Yeni vatandaşlık yasa tasarısı ülkemizin yararına değildir

Yayın Tarihi: 30/05/15 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Yeni vatandaşlık yasa tasarısının, basına yansıdığı şekli ile Mecliste onaylanması durumunda,Kıbrıs'ta 1878'li yıllardan beri sürdürülen adanın tümüyle Rumlaştırılması ve Yunanistan'a bağlanması idealine yardımcı olacağı görüşündeyim.

Rumların, nüfus avantajları nedeniyle, adanın tümüne sahip olabileceği umudu ile zamana oynadığı ve makul bir barış anlaşmasına yanaşmadığı biliniyor.

Bu durumda, nüfusumuzu artırmamız ve Rumların bize karşı kullandığı nüfus üstülüğü kozunu, etkisiz duruma getirmemiz gerekir.

Rumların 1963'te nüfus avantajlarına dayanarak ortaklık yönetimine el koyduğu,bizi devletten dışladığı ve daracık bölgelerde muhasara altında yaşamağa mahkum ettiği unutulmamalı.

1963'te adadaki Türk nüfusu daha fazla olsaydı, Rumlar ortaklık yönetimine el koyamayacaktı,Türkleri köylerinden göç ettiremeyecekti.

Yaşanan dönemde barış anlaşması yapılması durumunda ise,güvenliğimiz ve anlaşmanın kalıcılığı bakımından, nüfusumuzun şimdikinden daha fazla olması gerekir.

Ayrıca,ülkemizin ekonomik faaliyetlerinin yürütülebilmesi ve devletimizin dış yardıma muhtaç olmadan ayakta durabilmesi için de, nüfusumuzun artması kaçınılmazdır.Çünkü az nüfus,az talep, az iş yeri, az istihdam az devlet geliri ve güçsüz bir ülke demektir.

Şimdiki nüfusumuz ile, Türkiye'den gelecek olan suyun tarımda kullanılmasında da sıkıntı çekilecektir.Çünkü kaba bir hesaplamaya göre, yaklaşık 20-30 bin ek düz işçiye ihtiyacımız olacaktır.

Yeni vatandaşlık yasa tasarısında, dış yatırımcıların en az 10 milyon Avro para getirilmesi koşulu, açıkça yatırım ve yeni istihdam olanakları yaratılmasının caydırılması demektir.

Çünkü, Avrupa Birliği üyesi olan İspanya, Portekiz, Yunanistan, Romanya ve güney Kıbrıs'ta bile dış yatırım için bu kadar büyük meblağ getirilmesi istenmiyor.

Yasa tasarısında ev satın alan ve belirli bir geliri olan yabancılara, sürekli oturma izni verilmemesinin öngörülmesi de, halen atıl durumda olan 15 bin villanın pazarlanmasına yardımcı olmayacaktır.

Rum yönetiminin bile Kıbrıs'lı Türk'le evlenenlere hemen vatandaşlık vermesine karşın,bizde KKTC vatandaşları ile evlenenlere, 3 yıldan sonra vatandaşlık verilmesinin öngörülmesi, ibret vericidir.Ülkemizde doğanlara, doğum yerinin vatandaşlığının verilmemesi yanlıştır.

Kuşkusuz Türk asıllı olmayanlar için vatandaşlık verilmesinin zorlaştırılması, gelecekte sorunlarla karşılaşılmaması bakımından isabetlidir.

Fakat bizimle ayni kökenden olan kişilere vatandaşlık verilmemesi,sadece Rumların ulusal nüfus davasına ve bizim de azınlık kalmamıza hizmet eder.

Bir de vatandaşlık yasası ile Türkiyeli soydaşlarımıza vatandaşlık verilmesine karşı çıkanlar, ülkemizde istihdam edilemeyen Üniversite mezunlarına hiç koşulsuz TC pasaportu verildiği ve böylece Türkiye'de istihdam olanağına kavuştuğunu dikkate almalı.

TC makamlarının da bizdeki iktidar gibi davranması durumunda, gençlerimizin iş bulma umutlarının tamamen yok olacağı bilinmeli.

Özetle yeni vatandaşlık yasa tasarısının bu hali ile mecliste onaylanması durumunda; Rumlarla aramızdaki nüfus açığı büyüyecek,dış yatırımcılar caydırılacak, yabancı uyruklularla evlenecek olanlar göçe zorlanacak,Avrupalı emeklilere satılmak amacı ile yapılan 15 bin dolayındaki villa değerlendirilemeyecek, düz işçi ihtiyacımızın karşılanmasında sıkıntı çekilecek,sonuçta Rum'un ulusal nüfus davasına hizmet edilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.