Sendikalardan 'yan cebime koy' politikası!

Yayın Tarihi: 07/01/11 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Hükümetin aldığı yanlış kararlar sonrasında sendikal harekatın eylemlerini saygı ile karşılıyoruz.

Ama eylem biçimlerini değil!

Çünkü samimi değiller...

TC Yardım Heyeti'nin önüne gidip eylem elbette yapabilirler.

Pankart da açabilirler...

Ama eğer "parayı ver işimize karışma" derlerse inandırıcı olmazlar...

Hele de bunu küfür yoluyla yaparlarsa komuoyunun nefretini kazanırlar, hepsi o kadar!

Doğrudur, TC'nin son yıllarda Kıbrıs politikasında büyük çarpıklıklar vardır...

Hele de buraay gönderdiği bazı bürokratlar hadlerini aşıp Kıbrıs Türkünü aşağılamaya başlamışlardır ama, bunun karşılığı onlara küfür etmek değil, kendinizi adam gibi anlatmak olmalıdır.

Türkiye göndersin, yan cebime koyayım, sonra da işime karışmasın olmaz!

Zaten buna kimse inanmaz ve böyle eylemler TC ile KKTC insanının arasını açmaktan öteye gidemez!

Türkiye'ye bu kadar öfkeliysen ne memurunu ne parasını istemiyorsan, ay başı aldığın maaşları geri iade eder, ucuz kahraman olmadığını gösterirsin...

Maliye Bakanı Ersin Tatar'ın son açıklaması yerindeydi;

'Artık kendi kendimizin efendisi olmalıyız' dedi Tatar...

Demek şimdi kafamıza dank etti!

Ha keşke bunu yıllar önce idrak etsek ve kendi kendimizin efendisi olmak için emek harcasaydık!

Biz bunu yapmadık, partizanlık ve popülizmden başka bir şeyi gözümüz bir şeyi görmedi ve şimdi başkaları bunun için düğmeye bastı...

Biz hala sözde önlemler alıyor gibi görülüyor, ama özde partizanlıktan hiç ödün vermeden devlet olanaklarını partiliye, eşe dosta peşkeş çekmeye devam ediyoruz.

Çok yazık çok!

Okur Görüşü
Hür-İş'e tepki!

'Sevgili Levent Özadam

İki gün önce Hür İşçi Sendikaları Federasyonu Hür-İş ve Hür-İş'e bağlı sendikalar, hükümetin icraatlarıyla ilgili eleştirilerini içeren bir muhtırayı Başbakan İrsen Küçük'e verdiler. Kuşkusuz bu memnuniyet verici bir gelişmedir. Ancak ben de bir Hür-İş üyesi olarak yapılacakların ve atılacak adımların bunlarla sınırlı kalmamasından yanayım.

Kanımca bu konuda elini taşın altına koyan tek sendika Sendikal Platform'dur. İnsanları korkutarak, işlerini ellerinden almakla tehdit ederek sindirmeye ve susturmaya çalışan bu hükumet karşısında bütün sendikaları birleşmeye devet ediyorum. Sizin aracılığınızla da Hür İşçi Sendikaları Federasyonu, Hür-İş ve Hür-İş'e bağlı tüm sendikalara çağrıda bulunarak onlardan da 28 Ocakta yapılacak eyleme destek vermelerini rica ediyorum...'
(İsmi Mahfuz)

Okur Şikayeti

'Töre başka, daire başka söylüyor!'

'Levent Bey merhaba,

Yazılarınızı devamlı takip ediyoruz.Sizden ricam bir konuyu gündeme getirmenizdir.Bildiğiniz gibi Tarım Bakanı Zorlu Töre 2-3 ay önce bir şov yapmış, Çiftçi, Hayvancı ve Üreticinin TC Ziraat Bankasından Sıfır Faiz ile kredi alabileceğini duyurmuştu. Acaba şidiye kadar kaç kişi kredi alabilmiştir?

Ayrıca bir de geçen hafta yine Zorlu Töre hayvancıya hayvan başına belirili bir ücret ödeneceğini duyurmuştu. Veteriner Dairesini aradık fakat bu işin mevcut sistemle çok uzun bir süre alacağını, hayvan kayıt sisteminin güncel olmadığını söylediler...'
(Ali AKIN)

Özgürgün: Kızımla bile yemeğe çıkamıyorum!

Türkiyeli sanatçı Seray Sever ile aşk yaşadığı yönünde çıkan haberlerden sonra dün telefonda bizi arayan Dışişleri Bakanı Hüseyin Özgürgün, bu haberlerin gerçekleri yansıtmadığını söyledi.

Birlikte görüntülendiği her bayanla bir ilişkisinin olduğunun sanıldığını ifade eden Bakan Özgürgün 21 yaşındaki kızı ile bile birlikte artık dışarıda yemek yiyemez hale geldiğini belirtti.

Girne Akdeniz

Lions Kulübü

10

Çocuk Yuvası ve ÖZEV'e yaptığı katkılardan dolayı

LTB

10

Lefkoşa Kumsal parkını özürül çocukların yararına çalışma yapılması için ÖZEV'e devrettiği için

Mustafa Şeytancık

Et Pazarı

9

Et fiyatlarında büyük indirimler yaparak kasaplar arasında rekabet yarattığı için

Havacılık Federasyonu

3

Yaptığı istihdamla birlikte tartışmalar yaşanmasına neden olduğu için

Mustafa Altıparmak

0

13 yaşındaki baldızına iki senedir tecavüz ederek iğrenç bir olaya neden olduğu için

Tadımcı

Bir meşhur şarap imalatçısının tadımcısı ölüyor. Ve müdür bey de yeni bir tadımcı aramaya başlıyor. Ancak müracaat eden sadece bir kişi çıkıyor, onun da üstübaşı kir içinde elbisesi yırtık, pırtık, hiç de güven telkin etmeyen bir tip.

Şarap imalathanesinin müdürü bu adamı nasıl başından atmak üzere bir bardak şarap getirmelerini söylüyor.

Bir bardak içki veriyorlar adama ve o da bir yudum aldıktan sonra konuşmaya başlıyor;

''Bu Kırmızı Şarap'' ve MUSCATEL CİNSİ, 3 yıllık kadar eskitilmiş, kuzey eğimli tepede yetiştirilmiş üzümlerden mamül. ve çelik kaplarda bekletilmiş.

Patron ''evet doğrudur diyor.'' Ve ikinci bir bardak veriyorlar, adam bir yudum aldıktan sonra başlıyor anlatmaya;

''Kırmızı şarap'' Cabernet tipinde, 8 yıllık kadar eski, Güneye bakan yamaçlardaki üzümlerden yapılmış, tahta fıçılarda bekletilmiş.
''EVEET'' müdür şaşırmış durumda Ve sekreterine göz kırparak bir telkinde bulunuyor, ve bunun üzerine sekreter bir bardak sıvı daha getiriyor bu sıvıda suyla karışık biraz da sidik bulunmaktadır. Ve görünüş aynı beyaz şaraba benzemektedir. Alkolik adam bunu da bir yudum alarak denedikten sonra ,başlıyor anlatmaya,26 yaşında bir sarışına aittir. Bu sarışın da 3 aylık hamiledir. Eğer beni işe almazsanız bu kadını hamile bırakan adamın ismini de açıklayacağım...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları