Sorunlara çare bulmak hükümetin görevi değil mi?

Yayın Tarihi: 24/01/15 09:17
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Siyasi iktidarların işbaşına getirilmelerinin sebebi,ülke sorunlarını saptamak ve bunlara çare bulmaktır.

Seçimde de siyasi partiler,hizmet edecekleri ve sorunlara çare bulacakları vaadi ile halktan oy ve yetki talep etmektedir.

Hal böyle iken ülkemizde maalesef siyasi iktidarların, ülke sorunları ile sade vatandaşlar kadar bile ilgilendiği söylenemez.

Yıllardan beri gündemi meşgul eden ve sürekli olarak medyada ortaya konan sorunlarla bile ilgilenilmiyor.

Hatta vatandaşları canından bezdiren ve yabancı yatırımları önleyen gereksiz ve mantık dışı bürokratik işlemler bile her nedense kaldırılmıyor.

Bu durumda yıllardan beri gündemi meşgul eden ve çözümlenmeyen sorunlarla kimin ilgilenmesi bekleniyor?

Ülkemizde yarım kalan 15000 villanın tamamlanmasını ve pazarlanmasını sağlayarak piyasaya canlılık getirilmesi kimin görevidir?

KKTC'de konut alarak ekonomimize önemli katkıda bulunan yabancıların tapu ve ikamet sorunlarını çözümlemek ve ayrılmalarını önlemek kimin yetkisi altındadır?

Türkiye'nin mali yardımı ile yapılan Geçitkale uçak alanının işletilmesi ve ekonomiye katkıda bulunmasını sağlamak kimin görevidir?

Gençlerin göç etmesini durdurmak için yabancı sermayenin ülkemizde yatırım yapmasını ve yeni istihdam olanakları yaratılmasını sağlamak kimin yükümlülüğündedir?

Ülkemizin kirletilmesini, taş ocaklarının biricik dağımızı yok etmesini, doğal varlıklarımızın bozulup yok edilmesini önlemek kimin görevidir?

Karpaz sahillerinin yağmalanmasını ve gece kondu barakalarla doğal güzelliğinin bozulmasını önlemek,kimin sorumluluğundadır ?

Eğitim sistemindeki kalite düşüklüğünü önlemek ve eğitim kuruluşlarımızı çağdaş ülkelerin düzeyine çıkarmak kimin yetkisi altındadır?

Devlet kuruluşlarının verimli ve halkı memnun edecek düzeyde hizmet etmesini sağlamak kimin görevidir?

Ülkemizde on binlerce boş ev ve işyerinin kiracı bulamamasından bazı Sivil Toplum Kuruluşlarının dolduruşuna gelerek nüfusumuzun artmasını engelleyen siyasiler değil mi?

Kurak ülkemizde yağışlardan sevinmemiz gerekirken, sel baskını olabileceği nedeniyle korkmamıza sebep olan seçimle işbaşına getirilen yöneticiler değil mi?

Yüksek öğrenimini tamamlayan gençlerimizin hemen hemen tümünün ülkemizden göç etmesini engellemek kimin görev ve yükümlülüğündedir?

Ülkemizin her tarafının çöplerle kirletilmesi,hükümetin görev ve yükümlülüğünü yerine getirmemesinin sonucu değil mi?

Asırlık hurma ağaçlarının yok olmasına sebep olan palmiye kırmızı böceğinin ülkemize bulaşmasının sorumlusu, uzmanların uyarılarını dikkate almayarak hurma ağacı ithaline izin veren hükümet değil mi?

Turunçgil ürününün değerlendirilmemesi ve üreticinin zarara uğratılması,hükümetin başarısızlığının sonucu değil mi?

Küçük esnafın ve özel kesimim sorunlarına çare bulmak ve ayakta kalmalarını sağlamak hükümetin görevi değil mi?

Devlet bütçesinin ve Lefkoşa Belediyesinin bütçelerinin tümüne yakınının memur maaşları için harcanması ve yatırımlar için kaynak ayrılmamasının sorumlusu aşırı istihdam yapan siyasiler değil mi?

Yerleşim yerlerindeki trafik yoğunluğuna çare bulmak, yeni güzergahlar oluşturarak seyrüseferi rahatlatmak hükümetin görevi değil mi?

Ülkemizde çocuklarımızın zehirlenmesine sebep olan uyuşturucu felaketini önlemek kimin yükümlülüğündedir?

Ülkemizde uyuşturucu ve diğer suçlardaki artışın başlıca nedeni sokağın boş bırakılması ve devletin kontrolü ile gözetimi altında bulundurulmamasının sonucu değil mi?

Ülkemizdeki sorunlara çare bulunmaması, politik iktidarın başarısızlığını göstermiyor mu?

Aslında iktidar olmak makamlarda oturmak ve devlet olanaklarından yararlanma hakkı elde etmek olmayıp, hizmet etmek yükümlülüğü altına girmektir. Bu nedenle sorunlara çare bulmak için çaba harcamayan ve sorunlarla hiç ilgilemeyen iktidarların görevde kalmasının hiçbir haklı gerekçesi kalmamaktadır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.