Hizmetlerin sürekliliğinin sağlanmaması başarısızlığı gösterir

Yayın Tarihi: 29/03/14 09:52
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
KKTC'de sık sık arıza bahanesi ile halka verilen hizmetlerin, aksatılması ve halkın mağdur edilmesi, her nedense alışkanlık haline gelmiştir.

Trafik ışıkları arıza bahanesi ile günlerce, haftalarca, hatta aylarca devre dışı kalmakta, trafik sıkışmakta, kazalar sonucu yaralanmalar ve maddi hasar ortaya çıkmaktadır.

Halktan sırf kanalizasyon hizmeti için vergi alınmasına karşın, 'sisteminde arıza oldu' gerekçesi ile mikrop saçan atık sular, evlerin arasından akan, dere yatağına verilir.

Santral ve trafolarda arıza oldu veya bakım bahanesi ile, sık sık elektrik kesintileri oluyor.

Telefon sisteminde ortaya çıkan arıza nedeniyle, saatlerce hatta günlerce internet ve iletişim hizmetleri aksatılır.

Hiçbir yetkili de, bu aksaklıkların tekrarlanmaması ve vatandaşların sıkıntıya sokulmaması için herhangi bir işlem yapmıyor.

Oysa dünyanın hiçbir uygar ve demokratik ülkesinde, teknik arıza çıktığı veya bakım gerekçesiyle hizmetler aksatılmaz.

Ülkemizde de özel sektörün verdiği hizmetlerde arıza çıktı ve/veya tamirat için yedek parça bulunmadığı bahanesi ile ,hizmetlerin aksatıldığı görülmemiştir.

Kuşkusuz makinelerde ve sistemlerde bir aksaklık çıkması veya arıza olması normaldir.

Ancak iyi ve başarılı bir yönetim, çıkabilecek arıza ve aksaklıklara karşı hazırlıklı olur. Gerekli önlemler alındığı için de çıkan sorunlar, hemen düzeltilir ve hizmetlerin sunulmasında kesinti olmaz.

Öte yandan devletin sağladığı hizmetlerden internet, telefon, su,elektrik gibi hizmetlerin bile sürekliliğinin sağlanması için gereken duyarlılık gösterilmiyor.

Ülkemizde hizmetlerin sürekliliğini sağlayamayan, çıkan aksaklıkların anında düzeltilmesine özen göstermeyen ve hizmetleri aksatıp halkı mağdur edenlerden de hesap sorulmamaktadır.

Bu halkı umursamayan hatalı yönetim anlayışı sonucu olarak, en basit hizmetlerin verilmesinde bile devamlılık sağlanmamakta vatandaşlarımız mağdur edilmektedir.

Uygar ülkelerde ve KKTC'deki özel kesimde, sorumluluklarını başarılı bir şekilde yerine getirmeyen görevlilerden hesap sorulur, hatta işlerine son verilir.

Ülkemizde ise ,insanların yaşamını tehlikeye sokabilecek, yaygın hastalıkların oluşmasına zemin hazırlayabilecek ve ölümcül kazalara sebep olabilecek aksaklıkların ortaya çıkmaması için bile önceden gerekli önlemler alınmaz.

Şimdiye kadar gerekli önlemleri almayarak hizmetlerin aksamasına ve vatandaşların mağdur olmasına sebep olan herhangi bir görevli ve sorumludan hesap sorulduğu da hiç görülmedi.

Böyle olunca da devlet ve kamuda çalışanlar, görev ve sorumluluklarını yerine getirirken, başarılı olmayı ve halkı memnun etmeyi önemsememektedir.

Halen aylardan beri başkentimizde evler arasında akan dere yatağına kanalizasyon sularının boşaltılması ve yine Lelkoşa'nın en işlek yolu olan Yenişehir kavşağındaki trafik ışıklarının haftalardan beri devre dışı olması, dünyanın hiçbir uygar ülkesinde görülmesi mümkün olmayan ciddi bir görev ihmalidir.

Ülkemizde, böyle en basit ve kolayca çözümlenebilecek sorunlara bile al atmadığı nedeniyle, vatandaşlarımız büyük fedakarlıklarla kurulan devletimizden soğumakta ve politikacılara olan güvensizlikte her geçen gün biraz daha artmaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.