Esnafın sesine kulak verin!

Yayın Tarihi: 02/02/11 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Yaşanan ekonomik sıkıntılardan en fazla pay alan kesim esnaf kesimi.

Gün geçmiyor ki bir kaç dükkan kepenk indirip kapanmasın.

Kapatmayanların çoğu da zaten bunu bir onur meselesi yapmış. Yani dostlar alış verişte görsün diyorlar.

Dün mesaj köşemizde İskele polis müdürüne bir haber salıp bir polis subayının nasıl kendi dükkanı için haksız rekabet yarattığını vurgulamıştık.

Bize gelen haberlere göre mesaj epey etkili olmuş ve müdürlük gerekli işlemleri başlatmış.

Dikkate alındığı için teşekkür ediyoruz.

Ama bu işin de peşini bırakmayacağımızı vurgulamakta yarar var.

Bu yüzden, bize bu konuda gelen şikayet mektubunu da bugün yayınlıyoruz.

İlgili yerler de işin peşini bırakmasın diye;

"Sayın Barış Kuvvetleri Komutanlığı
Sayın Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı
Sayın Polis Genel Müdürlüğü
Sayın İskele Polis Müdürlüğü

Öncelikle emniyet teşkilatına olan güvenimizin sonsuz olduğunu bilgilerinize sunarım.

Bundan kuşkumuz olmadığını da bilmenizi isterim. KKTC vatandaşıyım, geçimimi esnaf olarak sürdürmekteyim.

Son zamanlarda ekonominin bozukluğu ve piyasanın düşüşe geçmesiyle birlikte zor günler geçirmekteyiz. Buna bağlı olarak geçimimizi bir memura göre daha zor durumlarda sürdürmekteyiz.

Emniyet teşkilatının mensubu bulunan bir kimsenin esnaflık yapmasının Polis Yasası'na aykırı bir durum olduğunu biliyorum.

Fakat İskele Polis Genel Müdürlüğünde Adli Şube de subay olan Pm. Teğmen Rezvan KAÇAR'n babası Mustafa KAÇAR adına bulunan FE FERFORJE isimli (Magosa Büyük Sanayi) iş yerini çalıştırdığını Mağusa ve bölge esnafı bilmektedir.

İşinin yoğun olduğu günlerde polis üniformasıyla iş yerine gidip işinin başında bulunduğunu bölge esnafı olarak gözlemlemekteyiz.

İşlerinde eskiye oranla düşmesi sebebiyle polis teşkilatında görevli polislere ''amirin dururken başkasına işini vermessin herhalde" diye cümleler kullanmaktadır.

Korkusuz bir şekilde ''Ahmet bey (Zaim) benim arkamdadır, bana bir şey olmaz'' cümlesiyle de kendi çapında dokunulmazlık gibi bir durum sergilemektedir.

Daha öncede konuşmuş olduğum polis arkadaşların söylediği "kafasına taktı mı, polise istediğini yapar" diye konular duydum.

Benim ne devletimizden ne sigortadan ya da yapmış olduğum işim dışında bir gelirim olmadığını belirtirim.

Bu şartlarda siz büyüklerimiz ve Emniyet Genel Müdürümüz zor durumdaki geçimini zor şartlarda sağlayan, esnafa gerekli yardımı yapacağınızı biliyor ve çözümü bu yolla bulduğum için tüm Komutan ve Amirlerden özür diler bilgilerinize sunarım.

Saygılarımla..'
(İsmi Mahfuz)

Okur Görüşleri:
Devletimize yazık ediyorlar!

'Sevgili Levent Özadam,

Dünkü yazınızı okuduktan sonra büyük bir dehşete kapıldım. KKTC diye övündüğümüz her 15 Kasım'da anlı şanlı kutlamalar yaptığımız devletimiz buna nasıl izin verebiliyor, neden bu konuda bir şeyler yapmıyor?

Ancak insanlarımız iş bulamadıkları için orada çalışmaya başlıyorsa, alışverişlerini oradan yapıyorsa, bazılarımız çocuklarını orada okutuyorsa, ya da hastalarımız her gün tedavi olmak için güneydeki hastanelere koşuyorsa sonuç olarak güneyde yaşamak da zamanla kaçınılmaz bir tercih olacaktır.

Esas bunların sonucuna kimse şaşırmasın… Çünkü tarihte savaşla ve diplomasiyle kazanılan savaş günün sonunda toplumsal olarak ağır bir yenilgiyle kaybedilmiş sayılacaktır. ..'
(Hatice ŞAHOĞLU)

...

'Denize düşen Güney'e kaçıyor, daha çok gidecek olan var. Yapılan haksızlıklar, partizanlıklar, verilip de tutulamayan sözler. Yazık çok insan kan ağlıyor. Diğer taraftan da niteliksiz insanlara para dağıtılıyor. Yeter artık. Ekonomi ve Enerji Bakanımıza soruyorum, neye dayanarak Erhan Kaya ile böyle bir protokol imzaladı.

Aldığım duyumlara birçok kesimden eleştiri alıyor. Sayın Sunat Atun, yaptığınız bu partizanlık yerinde olmuş olsaydı o kadar göze batmayacaktı. Paraları dağıtırken ya da birine iş verirken daha dikkatli olun bu sizin sonunuz olabilir...'

Milli Eğitim Bakanlığı

9

Onkoloji Çocuk Servisi'ndeki çocuklarımızın eğitim süreçlerine katkılarından dolayı

Limasol Türk Koop

Bankası

9

Kırsal kesime bankacılık faaliyetlerini götürüp büyük bir eksikliği giderdiği için

KITOB-KITSAB-RES BİR

8

SOS Çocuk Köyünü'ne bağışladıkları minibüs için

Şht. Hüseyin Ruso

Ortaokulu

2

Karneler için 10 TL istedi ve velileri çileden çıkardı

Genç Mücahitler Derneği

1

Yanlış açılan bir pankarta yine yanlış bir pankart açıp kamu oyunun tepkisini topladı

Nakit

Delikanlı bir süredir çıktığı kız arkadaşını şehirden ve gözlerden uzak bir yere götürmüş, ormanda bir yere park edip ona heyecanla sarılmak isteyince kız " Bunu sana daha önce söylemek isterdim ama olmadı, ben hayatımı fahişelik yaparak kazanıyorum, devam etmek istersen 20 dolarını alırım" demiş. Bu sözler üzerine yıkılan delikanlı arkasına yaslanıp bir süre kımıldamadan durunca;" Eee?" demiş kız,"teklifim hoşuna gitmedi galiba, o zaman şehre dönelim." Delikanlı "Benim de sana söylemediğim bir şey var" diye başlamış. "Ben de hayatımı taksi şoförlüğü yaparak kazanıyorum, buradan şehre 25 dolar alırım.. Nakit..!"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları