Bir Yıldız Kaydı

Yayın Tarihi: 20/06/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Kocaman bir yaşam birkaç saniye kadar kısa bir zaman dilimi içerisinde sonlandı. Acımasız, korkunç bir şiddetle.

Jo Cox, geçen yıl Parlementoya İşçi Partisini temsil etmek için seçilen genç milletvekili, görevini yerine getirmeye giderken pusuda bekleyen terörist bir katil tarafından yaşamdan koparıldı.

İki küçük yavru muhteşem bir anneden mahrum bırakıldı. Brendan bir daha eşinin daima gülümseyen yüzünü göremeyecek.

Bazı insanlar vardır, onların yaşamdan ayrılması sizi inanılmaz derin bir kedere boğar. Onları tanımasanız dahi.

Jo Cox böyle birisiydi. Bir ilham kaynağı. Güçsüzün, yoksulun her zaman yardımına koşan bir iyilik meleği.

Çok kısa zamanda sadece kendi partisi içinde değil, tüm parti milletvekillerinin sevip saydığı bir kadın.

Bazıları ona İşçi Partisinin gelecek Lideri olarak bakmaktaydı.

Korkunç haberi Perşembe gün öğleden sonra arabanın radyosundan duydum. "İlk kez bir kadın milletvekili suikasta uğradı" diyordu spiker.

Sonra Brendan Cox'un mesajını okurken kendini tutamayıp ağlamaya başladı her zaman iş dönüşü eve giderken dinlediğim sunucu.

Çok ender bir şeydir, bu ülkede özellikle medya mensuplarının hislerini açıkça göstermesi. Adamın cesaretine hayran kaldım.

Elimde olmadan göz çukurlarımın kenarından iri yaş damlaları aktı.

Jo Cox'un ismini ancak birkaç kez duymuştum daha önce.

Sosyal adalet ve eşitlik ilkeleri savunucusu, ilticacılara her zaman yardım elini uzatan prensipli, ilerici bir milletvekili olduğunu az çok biliyordum.

Gözyaşlarımın nedeni buydu. Çünkü onun gibi cesur, düşüncelerini söylemekten çekinmeyen ilerici milletvekilleri parmakla sayılacak kadar azdır Avam Kamarasında. İşçi Partisi içerisinde dahi.

Cesurluğu, sosyal adalet savunuculuğu, nefret tohumları yayanlara karşı sürdürdüğü kampanya birçoklarını çok huzursuz ediyordu.

Daha birkaç hafta önce Avrupa Birliği Referandum kampanyasının ırkçılığa ulaşan boyutları yüzünden meslektaşlarını uyarmıştı.

Jo Cox'un katili kadar, bu iğrenç kampanyanın mimarları da suçluydu onun acı sonundan.

Çünkü Referendum Kampanyasını yalan ve aldatmaya dayalı bir temele oturtmuşlardı bazı siyasetçiler ve medya mensupları.

Amaçları seçmeni korkutarak ülkenin Avrupa Birliğinden çıkmasını sağlamaktı.

Kullandıkları araç nefretti bunların.

Farage gibi sözde siyasetçi, Nazilerin 1930larda başvurduğu aynı ırkçı kampanyaları kullanmaktaydı.

Savaştan canlarını zor kurtaran tüm ilticacıları ve göçmenleri tecavüzcü olarak niteleyecek kadar aşağılık taktikler uygulamaktan çekinmiyordu bu adam.

Sonuçta aşırı sağ, ırkçı örgütlerle ilişkisi ispatlanan katil, Jo Cox'un canına kıydı. Onun insancıl düşüncelerini, yaptırımlarını sindiremediğinden.

Değişik görüşler savunmak demokrasinin gereğidir. Ancak bunu halkın endişelerini kullanarak ırkçı ve yanlış bilgilerle yapmak hainliktir, korkaklıktır, utanmazlığın, şerefsizliğin dik alasıdır.

Birkaç günden beri bu siyasetçiler, gazeteler, her zaman kışkırtıcı yayınlar yapan sözde radyo sunucusu Jo Cox için timsah gözyaşları dökmektedirler.

Cuma gün trende bu gazetelerin gözüme ilişen haber başlıkları yüzünden az daha kahvaltım midemden boşanacaktı.

Jo Cox hakkında bulabildiğim her bilgiyi üç günden beri okumaktayım. Okudukça ona karşı hayranlığım çoğalıyor. Üzüntüm, hissettiğim hiddet de.

Jo vurulduktan sonra yerden kalkması için kendisine yalvaran yardımcısına şöyle demişti: "Sızılarım çok fazla. Kalkamayacağım"

Jo, senin düşüncelerini, ilkelerini paylaşan bizlerin de sızısı çok fazla. Senin gösterdiğin yolda, nefret tacirlerine karşı savaşmaya devam edeceğiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Ertanç HİDAYETTİN yazıları