Yeni yönetim anlayışına muhtacız

Yayın Tarihi: 27/07/17 08:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+
Nüfusumuzun çok az olmasına ve anavatanın her konuda bize yardım etmesine rağmen, sorunların sarmalında bunalmamız, bozuk yönetim anlayışından kaynaklanır.

Şimdiye kadar iktidara gelen tüm siyasi partiler, ayni bozuk yönetim anlayışını benimsemedikleri için, iktidarların değişmesi ile, günlük yaşamımızdaki en küçük sorunlar bile çözümlenmedi.

Popülizme ve devlet olanaklarını oy avcılığında pazarlık aracı olarak kullanılmasına dayalı bu yönetim anlayışından, bir çok kişi nemalanmaktadır.

Hak etmediği halde siyasilere yakınlığı veya oy potansiyeline sahip olması nedeniyle bir çok kişi, devletin olanaklarından yararlandırılıyor.

Bu nedenle ülkenin genel çıkarlarına olmamasına rağmen seçimlerde, yine bir çok kişi yarar sağlayabileceği, siyasi partiler ile adaylara oy verir.

KKTC'de halkın bozuk düzenden şikayetçi olmasına karşın, bana göre siyasiler ile devlette örgütlü bazı STÖ'ler sıkı dayanışma içinde bozuk düzenin düzeltilmesini engelliyor.

Düzeltilmesi için telkinde bulunan anavatana şiddetli direnç gösteriyorlar. İç işlerimize ve irademize müdahale ediyor safsatası ile de, halkı anavatana karşı kışkırtıyorlar. Bazı vatandaşlar da bunlara inanarak anavatana dil uzatıyor.

Sonuçta ülkemizde en basit sorunlar çözümlenmemekte, halkın şikayetleri umursanmamakta, tüm kesimlerle ilerleme sağlanamamakta, asayiş ve yargıdaki yetersizliklerden dolayı vatandaşlar devletinden soğumaktadır.

Sorunlardan kurtulabilmemiz için:

Öncelikle popülizme dayalı yanlış yönetim anlayışı terk edilmeli;

Yetkilerini kötüye kullanan, görevini ihmal eden, devleti zarara sokan her kim olursa olsun, hakkında araştırma yapılıp yargılanabilmeli;

Halkın yönetim ve yöneticiler hakkındaki tüm şikayetleri dikkate alınarak araştırılmalı ve suç işleyen varsa hangi makamda olursa olsun, mutlaka yargılanmalı;

Yürürlükteki yasalara uymayanlar yanında, yasları uygulamayan bürokratlar hakkında işlem yapmayanlar da, yargılanmalı;

Örneğin yürürlükteki yasaya aykırı olarak dere yataklarına inşaat yapılmasına izin veren devlet ve Belediye görevlileri hakkında işlem yapmayan yetkililer de yargılanmalı.

Hizmet gerekçesi ile toplanan vergileri, yandaşlarının istihdamında ve maaşlarının ödenmesinde harcayanlar, halkı mağdur etmek suçu ile yargılanmalı;

Gerekli projeleri hazırlatmadığı için, dış yardımların kullanılamamasına ve su örneğinde olduğu gibi imzalanan protokole uymayarak, halkın zarara uğratılmasına sebep olanlar, görev ihmali suçu ile yargılanmalı;

Keyfi kararla devlet kuruluşlarına yandaşlarını atayanlar hakkında, anayasanın eşitlik ilkesini çiğnemek ve devlet bütçesine gereksiz yük getirmek suçu ile dava açılmalı;

Devlet arazilerini ve T izinlerini, siyasi kazanım elde etmek amacı ile dağıtanlar hakkında usulsüzlük ve haksız icraat suçu ile dava açılmalı;

Hastanelere gerekli tahsisatı ayırmayan, öte yandan siyasi partiler ile medyaya milyonlarca TL bağış yapanlar hakkında , yetkilerini kötüye kullanmaktan soruşturma yapılmalı;

Büyük harcamalarla yapılan Geçitkale uçak alanını kullanılamayacak duruma getirenler, ülkeyi zarara sokmaktan yargılanmalı.

Aksi halde, seçilmişlerin dokunulmazlık zırhı ile korunması ve kimseden hesap sorulmaması durumunda, pervasızca uygulamalar sürdürülecek, devletimizin kökleşip yücelmesi zorlaşacak ve halkımızın yaşam kalitesi iyileştirilemeyecek.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.