Federe çözüm barışın bozulmasına sebep olacak

Yayın Tarihi: 25/09/16 09:50
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Kıbrıs Türk halkı olarak bize biçilen kefeni giymekten başka çaremiz olmadığını kabul etmek yerine, somut gerekçeleri ve örnekleri kanıt olarak göstermemiz ve Federasyonun isabetli, kalıcı çözüm şekli olmadığını, aksine adada ve dünya barışı için de tehlikeli olacağını anlatmamız daha mantıklı değil mi?

Federatif yapı gibi olan 1960 ortaklık cumhuriyetinin başarılı olamaması, üstelik kanlı olaylara zemin hazırlamasına rağmen, neden tekrar iki halkın ortaklığına dayanan federal çözüm dayatılmaktadır?

Yaklaşık yarım asırdan beri, sürdürülen görüşmelerin çözümle sonuçlandırılmaması, tek çözüm seçeneği olarak Federasyon üzerinde durulmasından kaynaklanmıyor mu?

Çözüm modeli olarak Federasyon üzerinde anlaşma sağlanamadığına göre, artık başka seçeneklerin gündeme getirilmesi daha mantıklı değil mi?

Sayın Talat'ın büyük çabasına, iyimserliğine, 'açılımlarına', hatta tek egemenlik, tek vatandaşlık ve Türklerin kendi temsilcisini seçme hakkından feragat etmesine rağmen, üstelik güneyde dostu Hristofyas'ın başkan olduğu dönemde, Federasyon ve birleşmeyi sağlayabilecek çözümü gerçekleştirememesi, Rum'un egemenliğini kuzeye yaymak umudu ile,oyalama taktiği içinde olduğunu kanıtlamıyor mu?

Rum tarafının, KKTC'deki çatlak seslerden umutlanarak, zamanla istedikleri şekilde bir çözüme razı olabileceğimiz umudu ile, görüşmeleri ucu açık bir şekilde, uzun süre sürdürmek amacında olduğu anlaşıldığına göre, neden onların oyununa alet oluyoruz?

Büyük önderimiz Atatürk, çok daha kötü koşullarda, halen uluslararası toplum olarak nitelendirilen emperyalistlere, boyun eğmeyerek Türkiye cumhuriyetini kurmadı mı?

Biz Kıbrıs Türk halkı olarak, yanı başımızda Türkiye gibi güçlü bir anavatanımız var iken neden, sırf emperyalistler öyle istediği için, varlığımızı ve barışı riske sokacak, Federasyonu tartışıyoruz?

1990'lı yıllardan sonra Federasyon ve konfederasyonların bozulması, bu birleşme şekillerinin başarılı olmadığını göstermiyor mu?

Bize federasyon dayatan batılı ülkeler, neden Avrupa Birliği çatısı altında federasyon veya konfederasyon değil de devletler arasında birleşmeyi tercih ettiler?

1974'den sonra iki halkın ayrı bölgelerde kendi yönetimleri altında yan yana yaşamalarının adaya barış ve refah getirmesine rağmen, neden yeniden iki bölgelilik sulandırılmak ve bozulmak isteniyor?

Barikatların açılmasından sonra güneye giden bir çok Türk'e Rumların saldırması, bizimleiç içe yaşamaya hazır olmadıklarını kanıtlamıyor mu?

Rumların kendi aralarında ve yabancılarla yaptıkları futbol karşılaşmalarında bile Türk aleyhtarı sloganlar atmaları ve bayrağımızı yakmaları, iki bölgeliliğin sulandırılması durumunda halen hüküm süren barışın bozulacağını göstermiyor mu?

Nüfus üstünlüğüne sahip ve ekonomik bakımdan daha güçlü olan Rum tarafı ile federasyon çatışı altında birleşmemiz durumunda, onların hegemonyası altına gireceğimiz aşikar değil mi?

Tüm federasyonlarda federal devletlerin ayrılma hakkına sahip olmasına, üstelik 1960 ortaklığının Rumlar tarafından bozulması deneyimine rağmen, neden olası anlaşmada federe devletlerin ayrılma hakkı olmaması öngörülmektedir?

Sonuç olarak, geçmişten günümüze yaşanan deneyimler , kalıcı barış ve her iki halkın mutluluğu bakımından, adadaki iki devletin Avrupa Birliği çatısı altında birleşmesinin , en isabetli çözüm seçeneği olacağını göstermiyor mu?

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.