Hükümetlerin var oluş nedeni ülkeye hizmet etmektir

Yayın Tarihi: 02/08/14 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Hükümetin iç ve dış sorunlar karşısındaki tutumu ile açıklamaları, iktidardan çok muhalefet gibi hareket ettiğini gösteriyor.

Ana muhalefet başkanının vurguladığı gibi 'Rum lider Anastasiades'in zamana oynadığı, yakınlaşmaları reddederek sıfırdan konuları ele almak istediği, Türk tarafına görüşmelerdeki konu başlıkları olan yönetim ve güç paylaşımı, toprak, mülkiyet, Avrupa Birliği, vatandaşlık, güvenlik ve garantilerde Annan Planı'ndan çok çok geride öneriler sunduğu bilindiği halde KKTC Başbakanı olacak bir kişinin Rum lider Anastasiadis'le KKTC Cumhurbaşkanı Eroğlu'nu aynı kefeye koymaya kalkışması yanlıştır ve Kıbrıs Türk Halkı'nın yararına bir tutum olamaz"

Hele KTC Başbakanlık makamında oturan birinin, Rum yönetimi meclisinde alınan ENOSİS kararında imzası olan AKEL yöneticileri ile sık sık bir araya gelmesi ve ortak mücadele açıklaması yapmasını, ben sade bir vatandaş olarak hayretle karşılamaktayım.

Ayrıca son liderler görüşmesinde, temsilcilerimizin şahsında KKTC devleti ile halkımıza karşı Rum liderin sergilediği saygı kurallarına aykırı davranışına tepki göstermesi gerekirken,AKEL Başkanı ile yaptığı ortak açıklamada üçüncü taraf gibi uygunsuz hareketi göz ardı etmesi, kabul edilemez.

Hükümetin İç işlerimizdeki sorunlarla da ilgilenmediği ve en basit sorunların çözümü için bile çaba harcamadığı inkar edilemeyen bir gerçektir.

Oysa hükümet olmak, şikayetlere bahane uydurmak olmayıp, ülkeye hizmet etmek ve sorunlara çözüm bulma yükümlülüğü altına girmektir.

Yaşanan dönemde politik iktidar sade vatandaşların bile gözüne batan sorunlara el atmadığına göre, halkımızın ferahlatılması ve ekonomimizin düzeltilebilmesi için sorunlardan nasıl kurtulabileceğiz.

Acaba anavatanın mali yardımı ile ülkemizde yapılan ve sulamada yararlanılmayan 23 gölet'in sularının tarımsal üretimde kullanılmasını sağlamak, kimin görevidir?

Ülkemizde yarım kalan 15000 villanın tamamlanmasını ve ekonomiye kazandırılarak piyasaya canlılık getirilmesini sağlamak, hükümetin görevi değil mi?

Anavatan Türkiye'nin mali yardımı sayesinde yapılan Geçitkale uçak alanının atıl duruma getirilmesine sebep olan hatalı elektrik hatlarının düzeltilmesi ve böylece buranın ekonomimize kazandırılmasını sağlamak kimin elindedir?

Gençlerin göç etmesini durdurmak için yabancı sermayenin ülkemizde yatırım yapmasını ve yeni istihdam olanakları yaratılması sağlamak kimin görevidir?

Piyasada düz işçi sıkıntısı çekilmesi, turunçgillerin hasat'ında büyük zorlukla karşılaşılmasının sorumlusu kimdir?

Ülkemizde her geçen gün uzak doğulu, Pakistanlı ve zenci göçmen sayısının artması nın sorumlusu hatalı vatandaşlık politikası benimseyen ve kuzeyli soydaşlarımızın ayrılmasına sebep olan hükümet değil mi?

KKTC'de binlerce iş yeri ve konutun boşaltılması ve kiralanamamasının sorumlusu 80000 kuzeyli soydaşımızı ülkemizden ayrılmağa zorlayan hükümet değil mi?

Ülkemizin kirletilmesini, taş ocaklarının biricik dağımızı yok etmesini, doğal varlıklarımızın bozulup yok edilmesini önlemek kimin görevidir?

Eğitim sistemindeki kalite düşüklüğünü önlemek ve eğitim kuruluşlarımızı çağdaş ülkelerin düzeyine çıkarmak kimin yetkisi altındadır?

Karpaz sahillerine gece kondu büfeler yapılmasını ve doğal yapının bozulmasını engellemek hükümetin görev ve yükümlülüğü değil mi?

Devlet kuruluşlarının verimli ve halkı memnun edecek düzeyde hizmet vermesini ve özellikle vatandaşları sıkıntıya sokan gereksiz formaliteleri kaldırma kimin yetkisindedir?

Sürücülerin,yaya geçitlerinde devletin yasalarına uyarak yayalara öncelik vermesini sağlamakla yükümlü olan kimdir?

Yollarda seyahat ederken çöplerini atan ve kirletenleri belirleyip yakalamak ve yargıya havale etmek kimin görevidir?

Dere yataklarına inşaat yapılması sonucu ortaya çıkan sel felaketinden kim sorumludur?

Kırsal alanlardaki harup ve zeytinlerin katledilerek yakacak olarak satılmasını önlemekle yükümlü olan kimdir?

Piyasaya üzerinde pestisit kalıntısı bulunan ürün sürülmesini engellemek kimin görevidir?

Polikliniklerde küçük çocukların aynen düğün salonlarında olduğu gibi bağırıp koşuşturması ve hastaları rahatsız etmesini önlemekle yükümlü olan kimdir?

Görüldüğü gibi hükümet, dış işlerinde halkımıza zarar verici şekildeki tutumu ve açıklamaları yanında, iç işlerimizdeki sorunların çözümü için de hiç çaba harcamıyor.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.