KKTC'de de şikayet merkezi oluşturulmalı

Yayın Tarihi: 06/09/14 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Son yıllarda anavatanda devlet ve Belediye hizmetlerinde, halkı rahatlatacak çok güzel gelişmeler göze çarpmaktadır. Devlet ve belediye hizmetlerinde bir çok olumsuzluklar düzeltilmiş ve vatandaşlar rahatlatılmıştır.

Özellikle eski sıkıcı ve çok fazla olan bürokratik işlemler kaldırılmış ve etkin şikayet mekanizması oluşturulması sonucu,askerde bile artık vatandaşlara kötü muamele yapılamamaktadır.

Bu amaçla vatandaşların istek ve şikayetlerine cevap verebilmek amacı ile Başbakanlık İletişim Merkezi(BİMER) oluşturulmuştur.

Vatandaşlar her konuda istek, öneri ve şikayetlerini, telefondan 150'yi tuşlayarak,bulunduğu ilin Valiliğine ulaştırıyor.Buraya istek ve şikayetinizi ilettiğiniz an, bilgileriniz elektronik ortamda kayıt altına alınıyor ve ayni gün içinde talebinizle ilgili birime aktarılıyor.Ayrıca Merkeze telefon yanı sıra bimer@basbakanlık.gov.tr adresine e-posta, mektup,faks gönderilebilir.İsteyenler Başbakanlık İletişim Merkezine giderek yüz yüze iletişim de kurabiliyor.

BİMER Cumhurbaşkanlığı, TBMM dışında tüm bakanlıklar, 81 valilik, 81 il belediyeleri ve tüm alt birimler de olmak üzere 26708 kurum ve kuruluş ile ağ bağlantısına sahiptir.

İletişim Merkezine gelen her e-mail,telefon,mektup faks ve yüz yüze görüşmeler kayıt altına alınıyor.Bilgiler gizli tutuluyor ve kesinlikle değiştirilmiyor.İletişimin güçlü olması için de burada görev yapanların iletişim fakültesi olması şartı getirilmiştir.

Şikayet edilen kuruluşlar, bir hafta içinde konu hakkında Merkeze bilgi vermek zorundadır. İletişim Merkezine iletilen tüm istek ve şikayetlere de en geç, 30 gün içinde mutlaka cevap veriliyor.

Böylece oluşturulan güçlü şikayet mekanizması sonucu, resmi kuruluşlar daha verimli ve kaliteli hizmet sunmaktadır.

KKTC de olduğu gibi, halkı gereksiz yere sıkıntıya sokan bir çok bürokratik işlem kaldırılmış ve günlük yaşamda çok olumlu gelişmeler sağlanmıştır.

Yaşanan dönemde halkımızın ülkemizdeki kurulu devlet düzeni ile bürokratik işlemlerden şikayetçi olduğu ve gerek devlet ,gerekse belediye hizmetlerinden memnun olmadığı inkar edilemeyen bir gerçektir.

Bu nedenle,Devletin başarılı çalıştırılabilmesi, sorunların ilgili mercilerin bilgisine götürülmesi ve halkın günlük yaşamının kolaylaştırılması için, anavatandaki böyle yararlı deneyimlerden yararlanmamız isabetli olacaktır.

Bizde de böyle bir iletişim ağı oluşturulması durumunda,bakanların vizite kabul eder gibi zamanının çoğunu ziyaretçileri kabul etmekte harcamayacak.

Halen tüm belediye ve devlet kuruluşlarında bilgisayar bulunduğuna göre, kuruluşlar arasında iletişim ağı oluşturulması da zor olmayacak.

KKTC'de bazı kişi,kuruluş ve siyasi parti mensupları, anavatanın bize karşılıksız yardım yapmasını saptırarak ve olumsuz yönde yorumlayarak, dayanaksız ve gerçek dışı çeşitli söylemlerle engellemeye çalışmaktadır.Böylece bozuklukların düzeltilmesine ve halkımızın rahatlatılmasına engel olmaktadır.

Fakat anavatanımızın yanı başımızda olması ve bize her konuda,hiç bir karşılık beklemeden yardım etmesi,bizim için olağan üstü bir avantajdır.

Bunu engellemek isteyenler de sadece Kıbrıs Türk halkının korumasız, çaresiz kalıp Rum'un egemenliği altına girmek zorunda kalmasını isteyen dış ve iç düşmanlardır.

Bu nedenle halkımızın iyiliğini, mutluluğunu ve devletten kaliteli hizmet almasını istemeyen içimizdeki işbirlikçilerin, engelleme yaygaraları dikkate alınmamalı ve anavatandaki reformlar ülkemizde de uygulanmalı.

Anavatandaki uygulamalar örnek alınarak, ülkemizde de etkin bir şikayet merkezi oluşturulması durumunda, devlet ve belediye hizmetlerinde kalite artırılacak ve vatandaşlar rahatlatılacak.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.