Yollardaki sorunların sorumlusu kimdir?

Yayın Tarihi: 07/12/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Kaza, yanlışlıkla meydana gelen ve olumsuz sonuçlara yol açan olaylar olarak tanımlanır. Bu tanıma göre yollardaki ölümlerin, tümünün de kaza olduğu kabul edilemez.

Basında ve sosyal paylaşım sitelerinde ortaya konulan görüşlerden, yollardaki sorunun nedenlerinin ve çarelerinin neler olduğunu, basit vatandaşların bile bildiği anlaşılıyor

Sürücülerin, aşırı hız yapması, araç kullanırken telefonda konuşması, hatalı geçiş yapması, içkili araç kullanması kurallara uymaması ve suç işlenmesi demektir.

Demokratik hukuk devletinde suç işlenmesini caydırmakla görevli ve yükümlü olan hangi kuruluş ve makamlardır?

Yollarda pervasızca trafik kurallarının çiğnenebilmesi, bu konuda ortada bir ihmal, umursamazlık yetersizlik veya başarısızlık olduğunu akla getirmiyor mu?

Yollardaki yapım hatalarını düzeltmek, bozulmaları onarmak, teknik donanım yetersizliklerini tamamlamak, kimin yükümlülüğündedir?

Yollarımızın tümü anavatanın mali desteği ile yapıldığına göre, bakımlarının devletimizin ilgili kuruluşu tarafından, yapılması gerekmiyor mu?

Yollarımızın bakım ve onarımı için anavatanın bize hibe ettiği yardımın kullanılmamasına haklı bir gerekçe gösterilebilir mi?

Trafik sorunları sonucu ortaya çıkan can ve mal kayıpları karşısında KKTC Meclisi, Hükümet, muhalefet partileri acaba sorumlu değiller mi?

Bu güne kadar KKTC meclisi, yollardaki ölümler hakkında soruşturma yaparak, gerekli önlemlerin alınması için hükümetlere yol gösterdi mi? baskı yaptı mı?

Mecliste temsil edilen ve temsil edilmeyen siyasi partiler, yollardaki can kayıplarına zemin hazırlayan hata ve eksikliklerin tamamlanması için, girişimlerde bulundu mu?

Cumhurbaşkanı, değirmenlikteki ölümcül olaydan önce, ülkemizdeki trafik sorunu hakkında çare üretmesi için, hükümet nezdinde girişimde bulundu mu?

Trafik sorunlarının çözümünde devlette görev yapanlar yetersiz ise, neden anavatandan ve/veya üniversitelerimizdeki uzmanlardan teknik bilgi yardımı sağlanmıyor?

Son Değirmenlik –Girne yolunda meydana gelen ve hepimizi üzen can kayıplarından sadece sürücülerin, Polisin, ulaştırma, eğitim ve çalışma bakanlarının suçlanması veya olayın saatlerin ileriye alınmamasına bağlanması haklı görülebilir mi?

Halen son ölümcül olay nedeniyle eylem yapan sendikalar, acaba bu güne kadar gerekli önlemleri almasını sağlamak için hükümet nezdinde girişim yaptı mı?

Nedenlerin ve çarelerin bilinmesine rağmen, acaba ülkemizdeki trafik sorunları niçin yıllardan beri çözümlenmemektedir?

Kişisel görüşüme göre yollardaki üzücü olaylardan, Meclisten aşağıya doğru devletin tüm makamlarında görev yapan herkesin de az veya çok sorumluluğu vardır.

Sorunun nedenlerinin ve çarelerinin ülkemizdeki sade vatandaşlar tarafından bile bilinmesine, hükümetin anavatandan her türlü maddi ve teknik yardımı sağlayabilmesine rağmen, çözümlenememesinin en büyük nedeninin de, kimsenin kimseden hesap sormamasından ve umursamazlıktan kaynaklandığı görüşündeyim.

Yoksa, yukarıdan aşağıya doğru herkesin maiyetinden hesap sorması durumunda, görev ve sorumlulukların ihmal edilmesi zorlaştırılacaktır.

Görev ve sorumluluğunu yerine getirmeyenler bir bedel ödeyeceklerini bileceklerinden, daha duyarlı hareket etmek zorunda kalacaklar.

Sonuç olarak özelde trafik sorunu, genelde tüm sorunlardan kurtulabilmemiz için, öncelikle hesap sorma mekanizması işletilmelidir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.