Anavatandaki deneyimlerden yararlanmalıyız

Yayın Tarihi: 16/08/14 10:08
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Son yıllarda Anavatanımız Türkiye'de, dikkati çekecek derecede olumlu gelişmeler olduğu inkar edilemeyen açık bir gerçektir.

Özellikle Belediye ve devlet hizmetlerinde, vatandaşları rahatlatan ve memnun eden çeşitli pratik iyileştirmeler gerçekleştirilmiştir.

Hükümet ve belediye yöneticileri, hatta Başbakan,vatandaşların istek ve şikayetlerini dikkate almakta ve yaşamlarını zorlaştıran sorunlara çare bulmak için çaba harcamaktadır.

Halen ülkemizde olduğu gibi vatandaşları boş yere üzen, yokuşa süren bir çok mantık dışı ve gereksiz bürokratik işlemler kaldırılmıştır.

Gerek Belediyeler, gerekse devlet hizmetlerinin yürütülmesinde dilekçe yapmak, forma doldurmak yerine, sadece kimlik kartı gösterilerek, bürokratik işlemler yapılabilmektedir.

Örneğin Belediyeler 65 yaş üzerindeki vatandaşlara şehir içi otobüs, tren, tramvay ve gemi ulaşım araçlarında ücretsiz seyahat etme olanağı tanımaktadır.Bu kartların alınabilmesi için 65 yaş üzerindeki vatandaşların sadece Belediyenin otoparkta bulunan bürosuna gitmesi ve kimlik kartını göstermesi yeterli olup,Belediyeye gitmesi, resim vermesi, dilekçe yapması ve belirli bir süre beklemesi de gerekmiyor.

Devlet hizmetlerinin verilmesinde de artık vatandaşlar, sadece kimlik kartlarını vererek bürokratik işlemleri yapabiliyor.

Bizde olduğu gibi Tapu dairesinden sınırlarının saptanmasını isteyen vatandaşlardan, bu kuruluşun kayıtlarında bulunan bilgilerin getirilmesi istenmiyor.Pasaport almak isteyen vatandaşlardan, bu kuruluşun kayıtlarında bulunan bilgiler için belge getirmesi istenmiyor.

Anavatanda vatandaş, devlet ve belediye hizmetlerinden sıkıntıya sokulmadan kolayca yararlanma olanağına kavuşturulması nedeniyle rahatlatılmıştır.

Anavatan hükümetinin, en küçük sorunlarla bile ilgilenmesi, şikayetleri dikkate alması ve sorunlara çare bulmak için büyük çaba harcaması, vatandaşlar tarafından çok olumlu karşılanmaktadır.

KKTC hükümeti de artık , Anavatandaki yöneticileri örnek almalı, popülizm yerine ülkeye hizmet ederek oy kazanmağa çalışmalı. Umursamazlık ve sorunlarla ilgilenmeme alışkanlığını terk etmeli, halkın isteklerini ve şikayetlerini dikkate almalı ve sürekli olarak gündeme taşınan,herkesi rahatsız eden sorunlara çare bulmak için çaba harcamalı.

Kısaca belirtmek gerekirse, Ülkemizde artık sıkıcı bürokratik işlemler kaldırılmalı ve seçimle iş başına getirilenler,vatandaşlara hizmet etmekle yükümlü olduklarının bilincinde hareket etmeli.

Yaşanan dönemde Kıbrıs'ın geleceğinin nasıl şekilleneceği henüz açıklığa kavuşturulmamış olup, bu amaçla toplumlar arası görüşmeler sürdürülmektedir.

Ancak her nasıl bir anlaşma yapılırsa yapılsın, herhalde iç işlerimizden, yine biz sorumlu olacağız.

Halen Belediye ve devlet hizmetlerinin çok kalitesiz olması ve mantık dışı bürokratik işlemlerin de tüm şikayetlere rağmen kaldırılmaması nedeniyle, vatandaşlarımız, oy vererek işbaşına getirdiği yöneticilerden memnun olmaması bir yana tepkilidir de.

Maalesef ,KKTC'de benimsenen bozuk yönetim anlayışı, halkımızı kendi yönetimimizden soğutmak, Rum tarafının istediği şekilde çözümü kabul etmek durumuna sokmak ve bizi geçmişin karanlık dönemine götürmek amacı ile çok profesyonelce kampanya yürüten içimizdeki Rum-emperyalist işbirlikçilerin işini, kolaylaşmaktadır.

Bu nedenle halkımızın geçmişin karanlık dönemine sürüklenmemesi için, çözüm olsun veya olmasın , belediye ve devlet hizmetlerinin sunulmasında, acilen vatandaşları rahatlatacak ve memnun edecek önlemler alınmalı.Ayrıca günlük yaşamımızda sürekli şikayet konusu olan sorunlara da kesinlikle çare aranmalı ve bulunmalı.

Bu amaçla, Anavatana bilgilendirme gezileri düzenlenmesi, yöneticilerimizin anavatandaki deneyimlerden yararlanması bakımından yararlı olacağı inancındayım.

Çünkü ziyaret sayesinde Anavatanda benimsenen yeni yönetim ve hizmet anlayışı ile alınan pratik önlemler görülecek ve ülkemizde de ayni işlemlerin yapılması sağlanabilecek.

Kuşkusuz ideolojik saplantıları ve çeşitli nedenlerden dolayı,malum kesimin Anavatanın deneyimlerinden yararlanmamızı ve kendi devletimizi yaşatıp güçlendirmemizi istemediği için, böyle ziyaretlere karşı çıkmaktadır.
Fakat ülkemizde halkın yararına tüm eylem ve faaliyetler ile hizmetlere karşı çıkan bu kesim dikkate alınmamalı.Aksine bunların ülkemize ve halkımıza karşı düşmanca tutum içinde olduğu artık teşhir edilmeli.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.