Dudak uçuklatacak iddialar!

Yayın Tarihi: 04/02/11 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Bundan bir süre önce G.Mağusa Gümrük Müdürlüğü konusundaki yazdığımız ve adil olmayan atamalar için başka Maliye Bakanı olmak üzere, devletin bağımsız organları Sayıştay, Ombudsman ve Kamu Hizmeti gibi kurumlarını göreve çağırmış ve yasal olmayan atamalardan hesap sorulmasını istemiştik.

Kulağımıza gelenlere göre herkes bu atamalardan sıkıntılı ama emir yüksek yerden geldiği için de sessiz kalmayı tercih ettiler.

Oysa emir nereden gelirse gelsin, ülkede yasal olmayan bir durum varsa bu kurumların aldığı ihbarları değerlendirip görevlerini yerine getirmeleridir doğru olan.

Biz bu konuda ısrarlı yayınlarımıza devam edeceğiz.

Ta ki devletin bir yetkilisi çıkıp açıklama ya da soruşturma başlatmasına kadar.

Devletin bu makamlarında oturanlar emir yüksek yerden geldiği için sessiz kalıp vicdanları da rahatsa böyle olmaya devam etsinler.

Aynı daireden yine dudak uçuklatacak iddilar gelmeye başladı.

Yani bizimle birlikte vatandaş da bu işin peşini bırakmayacağa benziyor.

İlgililere ithaf ediyoruz;

...

"Sn. Levent Özadam,

Mağusa Gümrüğündeki utanç verici partizanlık ve yaşanan kaosa köşenizde yer verdiğiniz için teşekkür ederim.

de belirttiğiniz gibi konuşması gerekenler (sayıştay, ombudsman, kamu hizmeti komsiyonu) hala susuyorlar.

Her fırsatta kamu reformundan bahseden Maliye Bakanı ve başbakanın her halde reformdan anladığı budur.

Devletin en önemli dairesini (devlet gelirinin %65'ini elde ettiği daire) partizanlık ve kişisel hırslar uğruna darmadağın etmişdir.

En kıdemli şube amirinin derhal bu göreve getirip darienin düzeni sağlanmazsa inanırım ki dairemiz artık hiç bir zaman düzelmeyecektir.

Bütün amaçları şube amirlerini ve kıdemli memurları bıktırıp zorla emekli etmektir.

Hani bu devletin tecrübeli elemanlara ihtiyacı vardı.

Yazınızda şube amirlerinin devlete küskün ve kırgın olarak emekli olacaklarını yazmıştınız.

Peki daha çok uzun süre bizim gibi memurlar ne yapacak??

Her gün yazılı ve görsel basında aslan kesilen maliye bakanı bazı sorulara artık cevap verirse, daireyi nasıl bir yola soktuğunu da belki biraz olsun anlayacak ve yanlışından da en kısa zamanda dönecektir.

1. Sayın Özadam, yazınızda; 'emir yüksek yerden' demiştiniz, ben bir adım daha atıp maliye bakanına kendisine emir veren anne ve kızının ismini cesurca açıklamasını istiyorum.

2. Dairemizde (adı geçen şahıslarla ilgili olarak) komisyoncu bir bayana cinsel taciz'de bulunan memur kimdir?

3. Evin mermerinden tutunda mutfak dolabına kadar herşeyini türkiyeden getirip kaçak olarak adaya sokup ev inşa eden memur kimdir? (Müdür Mv. tarafından soruşturma da yapılmıştır.)

4. Halen Türkiye'den ve İngiltere'den gelen tır ve konteynerlerde manifestosuz, kayıtsız mal getirip izin almadan, gümrük ödemeden malları çıkarıp bütün bölge balıkçılarına malzeme satan memur kimdir?

5. Sayın bakan bunları araştırırsa çok rahat cevap bulacaktır. bulsun ki mağusa gümrüğünü kimlere emanet ettiğini görsün...
Saygılar..."

Okur Görüşleri

'Siyasiler Mısır'ı iyi anlasınlar'

'Levent Bey,Sayın Gunsel'e 10 verdiniz ama ben zengim biri olsam yuzde 16 kazik faizle borçlandırırım. Bu bir nevi tefecilik degil mi? Haa ben burda Sayın Günsel'i suçlamıyorum. Ondan böyle yüksek faizle borç alan Maliye Bakanımızdır esas suçlu.Bu hükümetin ömru en fazla üç aydır.Yarın bu hUKÜmet gittiğinde bırakacakları borçlarını torunumuzun torunu ödeyecektir...'

...

'Devlet, gün ve gün iş yerlerinin kapanmasından adeta umursamaz bir şekilde vergileri yükseltiyor. Gerçekten memleket çok kötü . İş yerini satmak isteyenler mi istersin, kapatanlar mı istersin, gerçekten bu işin sonu ne olacak. Devlet bir çare bulmalı. Olmuyor...'

...

'Levent bey, traji komik duruma düşen siyaset değil, Ortada kalan siyasilerin eteklerine yapışıp yalvarışa geçtiğinden, traji komik duruma düşen kapanan esnaf ve işsiz kalanlardır.
Ümit ederim Siyasiler MISIR'ı iyi anlarlar da bir zaman sonra,ülkelerinde ölüp gömülmek için halklarına yalvarmazlar...'

Sedat ÇOMUNOĞLU

10

KKTC'nin sahte koleksiyon paralarını basan kalpazan çetesini ortaya çıkardı

YKP-FEM

10

Yaşanan çirkin pankart kargaşasında en doğru tesbiti yaptı tartışmaya son noktayı koydu

Dağlı Sigorta

9

Kanser Hastaları Derneği'ne yaptıkları maddi katkılardan dolayı

Kudret Özersay

Özel Temsilci

4

Kıbrıs konusunun artık bıkkınlık verdiğini açıkladı ve kamuoyundan tepki aldı

Tarımsal İlaçlar Denetim Kurulu

1

Sebze ve meyvede ilaç kalıntılarını ortaya çıkaracak tahlilleri aksattığı gerekçesiyle vatandaşı infial içine soktu

Prensip

Odanın birine 1 kadın, 1 ütü ve 1 gömlek koymuşlar. 5 dakika içinde gömleği ütüleyip, kadınla beraber olan kişi kazanacakmış.
Japon, almış ütüyü eline gömleği bir güzel ütülemiş. Kadına sıra gelince süre bitmiş. Çıkışta : Bizde prensip budur demiş: Önce iş gelir.
Fransız girmiş ve hemen kadına saldırmış. Ütüye sıra gelince süre bitmiş. Çıkışta: Bizde prensip budur demiş: Önce aşk gelir.
Türk girmiş. Girer girmez vermiş kadına ütüyle gömleği, o ütülerken kadının işini bitirmiş ve kazanmış. Çıkışta: Bizde prensip budur demiş: ..Çalışanı, ezerler...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları