Irkçılık

Yayın Tarihi: 12/04/14 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Son zamanlarda sözde ırkçılığı reddeden yeni ırkçılar, geçmişten günümüze ırkçılık yapmayan, ırkçı olmayan Türk milliyetçisine saldırıyorlar.

Oysa, kendi soyuna yani ırkına, milletine karşı sempati duymak başka, ırkçı olmak ve ırkçılık yapmak başkadır.

Bu nedenle milliyetçilerin ırkçılıkla suçlanması, yanlış olması bir yana, dayanaksız ve iyi niyetli olmayan bir suçlamadır.

Her şeyden önce, bir kişinin kendi soyunu, yani ırkını veya milletini sevmesi kesinlikle ırkçılık değildir.

Çünkü ırkçılık, başka ırktan olan kişilere düşmanca davranmak, yaşam hakkı tanımamak ve o ırktan olanları suçlamaktır.

Örneğin Almanya'da Hitler rejiminde tüm Yahudilerin düşman görülerek milyonlarcasının katledilmesi, ırkçılıktır.

Eskiden Sovyet Rusya, son zamanlarda ise batılı emperyalist sempatizanı olan bazı kişilerin, ülkemizde yaşayan tüm kuzeyli soydaşlarımızı suçlaması ve onlara düşmanca duygular beslemesi de ırkçılıktır.

Rusya, İspanya,Fransa ve İngiltere de tarihleri boyunca ırkçılık yapmışlar ve suçsuz milyonlarca insanı katletmişlerdir.

Rusya'da komünist yöneticilerin, suçsuz yüz binlerce Türkistan, Kırım ve Azerbaycan Türkünü sürgüne gönderip ölmelerine sebep olması ırkçılıktır.

Bütün dünyaya çağdaşlık dersi veren batılıların gözü önünde Sırpların,yüz binlerce Boşnak'ı vahşice katletmesi ırkçılıktır.

Halen Kızıl Çin'in işgali altında bulunan Doğu Türkistan'daki Uygur Türkleri de, dünyanın gözü önünde ırkçılık nedeniyle öldürülmektedir.

Terör örgütü PKK'nın da hiçbir suçu olmayan kişileri katletmesi ve Rumların 1963'te Akridas ve 1974'de İfestos planları ile bir çok suçsuz Türkü katletmeleri de ırkçılıktır.

840 yıl Türklerle birlikte yaşayan, Osmanlı yönetiminde en yüksek makamlara atanan Ermenilerin de 1. Dünya harbi döneminde, ordumuz Ruslarla savaşırken Doğu Anadolu'da on binlerce Türk 'ü vahşice katletmesi de ırkçılıktır.Bir de sıkılmadan, bu ihanetleri nedeniyle sürgün edilmeleri üzerine,halen Osmanlıları soykırım ile suçlamaktadırlar.

Türk milletinin tarihi boyunca ırkçılık yapmadığı, aksine yabancıların içimizde en iyi koşullarda yaşamalarına olanak tanıdığı bir gerçektir.

623 yıllık Osmanlı Türk imparatorluğu tarihinde sadrazam makamına atanan 215 kişiden,sadece 78'inin Türk, geriye kalan 137'sinin ise başka ulustan olması, ayrıca Türkiye'nin Dünya savaşında Nazilerden kaçan Yahudilere kucak açması Türk milletinin ırkçı olmadığının kanıtıdır.

Kıbrıs'ın Türkler tarafından yönetildiği yaklaşık 343 yıl içinde de,Rum halkına karşı ırkçılık yapılmamıştır.Aksine Venedikliler döneminde kapatılan Ortodoks kilisesinin yeniden açılmasına ve Rumların serbestçe istedikleri şekilde ibadet etmelerine izin verilmişti.

Görüldüğü gibi asıl ırkçı, KKTC'deki özenti solcularının hayran olduğu, batılı emperyalistler, Rusya, Çin,Rum ve Yunanlılardır.

Aslında anavatanlarının sınırları dışında yabancılarla yaşayan toplulukların,varlıklarını sürdürebilmeleri için, mutlaka soylarına yani ırklarına , ulusal kimliklerine ve dinlerine bağlı olması şarttır.

Aksi halde ırkını ve ulusal kimliğini önemsemeyen topluluklar,birlikte yaşadıkları çoğunluk içinde eritilip yok edilirler.

Zaten,halen ülkemizde milliyetçiliğe karşı yürütülen kötüleme kampanyasının tek nedeni de budur.

Gerçekte başka ulustan olanları düşman görmeyen, onlara zarar vermeyen, milletini seven, Anavatanına sempati duyan vatandaşlarımızın hiç ilgisi olmadığı halde, ırkçılıkla suçlanması haksızlıktır.

KKTC 'deki milliyetçilerin, güneyde sürekli olarak eylem yapan ve şiddet uygulayan ELAM ve APOEL militanları gibi gösterilmesi ve ırkçılıkla suçlanması yanlıştır.

Hele milliyetçileri ırkçılıkla suçlayanların, Anavatanda 30,000 masum soydaşımızı katleden ırkçı terör örgütü yandaşlarının, Üniversitede Öcalan posterleri açmasını ve bu örgütün propagandasını yapmasını proteste eden milliyetçi öğrencileri ırkçılıkla suçlaması, dayanaksızdır.

Öte yandan her nedense KKTC'de milliyetçiliği ırkçılık gösterip suçlayanlrın,güneye giden bir çok Türkün dövülmesini, yaralanmasını,araçlarına zarar yapılmasını, futbol maçlarında bayrağımızın yakılmasını, güneyde konferans veren M.A.Talat'a bile şiddet uygulanmasını münferit olaylar olarak gösteriyor ve Rumları ırkçılıkla suçlamıyorlar.

Kısaca, KKTC'de milliyetçiliğin ırkçılık gösterilerek kötülenmesi ve tehlikeli olduğunun ileri sürülmesi, dayanaksız ve yanlıştır.

Bundan güdülen amacının da, Kıbrıs Türklerinin Anavatanından ve ulusal kimliğinden koparılması, kimliksizleştirilmesi ve Rum çoğunluk içinde eritilip yok edilmesi olduğu görüşündeyim.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.