Nüfus tezgahı bozulmalı

Yayın Tarihi: 03/11/15 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Kıbrıs Türk halkının en başta gelen ve en önemli sorunu, Rumlarla aramızdaki nüfus açığının sürekli büyümesidir.

Güneydeki nüfusun dış göçlerle artması ve bizim hala daha 300 bini bile bulamamamız, ciddi sıkıntılara sebep olacak büyük bir sorundur.

Nüfusumuzun azalması ve aramızdaki açığın daha da artması durumunda, Kıbrıs'ta ayrı bir varlık olarak kendimizi kabul ettirmemiz ve eşit hak talebinde bulunmamız zorlaşacaktır.

Zaten on binlerce şehit kanı ile aldığımız Kıbrıs'ın halen yaklaşık %66'sını,sırf nüfusumuzun daha az olması nedeniyle Rumlara daha doğrusu Yunanistan'a kaptırdık.

Halen Yunan-Rum ikilisi, sırf nüfus üstünlüklerine dayanarak adanın tümü üzerinde hak talebinde bulunduğuna göre, biz de nüfusumuzu artırmalıyız.

Geçmiş hükümetin İçişleri Bakanının yeni vatandaşlık yasası hazırlanacağı bahanesi ile hak sahibi olanlara , hatta ülkemizde yatırım yapanlara bile yasal hakları olmasına rağmen vatandaşlık vermemesi, gelecek nesiller tarafından olumsuz bir uygulama olarak anılacaktır.

Mecliste bulunan yasa tasarısında yılda en çok 700-750 yeni vatandaşlık verilmesinin ve 10-15 yıldan beri ülkemizde yaşayanlara bile vatandaşlık verilmemesinin öngörülmesi, uzun vadeli çıkarlarımıza hizmet eden basiretli bir seçenek değildir.

Hele yeni yabancılar ve vatandaşlık yasa tasarısında, ülkemizde yatırım yapmak isteyen yabancıların en az 3 milyon Euro tutarında bir parayı yerel bankalarımızdan birine yatırması, buraya yatırılacak paranın 1 milyon Euro'luk kısmının sağlık ve eğitimle ilgili kuruluşlara hibe etmesi koşulu, ülkemizde yatırım yapılmasının engellemek istenildiği kuşkusuna sebep olmaktadır.

Oysa uzun vadeli çıkarlarımız bakımından yeni yabancılar ve Vatandaşlık yasa tasarısında aşağıdaki hususlar göz önünde bulundurulmalı :

1.Halen yüksek öğrenimini tamamlayan gençlerimizin tümüne yakınının göç etmesi gerçeği dikkate alınmalı ve istihdam olanakları yaratılabilmesi amacı ile yabancılar yasasında dış yatırımları caydırıcı değil, aksine özendirici düzenlemeler yapılmalı;

2.Beş yıl ve daha fazla zamandan beri bizimle yaşayan, geçimini sağlayabilecek düzeyde gelir elde edebilen, düz işçi ve sanatkar ihtiyacımızın karşılanmasında katkısı olan, ayrıca ülkemizde doğan Türk asıllı kişilere, sorun çıkarılmadan vatandaşlık verilmeli;

3.Yunanistan'dan her isteyen Rum tarafına yerleşebileceğine göre, Türkiye'den de hiç olmazsa nitelikli, ekonomimize katkıda bulunabilecek Türk asıllı kişilerin, ülkemize yerleşmesine olanak sağlanmalı. Özellikle, düz işçi ihtiyacımızın karşılanması amacı ile, Türk asıllı olan ve temiz sicilli, sağlıklı, kişilere 5 yıl gibi makul bir geçiş döneminden sonra mutlaka vatandaşlık verilmeli;

4.Halen atıl durumda bulunan 15 bin dolayındaki villanın yabancı emeklilere ve geçimini sağlayabilecek düzeyde geliri olan yabancı uyruklulara pazarlanması için, ikamet ve tapulama işlemlerinde teşvik edici düzenlemeler yapılmalı;

5.KKTC'deki üniversitelerde öğrenim gören kişilerin ebeveynlerine, basit formalitelerle uzun vadeli ikamet izni verilmeli.

Kuşkusuz herkesin bir dünya görüşüne sahip olması yadırganamaz .Ancak devlette sorumlu makamlarda görev yapanlar, ülkenin çıkarlarını ön planda tutmak zorundadır.

Nüfusumuzun artmasını engelleyenler, tarihi sorumluluk altına girmekte olup, Rum –Yunan tezine yardımcı olan kişi ve siyasi partiler olarak anılacaktır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.