Engelleyiciler - zarar vericiler

Yayın Tarihi: 11/06/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Ülkemizde bazı kişi kuruluş ve siyasiler tutum ve açıklamaları ile, haklı olarak, misyonlarının Kıbrıs Türk halkına zarar vermek olduğu kuşkularını güçlendirmektedir .

Dayanaksız argümanlarla, çağdışı komik sloganlarla, kötüleme kampanyaları ile Türk halkının faydasına yapılmak istenen uygulamalara hep karşı çıkıyorlar .

Bunun yanında sapık ideolojik saplantıları nedeniyle, halkımızın değer ve kaynaklarının yok edilmesi için çaba harcıyorlar.

Büyük fedakarlıklarla anavatanın deniz altından getirdiği suyun halka ulaştırılmasını aylardan beri engelleyerek halkın su kıtlığı ve tuzlu su nedeniyle, mağdur olmasına, yaşam kalitesinin düşmesine ve içme suyu için ekstra harcama yapmasına sebep oluyorlar.

Ülkemizde yatırım yapılmasını ve istihdam olanakları yaratılmasını, sömürü- peşkeş gibi modası geçmiş komik söylemler ile engelliyorlar.

Gençlere hizmet etmek amacı ile anavatanın ülkemizde 'Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi' açmasını dayanaksız ve haksız üstelik, utanç verici söylemler ile kötüleyerek önemsizleştirmeye çalışıyorlar.

Söz konusu Koordinasyon ofisine karşı çıkanların , öte yandan spor kulüplerimizin, bize her konuda düşmanca davranmaktan çekinmeyen güneydeki yönetimin kuruluşu olan KOP'un güdümü altına girmesini savunduğu biliniyor.

Rum yanlısı olduğu ve bize düşmanca tutum içinde olan Avrupa Birliğinin KKTC'de Koordinasyon ofisi açmasına, üstelik burada görev yapanların devlet kuruluşlarımızı da muhatap almamasına her nedense ses çıkarmıyorlar.

KKTC kuruluşlarının, işlevsiz kalacağı gerekçesini ileri sürerek ülkemizde söz konusu Koordinasyon Ofisi açılmasını engellemeye çalışanların, devletimizden egemenliğimizden feragat etmemizi ve Rum çoğunluğa yamalanmamızı savunduğu da herkesin bildiği bir gerçektir.

Kuşkusuz demokratik hukuk devletinde herkesin her konuda görüşlerini açıklaması normaldir. Fakat , ülkeye yararlı eserler kazandırılmasını engellemeye çalışmak, Kıbrıs Türk halkına zarar vermek normal kabul edilemez.

Anavatan ile hükümetimiz arasında imzalanan Gençlik ve Spor Koordinasyon Ofisi kurulmasına ilişkin anlaşmada , gençlik ve spor alanında iki ülke arasında işbirliği oluşturulması ve spor alanındaki projelere anavatanın mali, teknik ve ekipman sağlaması öngörülüyor .Örneğin:

Ülkemizde spor tesisleri yapımı ve mevcut spor tesislerinin modernizasyonu için anavatanın mali destek sağlaması amaçlanıyor;

Gençlere yönelik eğitim, kültür ve spor faaliyetlerinin yapılmasına yönelik ekipman ve malzeme sağlanması için ofis tarafından maddi hibe sağlanması ön görülüyor;

KKTC Gençlik dairesinin işleteceği gençlik merkezlerinin inşaatına ve işletilmesine ofis tarafından maddi hibe verilmesi amaçlanıyor;

Nitekim,ilk etapta anavatan Gençlik ve Spor Bakanlığı söz konusu Ofis aracılığı ile halkımıza 13.000.000 (on üç milyon Türk lirası) ayırdığı ifade edilmiştir.

Anavatanımız, en sıkıntılı dönemlerinde bile sırf kendi ayaklarımız üzerinde durabilmemiz için bize ana şefkati ile her konuda yardım etmektedir.

KKTC halkı olarak biz de ayni gemide seyahat eden yolcular gibi, ülkemizin çıkarları doğrultusunda birlik ve beraberlik içinde hareket etmeliyiz.

Bize sağlanan olanakları kötüleyip engellemek yerine, takdir edip desteklemeliyiz.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.