KKHY hissedarları da isyan etti!

Yayın Tarihi: 13/04/11 12:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı Ersan Saner'e sitem edip KKHY konusunda kamuoyunu bilgilendirmediği için sitem ediyoruz ama bizden önce bu şirkete hissedar olan iş adamlarımız daha önce bayrak açmışlar ve bakana tepki dolu bir yazı göndererek gerekirse hissedarlıktan çekilebileceklerini belirtmişler.

Adamlar haksız değil, şirkete tonla para yatıracaklar ama ne oluyor ne bitiyor bilmeyecekler, perde gerisinde yaşananlar konusunda bilgi sahibi olmayacaklar...

Sonunda 16 Mart tarihinde oturmuşlar ve çok ciddi kararlar almışlar ve bunları da bakana bildirmişler...

Günay Çerkez ve Ünal Çağıner imzalı mektupta hissedarlar adına yazılan ültimatom gibi yazıda endişelerini şöyle dile getiriyorlar...

Umarız artık sayın bakan hem onları hem de kamuoyunu bilgilendirecek detaylı açıklamasını yapar ve en azından akıllardaki soru işaretlerini gidermiş olur;

...

"16.03.2011 tarihli 3. Özel Sektör Hissedarlar toplantısında alınan kararlar hakkında Sayın Bakanlığınızı bilgilendirmek gereği doğmuştur..
Kuzey Kıbrıs Hava Yolları Şirketinin fizibilite çalışmaları yapıldığında, havayolu şirketlerinin sezon itibariyle en geç Mart ayı sonunda faaliyetlerine başlamasının gerektiği aksi takdirde şirketin zarar edeceği hakkında THY tarafından sunum yapılmış ve şirketin en geç 2011 Mart ayı sonu uçuşlara başlanacağı öngörüsü ile özel sektör Ortaklık Anlaşmasına imza atarak şirket sermayesinin kendine düşen kısmını ödemiştir.

THY ve Sivil Havacılık Kurumundan alınan bilgiler doğrultusunda, şirket kuruluş işlemlerinin tamamlanmasından sonra, gerek Rekabet Kurulu ve gerekse Sivil Havacılık Kurumu tarafından alınması gereken izinlerin belli bir zaman alacağı bilgisine ulaşılmıştır.

Bugün itibari ile henüz şirket kuruluş işlemlerine maalesef başlanmamıştır. Şirket kuruluş işlemlerinin tamamlanmasından sonra ilgili izinlerin alınması ve uçuşların gerçekleşmesinin 2011 Mart ayı sonuna yetişmesi reel açıdan bakıldığında mümkün değildir.

Özel Sektör Hissedarlar Kurulumuz tarafından yapılan toplantıda, fizibilite raporu doğrultusunda bildirilen tarihte uçuşların başlaması ihtimalinin gerçekçi olmadığı ve bu tarihin gecikmesi halinde, sezonun geçirilmiş olacağı ve şirketin daha sonraki zamanda pazarlama sıkıntısı yaşayacağı ve uçakları pahalı kiralamak zorunda kalacağı ve dolayısıyla zarar edeceği sonucuna ulaşılmıştır.

Bu sebeple, şirketin kurulması ve gerekli izinlerin alınmasının gecikmesi ve dolayısıyla uçuşların 2011 Mart ayı sonu itibariye yapılamayacak olmasından dolayı, şirketin kuruluş ve gerekli tüm izinlerin en geç 2011 Eylül ayına kadar tamamlanmasına ve 2011 Eylül ayı itibariyle pazarlama çalışmalarına başlanmasına ayrıca uçuşların şirketin menfaatleri açısından 2012 Mart ayı sonu itibariye başlanmasına, Özel Sektör Hissedarlar Kurulu tarafından daha uygun olacağı kanaatine varılmıştır.

Kurulacak Hava Yolu Şirketi için eleman alımı görüşmeleri yapıldığı bilgisi basın yolu ile tarafımıza ulaşmıştır. Özel sektör Hissedarlarının haberi olmaksızın yapılan bu nevi görüşmeler son derece yanlıştır. Özel Sektör hissedarları sermaye için yatırdığı katkı paylarına hiçbir şekilde, şirket faaliyetine başlamadan (uçuşların başlamasına yakın zamanda) önce, Özel Sektör temsilcilerinin bilgisi ve onayı haricinde dokunulmasına muvafakat vermemektedir.

Bu sebeple, Özel Sektör Hissedarlar Kurulu toplantısında, Özel Sektör Hissedarları tarafından Vakıfbank Ltd 'e yatırılan paraların Özel Sektör temsilcileri adına açılacak bir müşterek hesaba aktarılması ve işbu meblağın temsilciler tarafından idare edilmesinin uygun olduğu görüşüne varılmıştır.

Özel Sektör Hissedarlarına bildirilen tarihte toplantı yapılmaması, bilgimiz haricinde toplantı tarihlerinin sürekli değiştirilmesi ve Özel Sektör temsilcileri olmadan THY ile toplantı yapılması, tarafımızca büyük hissedar olan Özel Sektörün, Devlet tarafından ciddiye alınmadığı şeklinde değerlendirilmektedir.

15.03.2011 tarihinde THY Genel Müdürlüğünde yapılması planlanan toplantı için Özel Sektör tüm hazırlıklarını yapmış, 14.03.2011 tarihi akşamında toplantının yapılmayacağı tarafımıza bildirilmiştir. Ertelenen toplantının 17.03.2011 tarihinde KKTC nde, THY Yönetim Kurulu Başkanı Sayın Hamdi Topçu'nun katılımıyla gerçekleşeceği deklare edilmiş ve ancak 16.03.2011 tarihi akşamı toplantı saatini öğrenmek için aramamız sonucunda bu toplantının da iptal edildiği bilgisi verilmiştir.

%60 hisse sahibi Özel Sektör, KKTC ve THY ortaklığı tarafından kurulacak olan Havayolu Şirketi hakkında; Devlet tarafından, Özel Sektörün bilgisi dışında yapılan ve hem Özel Sektörü hem şirketi taahhüt altına sokan tüm işlemlerin ve açıklamaların tarafımızca kabulünün mümkün olmadığını, bu işlemlerin ve açıklamaların haberimiz dışında devam etmesi halinde ortaklıktan çekilme zorunluluğunda kalacağımızı üzülerek tarafınıza bildiririz.

Kurulacak olan Havayolu Şirketinin, siyasi irade doğrultusunda popülist bir yaklaşımla yönetilmesi, bilgimiz dışında ve gerçek olmayan bir takım haberlerin basın yoluyla halka aktarılması ve KKTC halkının asılsız beklenti içine sokulması tarafımızca kabul edilemez.

Saygılarımızla,

Özel Sektör Hissedarların temsilcileri,

Ünal ÇAĞINER - Günay Çerkez"

Kısa ve öz

Temel'in hiç evlenmemiş olan kızı ölüyor ve temel mezar taşına aşağıdakilerin yazılmasını istiyor.
Bakire doğdu bir döne
Bakire yaşadı çok sene
Bakire öldü fakire
Temel kızı Fadime
Mezarcı bu yazıyı çok uzun buluyor ve uğraşmamak için aşağıdakileri yazıyor.
Temel kızı Fadime,
Açılmadan iade..

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları