Tek çözüm şekli birleşmek değildir

Yayın Tarihi: 26/04/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

İçinde bulunduğumuz olumsuz koşullar nedeniyle, çözüme Rumlardan daha fazla muhtacız.

Ancak kesinlikle Rumların ve her koşulda haklı haksız onların yanında yer alan AB'nin ve ABD'nin istediği şekilde birleşmeyi öngören bir çözüme mahkum değiliz.

Bu nedenle, çeşitli nedenlerden dolayı gerçekleri görmeyen, görmek istemeyen ve Rum'lar ile yandaşlarının yoğun beyin yıkama faaliyetlerinden etkilenerek, hatalı tutum içinde olan vatandaşlarımızın da hatalı yolda olduklarını artık anlamaları zamanı gelmiştir.

Kıbrıs Türk halkı olarak bu topraklarda can ve mal güvenliği kaygısı olmadan, hür ve onurlu bir şekilde yaşayabilmek için, Rum ve yandaşlarının bize biçtiği kefeni giymeyi kabullenmemiz yapabileceğimiz hataların en büyüğü olacak.

Rum – Yunan ikilisi ve uzun vadeli çıkarları nedeniyle Türkiye'yi adadan uzaklaştırmak amacında olan AB'nin iki halkı zorla birleştirme gayretini kabullenmemiz durumunda, bir süre sonra, nüfus ve ekonomik dezavantajımız nedeniyle eriyip azınlık durumuna düşeceğiz.

Bu nedenle yabancıların ve bize şimdiye kadar hakça davranmayan, aksine çifte standart uygulayan uluslar arası kuruluşların uygun gördükleri adanın yeniden birleştirilmesi yerine, varlığımızı ilelebet sürdürmemizi garanti altına alan, katıksız iki bölgeli iki egemen halklı çözüm şekli üzerinde ısrar etmeliyiz.

Özellikle iki kesim arasındaki kapıların açılmasından sonra güneye giden Türklere karşı yapılan düşmanca saldırılar ve en son Pile'de Rum polisinin Türklere silah çekmesi, geçmişte yaşanan büyük acı olaylara rağmen Rumların , geçmişte yaptıkları kanlı saldırılardan pişman olmadığı ve bizim onlara kin beslemememize karşın onların bize iyi gözle bakmadığını kanıtlamaktadır. Bu durumda Rumlarla birleşmenin bizim için intihar olacağı açıkça ortadadır.

1878 den sonra sömürge döneminde ve daha sonra ortaklık hükümetinde bize yapılan ayrımcılığı,aşağılayıcı haksızlıkları, saldırıları ve katliamları unutmamamız ve tekrarlanmasına yol açabilecek çözüm şekillerini kesinlikle kabul etmememiz gerekir.

Sırf herhangi bir çözüm bulunması pahasına, Rumlara istedikleri tüm tavizleri vermek, bizi şimdikinden çok daha büyük sıkıntılara sürükleyecek hatta adadan göç etmemize yol açacak.

Bu işin ciddiyetinin herkes tarafından kavranması ve egemenliğimizden, ayrılma hakkımızdan, ayrı bir bölgede anavatanın koruması altında can ve mal korkusu olmadan güven içinde yaşama olanağından ve devletimizden feragat etmemiz durumunda, bu gün birleşme şampiyonluğu yapanlar da dahil herkes pişman olacak. Ancak tekrar bu günlere geri dönmemiz söz konusu olmayacak.

24 temmuz 1923'te imzalanan Lozan anlaşmasına kadar tümü bizim olan Kıbrıs'ın üçte ikisini ele geçiren Rum- Yunan ikilisi, ENOSİS ideallerinden vazgeçmedikleri için, kuzeyi de egemenlikleri altına almalarına imkan verecek birleşme üzerinde ısrar ediyor.

Bu durumda Kıbrıs Türk halkının varlığını hür olarak sürdürebilmesi için en isabetli çözüm modeli; gerçek anlamda iki kesimli, birbirine hükmetmeyen iki devletli çözüm şeklidir.

Bunun tek yolu da KKTC'nin tanıtılması olduğu Rumlar sayesinde er veya geç herkes tarafından kabul edilecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.