Su kazanç kaynağı olarak görülmemeli

Yayın Tarihi: 07/05/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Basında verilen bilgilere göre suyun ülkemize geliş maliyeti25 Kuruşolan su,elektrik harcaması 60 kuruş, arıtım 25 kuruş olmak üzere Belediyelerin şebekelerine,tonu 1 TL 10 kuruştan verilecek.

Belediyelerin ise suyun tonunu, vatandaşlara yaklaşık 5 TL den satmasının planlandığı ileri sürülmektedir.

Bu haberin doğru olması durumunda,halka karşı olağanüstü bir haksızlık yapılacağı ve halkın patlama noktasına getirileceği görüşündeyim.

Basına yansıtılan su satış fiyatı ,Anavatanımızın su yönetiminin, ihale ile saptanacak kuruluşa yaptırılması önerisinin, ne kadar isabetli olduğunu ortaya koymuştur.

Su, insanlar için en temel ve vazgeçilmez bir gereksinimdir. Bu nedenle, hükümet suyun kar aracı olarak kullanılmasına izin vermemeli.

Belediyelerin popülist- partizanca istihdam yapmaları sonucu mali bakımdan zor durumda bulunmalarından, halkın hiçbir suçu yoktur.

Bu nedenle fazla istihdam sonucu ortaya çıkan bütçe açıklarını kapatmaları için, Belediyelerin suyu halka % 400 den daha fazla kar ile dağıtmasına kesinlikle izin vermemeli.

Yerli yersiz peşkeş ve sömürü sloganı atmakla ün kazanan kişiler, suyun maliyetinin 4-5 katı bir fiyattan satılması karşısında tepki gösterecekler mi?

İçinde bulunduğumuz coğrafyada halen içme suyu petrolden daha değerli olup, zaman geçtikçe değeri daha da fazla artacaktır.

Anavatanımız Türkiye yarı kurak bir ülke olup, su kaynakları bakımından geleceği parlak değildir.

Buna rağmen Anadolu'daki halkın gereksiniminden keserek ve tüm harcamaları da yaparak, ülkemize su temin etmesinin tek sebebi, Kıbrıs Türk halkını su kıtlığının olumsuzluklarından kurtarmaktır.

Bu nedenle suyun yönetimi ve dağıtımını bahane ederek, bazı kişilerin anavatana karşı haksızca, vefasızca kötüleme kampanyası yapmaları gerçekten ayıptır. Amaçlarının da imajımıza gölge düşürmek ve bizi vefasız göstermek olduğu görüşündeyim.

Anavatanımız suyu, kar elde etmek amacı ile getirmiş değildir. Suyun yönetimi ile ilgili önerilerinin amacı da, suyun en verimli düzeyde değerlendirilmesini sağlamaktır.

Anavatanımız hiçbir karşılık beklemeden, bize her yıl 1 milyar dolar dolayında para yardımı yapmaktadır. Ayrıca Belediyelere de her yıl maddi yardım yaptığı biliniyor.

Basında açıklanan su maliyetleri doğru ise, Belediyelerin sudan gelir elde etmek niyetinde olduğunu akla getirmektedir.

Ancak Anavatanımız suyu belediyelerin bütçelerine katkıda bulunmak ve açıklarını kapatmak amacı ile değil, halkımızı rahatlatmak amacı ile getirmiştir.

Bu nedenle hükümet, suyun maliyetinin 4-5 misli kazançla satılmasına, belediyelerin haksız kazanç elde etmesine ve halkın mağdur edilmesine izin vermemelidir.

Halen belediyelerin istihdam ettikleri ihtiyacın çok üzerindeki personel nedeniyle, bütçelerinin bütününe yakınını maaşlara harcadıkları ve halka istenen düzeyde hizmet vermedikleri inkar edilemeyen bir gerçektir

Bu nedenle halkın çıkarları bakımından su dağıtımı,belediyelerin tekelinde bırakılmamalı.

Sonuç olarakhükümet yasal düzenleme ile suda tekelleşmeyi kaldırmalı .Ondan sonra da ihale ile, su dağıtım yetkisi, gerekli yatırımları yapabilecek ,en ucuz ve en kaliteli hizmet sunabilecek kuruluşa verilmeli.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.