Sendikal Platform'un çok tartışılacak ilkeleri!

Yayın Tarihi: 20/01/11 07:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

28 Ocak'ta yapılacak olan miting için hummalı bir çalışma devam ederken, Sendikal Platform'un belirlediği ilkelerin niçin uzun bir süredir açıklanmadığı da su yüzüne çıktı.

Belki de şimdiye kadar kurulan en geniş yelpazeli platformunun belirlediği ilkelerin önemli bir gündem maddesi oluşturacağı tahmin edilirken, özellikle bazı maddelerin ekonomik paketle ilgisi olmadığı görülürken, kamuoyunun bilgisine getirilmeyen 12 maddeyi aşağıda yayınlıyor ve kamuoyunun tartışmasına bırakıyoruz.

***

"1-Sendikal platform, emek örgütlerinin demokratik, ekonomik, sosyal ve özlük haklarını koruma ve geliştirme amacıyla kurulmuş bir birliktelik olup, bu amaçlara giden yolda siyasi iradenin temsili yetinin yarattığı sorunu ortadan kaldırarak "toplumun kendi kendisini yönetmesini" hedeflemektedir. Platformun hükümet olma amacı yoktur.

2-Sendikal Platform'un mücadelesinde toplumsal yok oluşu hedefleyen uygulamalara destek veren örgütlere ve siyasi partilere yer yoktur. Örneğin: "Göç Yasasını" destekleyenler.

3-Kıbrıs sorununun iki toplumlu, iki kesimli tek egemenliği tek vatandaşlığı ve tek uluslararası teslimiyet esaslarına dayalı olarak federasyon temelinde çözülmesi esastır.

4-Kıbrıslı Türklerin kendi kendilerini yönetmelerine saygı duyulmalıdır.

5-Türkiye ile Kıbrıslı Türkler arasındaki ilişki karşılıklı saygıya dayalı, siyasi eşitler düzeyinde olmalıdır. Buyuran-emir alan, mantığına dayalı ilişkiye son verilmelidir.

6-Kıbrıslı Türklerin kendi kurumlarını yönetebileceği bilgi, beceri ve potansiyeli vardır. Bu gerçekten hareketle Merkez Bankası, Sivil Savunma Teşkilatı, Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'nın yönetimi Kıbrıslı Türklere devredilmeli, polis itfaiye ve sivil yönetime bağlanmalıdır.

7-Ulusal Birlik Partisi hükümeti koltukta kalma uğruna Adalet ve Kalkınma Partisi hükümetinin yaptığı tüm dayatmalara boyun eğerek ve ahlaki sınırların ötesinde milletvekili transferleri yaparak Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesini AK Parti'ye teslim etmiştir. UBP halka karşı uygulamaları ile Kıbrıslı Türk toplumunu yok oluşa sürüklemekte ve işbirlikçilik ve halk düşmanlığı yapmaktadır. Tüm bu gerçeklere UBP hükümeti siyaseten toplumu temsil etmemektedir.

8-Sendikal Platform siyasi iradenin geriye alınması mücadelesinde, mecliste temsil edilen partilerin hükümetin atacağı adımlar konusunda etkili olabilmeleri için; meclisten çekilme, faaliyetleri dondurma gibi eylemleri desteklemeleri beklenmektedir.

9-Türkiye Cumhuriyeti Büyükelçiliği içişlerimize müdahale etmekten vazgeçmeli müşavir adı altında "gölge kabine uygulamasına " son verilmeli, TC Yardım Heyeti kapatılmalıdır. Mali destek uygulamaları proje bazında Kıbrıslı Türk makamlar üzerinden yapılmalı, ihaleler Kıbrıs'ta açılmalıdır.

10-TC ile imzalanan protokoller çerçevesinde Kıbrıslı Türklerin ekonomik, sosyal ve kültürel yapılarına uymayan ve tamamen siyasi amaç güden dayatma ekonomik paket derhal durdurulmalı, yapılan düzenlemeler ortadan kaldırılmalıdır.

11-Özelleştirme adı altında Kıbrıslı Türklere ait kamusal alanların peşkeş çekilmesi uygulamalarından derhal vazgeçilmelidir. Kurumaların çalışanları ve gelecekleri ile ilgili karar verme yetkisi Kıbrıslı Türklere aittir.

12- Ülkemizdeki sosyal, ekonomik ve kültürel yapıyı bozan, Kıbrıslı Türklerin siyasi iradesini ortadan kaldıran, Türkiye'den nüfus aktarımı uygulaması kabul edilemez. Nüfus aktarma uygulaması ve vatandaşlık dayatma uygulamaları derhal durdurulmalı, uluslararası gözlemciler gözetiminde nüfus sayımı yapılarak ülkedeki kaçak nüfus geriye göndermelidir.

CAS çalışanlarına kötü haber!

CAS çalışanlarının Şubat ayından itibaren dönüşümlü olarak her ay 15 gün çalıştırılacağı ve 15 günlük ödenecekleri belirtiliyor.

Önceki gün toplanan genel kurulun bazı önemli kararlar aldığı toplantıda şirketin her ay 200 milyar zarar ettiği ve böyle bir kararın kaçınılmaz olduğu ifade ediliyor.

Halen 150'ye yakın personelin çalıştığı CAS'da bunun üç ay süreceği ve çalışanların her ay için 15 gün ödeneksiz olarak izinli sayılacağı belirtiliyor.

Okur Görüşleri:
'Bugünleri de arayacağız!'

'Sayın Özadam,

Ekonomik tedbirler hükümet tarafından yandaşlarına uygulanmıyor. Sayın başbakanın eski müsteşarı emekli memur Ömer Alganer danışman olarak başbakanlıkta göreve atandı. Başbakanlıktaki memurlar yeterli olmadığı için mi danışman alınıyor veya hangi alanlarda danışmamalık yapılacak, lütfen halka açıklansın.

Bu ülkede iş bekleyen üniversiteli gençle alay edercesine istihdam yapan hükümetin sonu 2002 yılındaki hükümetin sonu ile aynı olacaktır. Ülkemiz ve halkımızın vakti boşu boşuna harcanıyor, gençler ülkeden göç ediyor, hükümet ise bindiği dalı kesmeye devam ediyor. Bugünleri de arayacağımız günlere doğru hızla ilerliyoruz, ne yazık...'
(İsmi Mahfuz)

***

'Yolculuk yapacak kimse bırakmadılar'

'Levent bey, havayolu kurulmasını anladık da,yolculuk yapacak insan bırakmadılar ki Kıbrıs'ta. Bu cezalar kalkmalı millet rahatça Kıbrıs'a gelip gitmeli.

Böylece hem esnafın işi düzelir hem de havayolu daha iyi çalışır.

Ekonominin çarkı döner. Milletin çoğu maaşlı olduğu için, esnafı düşünmeden, " Türkiyelilerin gelmesini istemiyoruz, yol geçen hanı oldu...vs" diyorlar.

Lütfen bu konuyu gündeme taşıyın. Lefkoşa esnafından selamlar...'
(Erhan Yıldız)

Görmezler Derneği

10

Göz Hastanesi yapımı için girişim başlattıkları için

Capri Cola-EVSU

9

Çocuklara yönelik sosyal sorumluluk projesi başlattıkları için

Ersan Saner

Bayındırlık ve Ulaştırma bakanı

8

Kuzey Kıbrıs Hava Yolları şirketinin kuruluşunda özverili çalışmalarından dolayı

Milli Eğitim Bakanlığı

7

Biraz geç de olsa Dipkarpaz'da meslek edindirme kursları başlattığı için

Sosyal Hizmetler Dairesi

4

Çocukların çalıştırılması yasal olmadığı halde bunun önüne geçecek önlemleri yeteri kadar alamadığı için

Merak

Kadının biri çırılçıplak olarak taksiye binmiş.
Soför ikide bir dikiz aynasından kadına bakıyormuş.
Kadın;
-Ne bakıyorsun sen? Hayatında hiç çıplak kadın görmedin mi?
Adam:
-Yok ben ondan değil, para nereden çıkacak diye bakıyorum!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları