Partizanlığa meydan okuyan adam...

Yayın Tarihi: 21/03/11 12:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Ülkenin en büyük sorunu işsizlik...

Resmi verilere göre 15 bin dolayında insanımız evde oturuyor.

Bir diğer sorunumuz da istihdamlarda yapılan partizanlıklar.

Başbakan her ne kadar elimizde bu yönde somut bilgi yok dese de bunu artık sokaktaki çocuk bile biliyor.

Siyasilerin en güvenilmeyen kişiler olmasının nedeni de zaten, eşitlik ve adiliyet gibi özelliklerini kaybetmiş olmaları.

Kendi partilisi olmayanı işen atıyor, kendine yakınları içeri alıyor.

Devletin kaynaklarını sadece kendine yakın olanlara paylaştırıyor.

Kamu Hizmeti Komisyonu ise zaten devlete yapılacak olan istihdamlar için kurulmuş.

Hem de şu anda ülkenin en güvenilir kurumları arasında yer alıyor.

Ve şu anda başında bulunan Çetin Uğural ise her türlü baskıya rağmen görevini büyük bir özveri ile yürütmeye çalışıyor ve bunda da büyük başarı sağlamış.

Önündeki her türlü takoza rağmen tüm istihdamlar için hizmet verilmesini bekliyor.

Geçtiğimiz günlerde bize gönderdiği bir mektubu yayınlıyoruz. Devletin birimlerinin başına onun gibi partizanlıktan arınmış kişiler getirildikçe, bu ülkede ki bozuk düzen de, yerini sağlıklı sistemlere bırakacaktır.

...

"Sevgili Levent Özadam,

Ülkemiz sorunlarının kökenindeki en önemli unsurlardan bir tanesi de kamudaki işe alma, terfi ve disiplin işlemlerindeki, adına ne derseniz deyiniz, ayırımcılık, kayırmacılık, nepotizm... vs. tüm bu tür çarpıklıklar olduğu açıktır.

Kamu hizmetlerindeki verimsizlik, bozukluk ve disiplinsizliklerin altındaki çarpıklıkları önelemek bu bakımdan büyük önem taşır.

Kamu Hizmeti Komisyonu'ndaki dört yıllık görev süremizde bu yöndeki titiz uygulamalarımızla bugün ülkemizin en güvenilir kurumu olmaktan gururlu ve huzurluyuz. Bu aynı zamanda yurtseverlik anlayışımızın göstergesidir de...

İşe alma, terfi vb işlemlerde objektif olunmamasını, yetkinin zimmete geçirilmesi olarak algılamak gerekir.

İhtiyat Sandığı gibi kamu hizmeti yürüten tüm kurumların, Kamu Hizmeti Komisyonu'nun öbjektif ve tarafsız uygulama kapsamı içerisine girme arzusu yeni değildir. Geçen hükümet döneminde de bu eğilim bilgimize gelmekte idi.

Bizim bu durumda geçen hükümete olduğu gibi şu andaki hükümete de mesajımız olumludur. Bu kurumlar görev alanımız dışında olmakla birlikte, Kamu Hizmeti Komisyonu olarak bu kurumlara da hizmet verilebilir. Geçmişte, imzaladığımız protokollerle çeşitli kurumlara bu tür hizmetleri vermekte olumlu sonuçlar almıştık.

En son, küçük bir belediyemizin yapacağı bir kişilik istihdam için gelen talep doğrultusunda dahi konuya olumlu bakmış ve sınav uygulaması ile en uygun aday seçilerek, belediyemizin en iyi elemana sahip olmasını sağlama yanında, o belediyenin bulunduğu köydeki insanlarımıza ve gençlerimize de adalet duygusu ile huzuru götürmüştük...

Selam, sevgi ve saygılarımı iletirim..."
Çetin UĞURAL
Kamu Hizmeti Komisyonu Başkanı.

Kalyoncu: Sendikalar parti kursun!

5 Haziran'da yapılacak olan kurultayda genel başkanlığa aday olması beklenen Girne milletvekili Ömer Kalyoncu, bazı sendikaların dürüst olmadığını sokaklarda Ankara karşıtı eylemler yaparken, perde gerisinde 'biz serhat bekçileriyiz' dediklerini ve Ankara'dan gelen maddi yardımın devamından yana olduklarını söyledi.

Sendikaların SERHAT BEKÇİLERİ PARTİSİ kurmalarını da salık veren Kalyoncu, iktidara tali p olanların önce siyasallaşması gerektiğinin altını çizdi.

Okur Görüşleri

"Siyasette yeni yüzler istiyoruz"

"Sevgili Levent Özadam,

Geçtiğimiz hafta içerisinde ülke yönetim ile ilgili yazmış olduğunuz yazı çok güzeldi. Bu zihniyet değişmedikten sonra yönetimin değişmesi neyi değiştirebilir ki? Öncelikle geçmişten gelen kötü yönetimde köklü bir değişiklik yapıldıktan sonra yeni adaylar ve yeni arayışlar içine girilmeli. Belki herkes yüksek sesle söylemiyor ama geleceğe dair büyük endişeler içerisinde olduğumuz gözlerimizden okunuyor. Kıbrıs Türk halkının belirsizliğe dair makûs talihi değişmiyor…
(Salih CANER- LEFKOŞA)

...

"Verilen sözler tutulmuyor"

"Sayın Levent Özadam,

Halil Yıldırım ailesinin dramını televizyondan öğrendim, daha sonra gazetelerden de okudum. Daha sonra Çatalköy Belediye Başkanı ve İçişleri Bakanlığı'nın kırsal kesim arsalarından verme fikri beni çok mutlu etti, içime su serpti. Belki görmüyoruz ama sanıldığı gibi bu ülkede tüm Kıbrıslılar çok zengin bir hayat sürmüyor.

Kıt kanat geçinen, bir şeyler yapmak için çırpınan çok insan var. En son haberlere göre yardım sözü veren yetkililerden hiçbir haber yokmuş. Sizin aracılığınız ile onlara sesleniyorum, lütfen verdiğiniz sözden dönmeyin, herkese hibe edilen bu arsalardan bu insanlara da verin...
(Erdinç CAN)

Fren

Temel ile Fadime nişanlılarmış evsizlik sıkıntısı çekiyorlarmış arkadaşlarından falan bir türlü ev bulamamışlar.
Elele tarlada yürürken Temel dönmüş ve Fadime ye yumulmuş o heyecanla yattıkları yerin tren rayı olduğunu görememişler.

Başlamışlar sevişmeye...Derken uzaktan tren geliyor. Makinist bir bakıyor rayların üzerinde 2 insan, sireni çekiyor.. Temelle Fadime tınmıyor, 100 metre kala tekrar çekiyor gene kaçmıyor bizimkiler , 50m..30m derken imdat frenini çekiyor makinist... Tabii vagonlar birbirine giriyor çok büyük maddi hasarvar...

Hemen Fadime ile Temel i suçüstü mahkemesine çıkarıyorlar...

Hakim:

-Ya kadeşim treni görmedin mi , sireni duymadın mı ?

Temel:

-Duyduk hakim bey

-Ulan niye kaçmadınız o zaman?.....

-Valla hakim bey bir baktım ben geliyorum , Fadime geliyor , tren geliyor...... Dedim ki "FRENİ OLAN DURSUN.."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları