Hükümet halkın günlük yaşamını sıkıntıya sokan sorunlara acilen el atmalıdır

Yayın Tarihi: 14/12/16 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
İktidara gelmek, devlet olanaklarını kullanma yetkisini elde etmek değildir. Halka ve ülkeye hizmet etmek ve sorunları çözme yükümlülüğü altına girmektir.

Ülkede başıbozukluğa seyirci kalmak, yasalara uyulmamasına, ve herkesin istediğini yapmasına ses çıkarmamak, halkın çıkarlarını korumamak, demokratlık olarak gösterilemez.

Halkımızın, yasalara uyulmasının sağlanmamasından son derece tepkili olduğu inkar edilemeyen bir gerçektir.

Bu gerçeğe rağmen hükümetin beklenen önlemleri almamakta ve bu konuyu göz ardı etmekte ısrarlı olduğu görülüyor.

Kuşkusuz içinde bulunduğumuz toplumlar arası çözüm görüşmelerinin en kritik döneminde, bir hükümet sorununun çıkması hoş değildir.

Fakat hükümetin de biraz daha duyarlı, sorumlu davranması ve hiç olmazsa halkı rahatsız eden ve basit yasal düzenlemeler ile çözebileceği sorunlara olsun el atması gerekir.

Geçmişten günümüze yaşanan ve ülkemize çok pahalıya mal olan popülist yönetim ve devlet olanaklarının oy avcılığında araç olarak kullanılması alışkanlığını terk etmeli.

Tüm siyasiler ve hükümet artık popülizm yerine, ülkeye ve halka hizmet ederek gönülleri kazanmaya ve oy elde etmeyi tercih etmeli.

Ülkelerin en pahalı hizmetlerinden olan savunma, alt yapı tesislerinin tamamlanması anavatanımız tarafından sağlanmaktadır.

Bu durumda hiç olmazsa halkımızı günlük yaşamında sıkıntıya sokan sorunlara, acilen el atmalı.

Sosyal paylaşım siteleri ve medyada en fazla eleştirilen yargı, yasalara uyulmasının sağlanmaması, asayiş, trafik ve sendikaların sık sık başvurduğu grev konusuna hükümet, acilen el atmalı ve halkı rahatlatacak önlemler almalı.

Yargı vatandaşların günlük yaşamlarında rahat olması, ekonomik faaliyetlerin sürdürülebilmesi, ülkenin huzur içinde olabilmesi için en öncelikli devlet hizmeti ve gereksinimdir.

Bu nedenle hükümet, hatta KKTC Meclisi acilen yargının davaları aşırı geç sonuçlandırmasını ve adaletin geç tecelli etmesini engelleyici önlemler almalıdır. Bu çerçevede yargının ihtiyaçları karşılanmalı, gerekirse yasal boşluklar doldurulmalıdır.

Ayrıca davaların görüşülüp karara bağlanması yerine, sürekli olarak ertelenmesine ve adaletin geç tecelli etmesine fırsat bırakmayacak yasal düzenlemeler yapılmalıdır.

Hükümet bir diğer güncel sorun olan trafik konusuna da el atmalı. Uzun vadeli ve maddi harcama gerektiren önlemler alınana dek, 3 anayol 7/24 saat polis gözetiminde bulundurularak sürücülerin kuralları çiğnemesi caydırılmalı, can kayıpları önlenmelidir.

Ayrıca, yürürlükte olan tüm yasaların titizlikle uygulanması için de tüm devlet görevlilerinin gerekli duyarlılığı göstermesi sağlanmalı. Yasaları uyulamayan devlet görevlileri hakkında da işlem yapılmalı.

Hükümet bir de halkımızı en çok üzen ve sıkıntıya sokan grev sorununa, çare üretmelidir. Sosyal paylaşım siteleri ve basında da ortaya konulduğu gibi bir çok kişi, sendikaların grev eylemini çok sık kullanmasından şikayetçidir.

Ayrıca bir çok kişi gibi ben de tüm ülkemizi etkileyen grev yetkisinin sadece sendika yöneticilerinin alacağı kararla uygulanmasının, antidemokratik ve sağlıklı olmadığı görüşündeyim.

Bu sorunun çözümü için, AB'deki uygulama ve mevzuat dikkate alınarak, yeni yasal düzenleme ile bizde de grev yetkisinin daha isabetli kullanılması sağlanmalı.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.