İşgal masalı ve gerçekler

Yayın Tarihi: 22/04/14 16:41
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Bazı kişilerin, çeşitli nedenlerden dolayı Kıbrıs'a barış getiren ve barışın devam etmesini sağlayan Türk ordusuna dil uzatmayı alışkanlık haline getirdiği görülüyor.

Kuşkusuz bilinen gerçekler ve içinde bulunduğumuz koşullarda, bir anlaşma yapılmadan, ordumuzun ayrılmasını istemenin iyi niyetle bağdaştırılamayacağı ve sadece Rumların tezine destek sağladığı aşikardır.

Türk ordusunun ülkemizden ayrılmasını talep eden içimizdeki malum kişiler,güneyde Rum –Yunan ordusu ile 80000 kişilik milis gücü bulunmasını görmezlikten geliyor.

Her şeyden önce 1974'de Türkiye'nin uluslar arası anlaşmalardan kaynaklanan müdahale hakkını kullanarak, Rumların adadaki Türk halkını katledilmekten kurtardığı kimsenin inkar edemeyeceği bir gerçektir.

Cefa çekmeyenler sefanın değerini bilmez. Ancak Rum saldırıları karşısında, ordumuzun gelmesini bizim istediğimiz, bizi katledilmekten kurtarması,can güvenliğimizi sağlaması için, yıllarca ve sabahlara kadar Allaha dua ettiğimiz, unutulmamalı.

Türk ordusunun askeri müdahalede bulunmasının,Türk ve Rum halkına barış, Yunanistan'a da demokrasi getirdiği tarihi bir gerçektir.

Kalıcı ve sıçrama tahtası olarak kullanılamayacak iki kesimli, eşit siyasi ve egemenliğe dayalı bir çözüm gerçekleştirilmeden,Türk ordusunun ayrılması durumunda, Rumların egemenliklerini kuzeye yayacağı ve B. Trakya'daki Müslüman! Azınlığın konumuna düşeceğimizi bilmek için de kahin olmak gerekmez.

Aslında ordumuza dil uzatılmasını haklı gösterebilecek hiçbir dayanak ve sebep yoktur.Çünkü sivil yaşama hiçbir zararı olmadığı, buradaki yönetime müdahale etmediği, vatandaşların günlük yaşamını etkileyebilecek herhangi bir tutum ve davranış içinde olmadığı da biliniyor.

Üstelik, barış, güven,huzur içinde can ve mal korkusu olmadan bize ait bir bölgede yaşayabilmemizi ve devletimizin varlığını sürdürmesini sağlaması yanında, ekonomimize de çok önemli katkıda bulunuyor.

Bütün bu gerçekler nedeniyle, ordumuzun kötülenmesi ve işgalci gösterilerek ayrılmasının istenmesi, iyi niyetli ve Kıbrıs Türk halkının yararına olamaz.

Rum tarafı Türk ordusunun ayrılmasını istemektedir.Çünkü ulusal hedefleri olan adanın tümünü ele geçirmek için, önlerindeki tek engel Türk ordusudur.

Öte yandan batılı emperyalistler de, Türkiye'nin doğu Akdeniz'de söz sahibi olmasını istemedikleri için, ordumuzun ayrılmasını istiyor.

Ancak içimizdeki bazı kişi ve kuruluşların Türk ordusunu kötülemelerini , işgalcilikle suçlamalarını ve ayrılmalarını istemelerini haklı gösterecek hiçbir tutarlı gerekçe bulunmaması bir yana kendi bindikleri dalı da kesmeleri anlamındadır.

Çünkü ordumuzun ayrılması durumunda, kendileri de dahil tüm halkımız felakete sürüklenecektir.Bir çok kişi de geçim kaynağından ve makamından olacak.

Türk ordusunun ayrılması durumunda, Kıbrıs Türk halkının bugüne kadar elde ettiği tüm kazanılmaları kaybedeceği, yeniden acılı maceralara sürükleneceği,göç etmekle asimile olmak arasında tercih yapmakla karşı karşıya kalacağı aşikar değil mi?

Halen Leymosun'da yaşayan Türklere kendi dillerinde öğrenim görme hakkını bile tanımayan Rum yönetiminin, Türk ordusunun ayrılması durumunda, bize azınlık hakları dışında hiçbir hak tanımayacağı bilinmiyor mu?

Türk ordusunun ayrılması durumunda acaba bu topraklarda varlığımızı sürdürebilmemiz için ekonomik faaliyetlerde, Rumların bize yardımcı olacağı, bizimle yapıcı işbirliği yapacağı düşünülebilir mi?

Türk ordusunun ayrılması durumunda, güneyden kuzeye gelip yerleşenlerin, yeniden göç etmek zorunda kalacağı bilinmiyor mu?

Bütün bu soruların cevapları herkes tarafından bilindiğine göre, bu topraklarda varlığımızı sürdürmemizin tek dayanağı olan Türk ordusunu kötülemek ve anlaşma olmadan ayrılmasını istemek ; vefasızlık ve yanlış olması bir yana, Kıbrıs Türk halkının tüm kazanımlarını kaybetmesini, Rum çoğunluğun boyunduruğu altına sokulmasını, azınlık durumuna düşürülmesini ve bu topraklardan göç etmek ile Rumlaşmak seçenekleri ile karşı karşıya kalmasını istemek değil mi?

Sonuç olarak ordumuzun ayrılmasını istemek, Kıbrıs Türk halkına karşı dostça olmayan, Rum tezlerini destekleyen ve imajımıza gölge düşüren bir tutumdur.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.