Müşavir sorununun çaresi

Yayın Tarihi: 23/11/14 08:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+
Müşavir sorunu, devlete önemli yük getirmesi, kamu kuruluşlarında verimsizliğe zemin hazırlaması ve siyasilerin de makam bekleyen partililer karşısında zor durumda kalmasına sebep olması bakımından büyük bir sorundur.

Her şeyden önce, devlette uzun yıllar hizmet eden ve basamak basamak terfi ederek Müdür Muavinliğine kadar yükselen kişilerin Müdür makamına atanmaması ve dıştan yabancı bir kişinin dairenin başına getirilmesi, hem adalet ilkelerinin zedelenmesine, hem de çalışma disiplininin bozulmasına ve verimsizliğe yol açmaktadır.

Halen herkesin şikayetçi olduğu devlet kuruluşlarımızda verimsizlik, laçkalık, disiplinsizlik, partizanlık ve vatandaşlara iyi davranılmaması gibi bir çok sorunun da,siyasi atamalardan kaynaklandığı görüşündeyim.

Zaten bu sakıncaları nedeniyle tüm siyasi partiler, halen yürürlükte olan Üçlü Atama Yasasının ve buna bağlı olarak yapılan siyasi atamaların, sakıncalı olduğunu kabul etmektedir.

Fakat, iş başına gelen hükümetler, parti içi baskıların ve makam bekleyen yandaşların kulis faaliyetleri nedeniyle, önce yönetici atamalarını yapmaktadır.Nitekim muhalefette iken siyasi atama yöntemini kaldıracağını açıklayan şimdiki iktidar da, 69 yönetici ataması yapmıştır.

Yasanın yürürlükten kaldırılmaması halinde, hükümetlerin değişimi sonucu Müşavir sayısı artacak ve bütçeye önemli yük getirilecektir.

300,000 kişilik küçük bir ülkede,pasif duruma getirilen 169 eski yönetici için 2015 mali yılı bütçesine 18 milyon Türk Lirası ödenek konulması, bu yükün artık çekilemeyecek düzeye götürüldüğünü ve Üçlü kararname yasasının sürdürülebilir olmadığını gösteriyor.

Aslında, yöneticilik makamlarına, siyasi tercihle atama başka ülkelerde de yapılmaktadır.

Fakat başka ülkelerde siyasi tercihle atanan kişiler devlet çalışanı ise, sadece asli maaşına ek olarak yönetici makamında görev yaptığı süre içinde ödenek almaktadır.Dıştan yönetici atananlar ise, geçici ve sözleşmeli olarak atanmakta.

İktidar değişikliğinde, sözleşmeli atananlar da ayrılmakta, devletten yönetici atananların ise makam ödeneği sona erdirilmekte ve bütçeye yük getirilmemekte.

Böylece,hem hükümetlere anlaşabileceği kişilerle çalışma olanağı sağlanmakta, hem de iktidar değişikliğinde müşavir sorunu ortaya çıkmamakta ve sonuçta bütçeye yük getirilmemektedir.

Basında çıkan haberlere göre şimdiki hükümetin, Üçlü Kararname Yasasını değiştirerek kapsamını daraltmak niyetinde olduğu anlaşılmaktadır.

Fakat, Üçlü kararname Yasasının sadece kapsamının daraltılması sorunu yine köklü olarak ortadan kaldırmayacak ,sadece müşavir sayısındaki artışı azaltacaktır.

Ayrıca siyasiler yüksek maaşlı makamları yine yandaşların ödüllendirilmesinde bir kaynak olarak kullanma olanağına sahip olacak.

Bu nedenle Üçlü kararname yasası tamamen kaldırılmalı ve teknik bir makam olan daire Müdürlüğü makamı kesinlikle siyasiler yerine Kamu Hizmeti Komisyonu tarafından atanmalı.Böylece basamak basamak terfi ederek yükselen kişilerle daha ciddi ve tarafsız hizmet verilecek.Deneyimli beyin gücü israfı da olmayacak.

Hükümetlere uygun gördükleri kişilerle çalışabilme olana sağlamak amacı ile Müsteşar ve Özel kalem müdürlüğü makamlarına,belirlenecek bazı kıstaslar içinde devlet çalışanları arasından veya dışarıdan atama yapma yetkisi tanınması akla uygun bir yöntemdir.Fakat hükümet değişikliğinde, devlet memurluğundan gelenler eski görevine dönmeli.Dıştan yönetici atananların ise görevine son verilmeli.

Müşavir sorununun herkesi rahatsız etmesine karşın, hiçbir hükümet bu konuda köklü çözümüne yanaşmamaktadır.İşbaşına gelen tüm hükümetler de, yeni atamalarla müşavir sınıfını artırmaktadır.

Bu durumda Cumhur başkanının veya Meclis Başkanının inisiyatif üstlenerek ve Mecliste bulunan siyasi parti temsilcilerini bir araya getirerek, soruna köklü çare bulunmasının tek çıkış yolu olduğu görüşündeyim.

Üçlü Kararname yasası personel yasası kapsamı dışındadır.Bu nedenle sadece bu yasanın değiştirilerek yönetici makamlarının yandaşların ödüllendirilmesinde bir kaynak olarak kullanılmasının önlenmesi oldukça kolaydır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.