Hem ekonomimize hem de ulusal çıkarımıza zarar veriliyor

Yayın Tarihi: 10/03/14 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+
Yeni yasal düzenleme yapılacağı bahanesi ile, vatandaşlık işlemlerinin durdurulması, üzerinde durulması ve değerlendirilmesi gereken çok önemli bir konudur.

Çünkü bu uygulama, hem Kıbrıs Türk halkının azınlık durumda kalmasına katkıda bulunuyor,hem de Anavatana karşı dostça değildir.

Her şeyden önce, Kıbrıs Türk halkı olarak, ulusal kimliğimizi, dilimizi, dinimizi kaybetmeden varlığımızı sürdürebilmemiz için, Rum çoğunluğa paralel olarak nüfusumuzu artırmak zorunda olduğumuz kabul edilmeli .

Acaba dili, dini, ulusal kimliği bizden farklı olan Rumlarla birleşmemizi savunan siyasi parti ve kişilerin, ayni kökene sahip olduğumuz kuzeyli soydaşlarımıza vatandaşlık verilmesine karşı çıkmasının, sebepleri nelerdir?

Eğer amaç, adanın kuzeyinde Kıbrıs Türk varlığının artıp güçlenmesini engellemek ve uyduruk Kıbrıslılık kimliği altında Rum çoğunlukla birleştirmek ise,bunun yanlış, mantık dışı ve zararlı bir ideal olduğu aşikardır.

1878'den sonra, dıştan göçlerle nüfus üstünlüğünü ele geçiren Rumların, nüfus bakımından az olmamızı gerekçe göstererek tüm ada üzerinde hak talep ettikleri ve son toplumlar arası görüşmelerde bize %18 oranında toprak önerdikleri bilinmiyor mu?

İrademizin elimizden alınacağı ve toplumsal yapımızın değiştirileceği safsatası ile kuzeyli soydaşlarımıza vatandaşlık verilmesini istemeyenler, gerçekte dili, dini ve milleti bizden farklı olan Rumlarla birleşmemiz durumunda varlığımızın bile riske sokulacağını neden anlamak istemiyor?

Acaba halen ülkemizde binlerce boş ev ve işyeri bulunduğu ve düz işçi bulunamadığı biliniyor mu?

Türkiye'deki çalışma koşulları KKTC'den daha iyi ve yaşam da daha ucuz olduğuna göre, halen ülkemizde ekonomimizi ayakta tutan kuzeyli soydaşlarımızın ayrılmasını mı yoksa ülkemizde kalmasını sağlamak mı yararımızadır?

Güneye giden tüm Yunan vatandaşlarına vatandaşlık tanınmasına karşı, KKTC'de kuzeyli soydaşlarımıza insanlık dışı zorluklar çıkararak, üstelik sol görüşle de hiç bağdaşmayan mantık ve çağ dışı gerekçeler ileri sürerek, vatandaşlık verilmemesi veya kotaya tabi tutulmak istenmesi, yanlış ve uzun vadeli çıkarlarımız için zararlı değil mi?

Solculuk taslayan siyasi parti ve kişilerin, yabancı düşmanlığı hatta mahalle milliyetçiliği yapmaları, benimsediklerini ileri sürdükleri sol ideoloji ile ters düşmüyor mu?

Son yıllarda mantık dışı uygulamalar sonucu ülkemizden ayrılan kuzeyli soydaşlarımız nedeniyle, devletin kira stopaj gelirlerindeki düşüş ve piyasadaki ekonomik daralma, nüfusumuzun daha da azaltılması değil, artırılması için önlem alınmasını gerektirmiyor mu?

Acaba yeni vatandaşlık verilmemesi ve halen ekonomimizi ayakta tutan kuzeyli soydaşlarımızın da ayrılması durumunda, ekonomimizin tamamen çökeceğinin bilinmesi için ekonomi uzmanı olmak mı gerekir?

Mevcut nüfusumuzla kendi ayaklarımız üzerinde durmamız ve gelecek yıl Anavatandan getirilecek suyu değerlendirmemiz mümkün olabilecek mi?

Ülkemizdeki inşaat, imalat,turizm, tarım , hayvancılık kesimlerini, emekleri ile kuzeyli soydaşlarımızın ayakta tuttuğu inkar edilebilir mi?

Amaç kuzeyli soydaşlarımızın çalıştığı iş alanlarında gençlerimizin istihdamı ise, acaba gençlerimiz bu iş alanlarında çalışmayı kabul eder mi?

Kısaca belirtmek gerekirse, yeni vatandaşlık verilmemesi, kotalarla engellenmesi ve böylece, nüfus üstünlüğünü bize karşı koz olarak kullanan Rumlarla aramızdaki açığın daha da büyümesinin sağlanması, sadece Rumların ulusal davasına hizmet eder. Bizim ise, azınlık durumuna düşmemize sebep olur ve geleceğimizi zora sokar.

Bu nedenle, nüfusumuzun artmasını engelleyenler, altından kalkamayacakları derecede, çok büyük bir sorumluluk altına giriyor.

Ayrıca uzun yıllardan beri ülkemizde yaşayan, ülkemizde doğan, okullarımızda öğrenim gören, kısaca bize entegre olan ve halen yürürlükte olan yasaya göre vatandaşlık hakkı kazanan kişilerin vatandaş yapılmaması, hakça olmaması bir yana, sözde solcuların dilinden düşürmediği 'uluslar arası hukuk' ile de bağdaştırılamaz.

Yeni vatandaşlık yasası çıkarılacaksa veya kota konulacaksa bundan sonra ülkemize gelen ve vatandaşlık isteyenler için uygulanmalı.

Vatandaşlık verilmesinin durdurulması, açıkça ulusal davamıza zarar verici ve Rum tarafının tezlerini güçlendirici bir karardır.

Bu nedenle ulusal davamıza zarar verici böyle kararlar karşısında, Anavatan yetkililerinin sessiz kalmaması gerektiği görüşündeyim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.