2 Mart mitingi de konuşuldu!

Yayın Tarihi: 18/02/11 09:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ankara'dan bir davet bekleniyordu ama bizimkiler için sürpriz oldu.

Bu yüzden Ankara'dan telefon geldikten sonra kısa bir panik yaşandı ve başta başbakan olmak üzere bütün bakan ve bürokratlar dün sabahın erken saatlerine kadar kimisi bakanlıkta kimisi de evinde sıkı bir çalışma içine girdiler.

Dün bize ilk gelen haberler, Başbakan İrsen Küçük'ün, hem Cemil Çiçek hem de Başbakan Erdoğan ile yapılacak olan görüşmelerde imzalanan ekonomik paketin revizyon edilerek Kıbrıs ölçeklerine göre değiştirilmesi yönünde idi.

Hatta UBP içinde yapılan kulislerde bunun kabul edilmemesi durumunda hükümetin geldikten sonra istifasını sunacağı da konuşuldu gün boyunca.

...

Cemil Çiçek ile yapılan görüşmelerde tek konu vardı, o da çok tartışılan paketin hızlı bir şekilde hayata geçirilmesi oldu.

Cemil Çiçek'in kararlı duruşu sayesinde Başbakan Küçük, her hangi bir revizyonu gündeme getirmedi paketin uygulanması için hükümetin seferber olacağını, tüm maddelerin harfiyen fiiliyata geçirileceğini söyledi.

Cemil Çiçek de hükümetin bu konuda kararlığının sürdüğü müddetçe yapılan yardımlarda bir eksilme olmayacağını, uygulamanın tamamlanmasından sonra KKTC gelirlerinde büyük bir artış yaşanacağını ifade etti.

Burada yapılan toplantıdan çıkarken tarafların gülümsemesi de iyi bir toplantı olduğu sonucunu çıkardı.

...

Başbakan Erdoğan ile yapılan görüşmede ise önce ekonomik paket daha sonra da Kıbrıs sorunu konusu gündeme geldi.

Erdoğan da hükümetten paket konusunda dik bir duruş sergilemesi gerektiğinin altını çizdi.

Daha sonra da Kıbrıs konusunda önümüzdeki günlerde atılacak adımlar ve açılımlarda fikir birliğine varıldı.

Sonuçta, hükümet üyeleri dizleri titreyerek gittikleri Ankara'dan biraz rahatlamış olarak adaya dönecekler.

Bu arada yine bize gelen haberlere göre, 2 Mart mitinginin de gündeme geldiği ve bu mitingin Türkiye aleyhtarı mitingine dönüşmemesi için KKTC hükümetinden önlem alınması istediği ifade ediliyor.

2 Mart'ta yapılacak olan mitingde bazı UBP'lilerin ve hükümete yakın sivil toplum örgütlerinin de TC ve KKTC bayrakları ile katılması bekleniyor.

Okur Mektubu
'Bazı mezarlar çökmek üzere'

'Sevgili Levent Bey,

Az önce Lefkoşa Mezarlığı'ndan geldim. Yağmur yok, sel yok Lefkoşa Mezarlığı'nda mezar bakım işleri ile uğraşan Kahveci işletmesinin ofisinin bulunduğu alanın 100 metre kadar güney batı istikametindeki yaklaşık 10 mezar su baskınına uğradı. Sanırım bölgede bir boru patlağı vardır.

Belediyenin acil olarak bu suyu tahliye edip ölüleri kurtarması gerekmektedir. Bu mezarlar kısa bir süre sonra çökecektir. Belediyenin gözü kulağı işinde olmalıdır. Şimdi herhalde çökecek mezarları yaptırtmak durumundadırlar. Sn. Cemal Bulutoğluları'na çok acil kaydıyla bir mesaj gönderirsen bir kamu görevi yapmış olursun. En iyi dileklerimle iyi çalışmalar dilerim...'
(Mehmet BARIŞSEVER)

Okur Görüşü
'Adam gibi yönetim yok ki!'

Mağusa hastanesini yapan firma ile Ercan havaalanını yapan firma aynı. Ercan açıldıktan 3 gün sonra bozulan yolcu kapısı hala bozuk, benzeri birçok yer tutanın elinde kalıyor. Keza Mağusa hastanesi de aynı durumda. Haa simdi adam gibi bir idare olacak, dönüp hesap soracaksın bu adama. Hatta tüm eksikleri yaptıracaksın, yapmadı lisansını iptal edeceksin ki bir daha müteahhitlik yapmasın. Ama bir bakıyorsun o dönem yeşile boyanmış olan firma sahibi şimdi turuncular içinde. Daha da komiği bu halini kimse yadırgamıyor. Kim ne derse desin bizim ülkede sistem böyle dönüyor. Yani müteahhidin de suçu yok o oyunu kuralına göre oynuyor sadece. Biz de dövünüyoruz ama nafile…
(Hakan-LEFKOŞA)

Din Görevlileri Birliği

10

500 fidan dikerek ülkenin yeşillendirme çalışmalarına katkı koydular

Zorlu Töre

Tarım Bakanı

2

Hayvancıların eylemini önlemek için son dakika kredi desteği yeterli olmadı

Göksel KONYALIOĞLU

1

Eşinin kafasında sandalye kırdığı yetmezmiş gibi polis memurlarını da darp etti

KTOEÖS

1

Demokrasi Ortaokulu'nda okuyan öğrencilerin eğitim hakkını ellerinden aldı

KTÖS

1

Atatürk ve Arabahmet İlkokulları'nda ki greve devam ederek eylemlerinin siyasi olduklarını gösterdiler

Tetanos

Seksenlik koca, evden çıkmak üzere paltosunu giyerken onu gören yaşlı karısı seslenir:

- Bu saatte nereye gidiyorsun?

- Doktora gidiyorum

- Ne oldu? Yine neren ağrıyor?

Yaşlı adam sırıtır:
- Yok hanım yok, doktora söyleyeceğim bana bir Viagra yazsın

Bunu duyan kadın ayağa kalkar ve o da sokağa çıkmak için hazırlanmaya başlar. İhtiyar şaşırır:

- Eee hanım, sen nereye?

- Doktora gidiyorum der ve adamın şaşkın bakışları altında devam eder:

- Eğer o eski, paslı şeyi benim üzerimde kullanacaksan ben de tetanos iğnesi yaptırayım bari!...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları