Bu işin ayarı kaçıyor!

Yayın Tarihi: 08/04/11 12:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Kazasız belasız atlatıldı ya biz öncelikle ona seviniyoruz.

Çünkü günler önceden meclis baskını olacağı yönünde çok sayıda ihbarda bulunuldu, eyleme katılacak olanlar da galeyana getirilmek istendi.

Ancak görülen odur ki siyasi parti temsilcilerine yapılan fiziki ve sözlü saldırılar eylemlerin seviyesini her geçen gün biraz daha düşürüyor.

Ülkede demokrasinin olmadığını iddia edenler, antidemokratik bir şekilde siyasilerin üzerine yürüyüp, onları tokatlıyor.

Böyle bir durumda polisin elini kolunu bağlayarak seyirci kalmasını istemek, hatta onların da üstüne yürümek hedef şaşırmaktan başka bir şey değil...

...

Dev-İş Başkanı Seyis'in açıklaması gayet ilginç geldi bize, ilginç olduğu kadar da hoş olmadı.

Marjinal gurupların eylemleri onları bağlamazmış!

Oldu mu ya?

Sendikal Platform'un düzenlediği bir eylemde olan her güzel ya da çirkin şey platformu bağlar ve bunun aksi iddia edilirse sorumluluktan kaçtığınızı da kendiniz ele verirsiniz.

Eylem meclis önünde yapıldı görüntüsü verse de eylemin asıl amacı Türkiye Büyükelçiliği idi...

Hele de bir eylemcinin elindeki Kıbrıs Cumhuriyeti bayrağını elçiliğin duvarına dikmek istemesi, Türkiye'ye alenen bir saldırı olarak algılanır ve bunun da bedeli çok ağır olur.

...

Dünkü eyleme katılmayıp da televizyonlardan izleyenlerin dikkatini çeken önemli bir konu ise, hükümetten çok Türkiye ve askere karşı açılan pankartlar ile sloganlar oldu.

Çok da doğru bir tespit bu!

Ülkede şu anda bir kaos yaşanıyorsa, sistem çürümüş ve kokuşmuş ise bunun ilk ve tek sorumlusu siyasilerden başkası değildir.

Yapılan son kabine değişikliği de göstermiştir ki siyasiler hala kendi rant ve parti içi dengelerinin peşindedir.

Bu bilindiği halde, yanlış hedefe yapılan atışlar ülkeye hiçbir yarar getirmeyecektir...

Okur Görüşü
'Karayollarına uyarı!'

'Kara Yolları Müdür ve yetkililerimizden rica ederim, bir sefer Gönyeli Girne Eski Yolunu takip ederek Girne'ye gitsinler, birde dönsünler ki tedbir alınması gereken yerleri görsünler.

Görsünler ki Allah Korusun bir insanımızı kaybetmeden gerekli tedbiri alsınlar. Yoksa YARIM kamyon malzeme, Devlet adına rica etsinler Kahveci yapar, yapamaz isek de yolu trafiğe kapatalım da kötü bir şey olmasın...'

(M.K.TÜMKAN)

'Bitmeyen Mücadelemiz'

'Sevgili Levent Özadam,

Bu satırları yazarken inanın ağlamamak için kendimi zor tutuyorum. Kıbrıs Türk halkının yıllardır süren mücadelesi maalesef ki henüz bitmedi. Şimdi de bir mücadele veriyoruz. Belki bu mücadele geçmişteki gibi fiilen savaşarak olmuyor ancak şimdiki mücadele çok daha zor ve güç görünüyor. Nedeniyse bu mücadelenin kendi içimizde yozlaşmış düşüncelere ve sabit fikirlere karşı veriliyor olması.

Ama şüphemiz yok, kimsenin de olmasın bir varoluş mücadelesinden daha alnımızın akıyla çıkacağız. Şimdi bizim safımızda olmayanlarınsa bir gün doğruyu göreceklerine olan inancım ise halen devam ediyor...'

(S.KAYA)

Orhan TOLUN

10

"Başka Girne Yok" inisiyatifi ile kamuoyunun beğenisini kazandı

Çatalköy Belediyesi

8

Gecikme zamlarının büyük bölümünü bağışladı ve taksitlendirme kararı aldı

Aysan İSMAİLOĞLU

7

Sendika üzerine oynan oyunlara taviz vermemek için adaylıktan geri çekildi

Kutlay ERK

CTP Genel Sekreteri

2

Ermenistan'da yapılan etkinliğe katılarak özellikle KKTC'de yaşayan Azeriler'den büyük tepki aldı

Lefkoşa Kaymakamlığı

1

Sendikal Platformu'nun dünkü eylemine ses yasağı getirerek antidemokratik bir karar üretti

Dönme dolap…

Temel ile Fadime lunaparka giderler. Dolaşırlarken bir ara Fadime dönme dolaba binmek ister. Temel karşı çıkar, "olmaz, donun gözükür", der. Fadime susar.
Az sonra Temel balonlara tüfek atarken Fadime çaktırmadan yanından ayrılır. On dakika sonra Temel'in yanına döner. Temel sorar: Neredeydin?
"Dönme dolaba bindim" deyince Temel sinirlenir;
-Ben sana binme donun gözükür demedim mi?
Fadime cevap verir;
-Dedin ama gözükmedi, çıkardum oni?..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları