Evimizin içini temizlemeliyiz

Yayın Tarihi: 23/08/17 08:00
okuma süresi: 3 dak.
A- A A+

Müzakerelerde Rum tarafının eşit ortaklıktan yana olmadığını ve bizi egemenliği altına almak amacında olduğunu açıkça ortaya koymasından sonra, yönetimimize çeki düzen verilmesi inancı güç kazandı.

Aslında halkımızın ezici çoğunluğunun şikâyetçi olduğu sorunlar ve çareleri sade vatandaşlar tarafından bile bilinir. Bunların çoğunun da sadece basit idari düzenlemeler ile ve birkaç günde çözümlenmesi mümkündür.

Buna rağmen sırf nemelazımcılık, umursamazlık, siyasi ve kişisel çıkar hesabı ile, aksaklıklar düzeltilmiyor ve düzeltilmesi engelleniyor.

Rumlar ile birleşik Kıbrıs Cumhuriyeti ve kuzey Kıbrıs'taki yönetimlerin her kademesinde görev yapan bir kişi olarak, sorunlardan kurtulabilmemiz içinöncelikle yönetim sisteminin değişmesi gerektiği görüşündeyim.

Bunun için de ülkemizdeki tüm sorun ve aksaklıklara zemin hazırlayan parlamenter sistemden, Başkanlık sistemine geçmemiz kaçınılmazdır.

Başkanlık sistemine geçilmeden; popülizmin ve buna bağlı olarak da kayırmacılığın, partizanlığın, devlet olanaklarının oy avcılığında pazarlık aracı olarak kullanılmasının, toplanan vergilerin yatırım yerine personelin ödenmesinde harcanmasının önlenemeyeceği, devlet kuruluşlarının disiplin altına sokulup etkin duruma getirilmeyeceği yaşanan acı deneyimlerle kanıtlanmıştır.

Zaten herkesin herkesi tanıdığı küçük bir ülkede, seçilme kaygısı içinde olan kişilerin, yansız davranması kolay değildir.

Kuşkusuz bozuk düzenden beslenen ve bu nedenle de statükonun devamından yana olan bazı STÖ'lerin, kişi ve siyasilerin başkanlık siteminden ödü koptuğu biliniyor.

Ayrıca Rum tarafı ile birleşmemizi tek çıkar yol ve çözüm seçeneği gösteren siyasiler ile kişiler de, Başkanlık sistemine karşıdır.

Fakat güneydeki yönetim ile birleşmek isteyen kesimin, öte yandan başkanlık sistemine karşı olması, çelişkili bir tutumdur. Çünkü güney Başkanlık sistemi ile yönetiliyor.

Rum tarafındaki yönetimin başarılı olmasında, Başkanlık istemi ile yönetilmelerinin de çok büyük katkısı olduğu inkar edilemez.

Güneyde, halen bizim şikayetçi olduğumuz bir çok sorun ve aksaklık yoktur.Çünkü devlet kuruluşları daha disiplinli ve ciddi hizmet vermektedir.

Ayrıca güneyde haksızlık ve hukuksuzluktan şikayet edilmiyor. Çünkü yasalar titizlikle uygulanıyor. Görevini kötüye kullanan, yasaları çiğneyen, devleti zarara sokan Bakan ve Cumhurbaşkanları bile yargılanıp cezalandırılıyor.

Özetle, samimi olarak ve gerçekten evimizin içinin temizlenmesi isteniyorsa, önce Başkanlık sistemine geçilmesi şarttır.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.