Dünyanın en şanslı ve avantajlı hükümeti

Yayın Tarihi: 14/06/14 10:38
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
KKTC hükümetinin sahip oluğu tüm paha biçilmez olanaklara rağmen, ülkemize hizmet ettiği ve sorunlara çare bulduğu söylenemez.

Devlet kuruluşları, yetişmiş personel ve bina bakımından milyon nüfuslu ülkelerin olanaklarına sahibiz.

Güvenliğimiz Türk ordusu tarafından sağlandığı için, hükümetimizin bu konu ile ilgilenmesine gerek kalmamaktadır;

Sadece anavatan tarafından tanındığımız için, dış işlerimizle ilgili faaliyetler oldukça azdır;

Ülkemizdeki yollar, göletler, limanlar,uçak alanları, enerji santralleri, haberleşme tesisleri gibi tüm alt yapı hizmetleri, anavatan tarafından finanse edilip yapılıyor;

Güvenlik örgütü hükümete bağlı olmadığından , hükümet asayiş konusu ile meşgul olmamaktadır;

Adalet hizmetinden, Yüksek Yargı Kurulu sorumludur;

Ayrı para birimimiz bulunmadığı için, para kambiyo konusu ile hükümetimiz meşgul olmamaktadır;

Sağlık ve eğitim hizmetlerinin önemli bir kısmı özel kesim tarafından sağlanıyor;

Toplumlar arası görüşmeler, Cumhurbaşkanı tarafından yürütülmektedir;

Devlet görevlilerinin maaşları anavatanın mali desteği ile ödenmektedir;

Birkaç ay sonra Anavatanın getireceği (75milyon ton /yıl )paha biçilmez su kaynağı sayesinde,içme suyu sıkıntımız ortadan kalkacak ve tarımsal üretimimizde önemli artış sağlanabilecek.

KKTC hükümetleri tüm sıkıntı ve zorluklar karşısında, anavatandan teknik ve idari konularda destek sağlama olanağına sahiptir;

Görüldüğü gibi hükümetimiz dünyanın en şanslı hükümeti olup, başka ülkelere kıyasla sorumlulukları ile yükümlülükleri oldukça azdır.

Fakat tüm bu olumlu olanaklara rağmen ve sorumluluk alanlarının oldukça az olmasına karşın, KKTC hükümetlerinin ülkemize gereken düzeyde hizmet etmediği ve başarılı olmadığı inkar edilemeyen bir gerçektir.

Oysa ülkemizin yüzölçümünün küçük ve nüfusumuzun da çok az olması nedeniyle, tüm sorunlarımız da büyük ülkelere göre daha basittir. Çözümleri de kolaydır.

Üstelik ülkemizdeki tüm sorunlar, sokaktaki sade vatandaşlar tarafından bile biliniyor ve basında da her gün gündeme taşınıyor.

Buna rağmen politik iktidarlar, ülkeye hizmet etmek iradesine sahip olmadığı için, sorunlara çare bulmakla ilgilenmemektedir.

Üstüne üstlük bir de siyasi iktidarlar genellikle devlet olanaklarını ülkenin genel yararları yerine, oy avcılığında pazarlık aracı olarak kullanarak, heba olmasına sebep oluyor.

Devletin yönetici makamları,partililerin ve yandaşların ödüllendirileceği kaynaklar olarak görüldüğü için, devlet hizmetleri halka başarılı ve verimli hizmet verememektedir.

Oy kaygısı ile hareket ediği için, Devlet kuruluşlarının verimliliğini artırıcı önlemler alınmıyor.

Defalarca basında eleştirilmesine rağmen,devlet kuruluşlarında damga pulu satışı bile yapılmıyor.

Oysa hükümetlerin, en azından devlet dairelerinin halka başarılı hizmet vermesi için gerekli önlemleri alması gerekirdi.

Örneğin sadece mantık dışı ve gereksiz bürokratik işlemlerin kaldırılarak hizmetlerde vatandaşların rahatlattırılması oldukça kolaydır.

Eğitim, sağlık, iletişim, tarım konularında alınacak basit önlemler ile halka daha kaliteli hizmet verilmesi mümkündür.

Yasaların uygulanmasında umursamazlığın terk edilmesi durumunda, ülkemizdeki düzenin düzeltilmesi oldukça kolaydır.

Görüldüğü gibi istenmesi ve biraz da gayret edilmesi halinde,ülkemizdeki tüm sorunlara da çok kısa zaman içinde çareler üretilmesi mümkündür.

Bunun için de siyasi iktidarlar, seçimle getirildikleri makamlarda geçici bir süre kalacaklarının ve ülkeye hizmet etme yükümlülüğü altında bulunduklarının bilinci ile hareket etmeli.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.