Büyük umursamazlık

Yayın Tarihi: 09/07/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Yollar bir ülkenin yüzü gibidir. Yollarının bakımsız ve çöplerle kaplı olması, ülkenin imajına gölge düşürmektedir. Bu nedenle uygar ülkelerde yollar bakımlı ve temiz tutulmaktadır.

Avrupa Birliğinin düzenlediği etkinlikler çerçevesinde, birkaç defa Lefkoşa'dan Baf'a kadar seyahat ettim.

Yol kenarları ve refüjlerde çöp ve kuru ot kirliliği ve yolda tek bir çukur yoktu. Çünkü ilgililer düzenli olarak gerekli bakımı yapıyor.

KKTC'den daha sonra bağımsızlığını ilan eden Balkan ülkelerine kara yolu ile gidenlerin anlattığın göre, buradaki yollar da çok düzgün, kaliteli, bakımlı ve temizdir.

KKTC 'de ise tümü 100 KM. dolayında olan ana yollarımızın durumu iç açıcı değildir. Düzenli olarak bakımı yapılmadığı için, oluşan çukurlar onarılmamakta, araçlardan atılan çöpler de temizlenmemektedir. Yol kenarları ve refüjlerdeki kuru otlar da ya zamanı geçtikten sonra, ya da hiç temizlenmiyor.

Yollarımızın olumsuz görünümünden birinci derecede sorumlu olan sırf temizlik gerekçesi ile vatandaşlardan vergi alan belediyeler ve yolların bakımını yapmayan Karayolları Dairesidir.

Tüm yerleşim yerleri belediyelerin sınırları içinde bulunduğuna göre, belediyeler araçlardan yollara çöp atanları yakalayıp cezalandırmalı .Böylece çöp atma alışkanlığını önlemeli .Ayrıca yollara atılan çöpleri temizlemeli.

Karayolları dairesi de ,tüm yollarımızı anavatan yaptığına göre, hiç olmazsa zahmet edip yolların bakımını yapmalı.

Ayrıca yangınların önlenmesi bakımından, yürürlükteki mevzuata göre Kara yolları dairesi her yıl yollardaki kuru otları da temizlemekle yükümlüdür.

Belediyeler halktan sırf temizlik gerekçesi ile vergi aldığına göre, sorumlulukları altında bulunan yollardaki çöpleri düzenli olarak temizlemek zorundadır.

Yürürlükteki mevzuata göre karayolları da yol kenarlarındaki kuru otları, her yıl ilkbahar sonunda temizlemekle yükümlüdür.

Ayrıca seyahat güvenliğinin risk altına girmemesi bakımından, Karayolları dairesi ,yollarda oluşan çukurları hiç bekletmeden derhal onarmalıdır.

Kısaca belirtmek gerekirse, ülkemizin imajına gölge düşüren yollardaki olumsuz görünümden birinci derecede belediyeler ile Karayolları dairesi sorumludur.

Yalnız hükümet de, görev ve yükümlülüklerini yerine getirmeyen ve halkı mağdur eden kuruluşlara baskı ve gerekirse yasal işlem yapmalı..

KKTC Meclisindeki muhalefet Milletvekillerinin de yollardaki olumsuzlukların düzeltilmesi için şimdiye dek belediyeler ile hükümete baskı yaptığı hiç görülmedi. Bu nedenle onlar da masum sayılamaz.

Yukarıdan aşağıya doğru tüm KKTC yetkilileri, küçük ülkemizdeki yollarda sürekli olarak seyahat ettiğine göre, buradaki olumsuzlukları görmektedir.

Buna rağmen hiçbir siyasi, yollardaki kirlilik ve bozuklukları umursamıyor ve düzeltilmesi için girişimde bulunmuyor.

Yollarımızın hoş olmayan durumu, sürücülerin güvenliği, yangın felaketi ve turizm bakımından büyük önem taşır.

Bu nedenle yukarıdan aşağıya doğru herkes, sorumluluğunun bilincinde hareket ederek ilgililerin görev ve yükümlülüklerini yerine getirmesini ve böylece yollarımızdaki sorunun çözümünü sağlamalı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.