιkarlarιna endekslenmiş.

Torba sunucusu bir evvelki gece Gak TVde bu kişinin durumunun tartιşιldιğι sιrada  programι Lefkoşa Belediye Başkanιnιn aradιğιnιve ona yardιmcι olmak için söz verdiğinden bahsetti.  Torba programι da Cemal Bulutoğullarιnιn verdiği sözleri hakikaten tuttuğunu bizlere adιm adιm izletti! Düşünün, Lefkoşa gibi küçük bir kentte, bir yerleşim merkezinin yanιnda çok çirkin görünümlü bir karavanda bir alkol bağιmlιsι yaşιyor.  Lefkoşa Belediyesi yetkilileri bundan yenile haberdar oluyor, ve Belediye Başkanι bunu ilk kez bir TV yayιnιndan öğrenip hιzιr gibi devreye girip bu şahsι yaşadιğι insanlιk dιşι ortamdan çekip kurtarιyor. Ve bunu tüm Kιbrιs Türk halkι yutuyor! Yutmazlar sayιn Başkan. Siz sadece görevinizi geç de olsa yapιyorsunuz.  Ama televizyon kanallarιnda, ve çok lâubali bir tarzda.  Topu iktidardaki hükümete atan bir tavιrla.  KKTCyi bilmem ama İngilterede konut işlerinden Belediyeler sorumludur zaten. 

Eminim bu arkadaşιn tek istediği başιnι sokacak küçücük, sade bir konut, ve alkol bağιmlιlιğιnι tedavi ettirdikten sonra karnιnι doyuracağι bir kazanç sağlayan işti.  Saray Hotelde konutlamak değil.  Sonra bakιyoruz ekranlarda başka bir siyasi. Mehmet Çakιcι.  O da adamcağιzιn tedavisini özel kliniğinde ücretsiz yapacağιnιn müjdesini veriyor! Çünkü KKTCde başka bir psikiyatrist yoktur! Tabii ki Hükümet sağlιk hizmetlerini gelistirmek için çözüm üretse zaten bu tür hizmetler vatandaş için ücretsiz sağlanιrdι. 

Diğer çok kιzdιğιm konu, halkιn tavrι.  Sanki KKTCde bu durum hiç görülmüyor.  Civar bölgede yaşayan komşularι suçlamalarι, onlara haksιz ithamlarda bulunmalarι.  KKTC de bu durumda yaşayan kişiler elbette var.  Örneğin, 2007 Eylül ayιnda yazdιğιm bir yazιda Kuğulu Parkta “TMT, Mücahit diye diye, bana kaldι burasι hediye” diye pankart açan evsiz ve işsiz Oğuz Tanrιverdi’nin dramιndan ve Haspolat’ta virane bir evde sinir hastasι oğlu ile tek başιna bιrakιlmιş Münevver Şendur’un dramιndan bahsetmiştim. Daha nice insanlarιmιz var bu tür zor şartlarda yaşayan. Eh, bakarsιnιz Belediye Başkanι onlarιn da sorunlarιnι Gak TVde çözer! 

İşte böyle sevgili okurlar. KKTCde uydu programlarιndan izlediğimiz durum bu.  Kişilerin insanlιk dιşι yaşam dramlarι yüzler kιzarmadan siyasete, partizanlιğa alet ediliyor.  Hem de onlarιn onurlarιnι kιrιcι, sansasyonal bir şekilde.  Medya da sorgusuz sualsiz buna katkι sağlιyor.

Yazιklar olsun.

   851 defa okundu Yorum Yaz        Yazdır        Arkadaşına Gönder

  Yazarın son 10 yazısı Yazarın tüm yazıları Yazarın tüm yazılarını görüntüle  
  17 Mayıs 2008, Cumartesi   Asker Oldum Piyade!
  11 Mayıs 2008, Pazar   Çocuklara Mektup
  02 Mayıs 2008, Cuma   Haydi Sandığa – Irkçılari Durduralım
  21 Nisan 2008, Pazartesi   Gülmeyi Unutmayalim (1)
  11 Nisan 2008, Cuma   Barış Korkutuyor
  04 Nisan 2008, Cuma   Çağlayan Yok Mu Halimize Ağlayan
  29 Mart 2008, Cumartesi   Londra’da Şiir Dolu Günler
  21 Mart 2008, Cuma   Göçüp giden Değerlerimiz – Halil Direkoglu
  16 Mart 2008, Pazar   Kadιnlar Günü İmiş!
  08 Mart 2008, Cumartesi   Gerçekleşmeyen Beklentiler


 
  Reklam  |  Künye  |  İletişim  |  Sık Kullanılanlara Ekle  |  Açılış Sayfası Yap
© 2000 - 2007 KIBRIS POSTASI
Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak belirtilmeden yayınlanamaz.
Haber Merkezi: haber@kibrispostasi.com
Kıbrıs Postası
Anadolu Ajansı Abonesidir. 
Last Digital
eNewspaper Automation Software
Technology by:
                     
Dýþarýya link Last Digital

Sitedeki tüm harici linkler ayrı bir sayfada açılır. Kıbrıs Postası harici linklerin sorumluluğunu almaz.