Mimoza, ihalesiz gidiyor!

Yayın Tarihi: 18/04/11 12:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

İhtiyat Sandığı'ndaki kaynamalar doruk noktaya çıktı.

Yıllardan beridir tartışma konusu olan Mimoza Otel'in peşkeş çekilmesi iddiaları elimize ulaşan belgelerle doğruluk kazandı.

İhtiyat Sandığı Yönetim Kurulu Başkanı Özay Andıç, Mayıs ayında görev süresi dolmadan bu işi kapatmak istiyor.

Yıllar önce İhtiyat Sandığı Dairesi'nden kiraladığı MİMOZA OTEL'in kirasını ödemeyen ve bu sebeple daireye yaklaşık 1 MİLYON BEŞYÜZ BİN STERLİN kira borcu olan Müteahhitler Birliği Başkanı da olan Cafer Gürcafer ile süren davada tahliye kararı almaya çok az bir zaman kala, gizli toplantılar yaparak oteli Gürcafer"e peşkeş çekmek istemektedir.

Böylesine büyük rakamların ve ciddi konuların olduğu bir konuda hiçbir yönetim kurulu üyesi yanında olmaksızın 9 Mart Çarşamba günü İhtiyat Sandığı"nda yalnız ikisinin olduğu "özel" toplantı yaptılar.

Toplantı sonrası Gürcafer'in avukatları tarafından 500,000.-Sterlin karşılığında otelin kendilerine devredileceği ve tapu bile verileceği söylentileri yayılmış olmasına rağmen Yönetim kurulu başkanı tarafından hiçbir bilgi verilmedi.

Mahkemenin bitme aşamasında devlet bunca kira alacağı varken alacağın nerdeyse üçte birine tapu verilmesi akıllara durgunluk veriyor.

16 Mart 2011 tarihinde Cafer Gürcafer özel konuşmayı kendine göre yorumlayıp haklı gerekçelere dayandırmaya çalıştığı dilekçeyi Özay Andıç'a sunmasına rağmen yine bizim yazılarımız sonrası işbu evrak olayın soğumasını bekleyerek yaklaşık 13 gün sonra 29 Mart 2011 tarihinde arşivden geçirilerek İhtiyat Sandığı kayıtlarına geçmiştir.

Yazılanların yanlış veya doğru olduğuna bakılmaksızın rakamların yanlış hesaplanma ihtimallerine karşı da tümüne saygılı olmakla beraber İhtiyat Sandığı avukatlarına göre bir milyon sterlinden fazla, Gürcafer'e göre ise 600,000.-sterlin civarlarında kapatmaya çalıştığı borç İhtiyat Sandığı Dairesi"nin kiradan dolayı alacağı olan rakamdır.

Yani mülk KKTC İhtiyat Sandığı Dairesinindir.

Eğer tapu verilecek, dolayısıyla Mimoza Otel satılacak ise tekrardan ihaleye çıkılması şarttır. Devlet kurumlarından ihalesiz mal satışı yapılamaz.

Gürcafer'in ödemeyi teklif ettiği 600,000.-stg ise tapunun verilmesi karşılığındadır.

Hâlbuki mahkeme kararlarına göre bu rakamlar Mimoza Otel'in kira borcuna karşılık olup hiçbir mahkeme veya sözleşme aşamasında tapu devri bulunmadığı ileri sürülmektedir.

5 Nisan 2011 tarihinde Gazimağusa Kaza Mahkemesi'nde otelin tahliyesine karar verileceği bir aşamada çok garip bir şekilde İhtiyat Sandığı Avukatlarına gelen talimatla Avukatlar bakandan gelen talimatla ciddi teklifler bulunduğu cihetiyle erteleme talep ettiler.

Söz konusu bakanın bu konuda avukatlara talimat vermesinde Özay Andıç'ın etkili olduğunu düşünen bazı UBP ileri gelenleri de bu konuda oldukça rahatsız olduklarını dillendiriyorlar.

Yarın, yani 19 Nisan 2011 tarihindeki duruşma ise heyecanla ne olacak diye bekleniyor.

Bu konuda yeni bakanın tavrı merak ediliyor!

Acaba İhtiyat Sandığı'nın, yani halkın malı olan İhtiyat Sandığı'nın menfaatleri mi, yoksa kişisel menfaatler mi ön planda olacak.

Yeni bakan Şerife Ünverdi'yi, Başsavcılık ve Sayıştay'ı yeni bir ihale skandalı yaşanmadan göreve ve devletin malını koruma altına almaya çağırıyoruz.

Bu işin sonuna kadar peşinde olacağımızdan kimsenin kuşkusu olmasın!

Kazanç

Salamon'un işleri tersine ters gidiyor, oturup Amerika'daki arkadaşı Mison'a mektup yazıp akıl danışıyor.
Aldığı mektupta ;
"Elinde ne var ne yoksa sat Amerika'ya gel" diyormuş Mison.
Salamon neyi varsa satmış. Tek oda bir dükkânı varmış, her ihtimale karşı bu kalsın demiş.
Karısı Rebecca'yı burada bırakmış üç beş kuruş da harçlık verip, Amerika'nın yolunu tutmuş.
Aylar geçmiş Salamon'dan nihayet bir mektup gelmiş söyle diyor;
- "Kuzum Rebecca, Çoktandır yazamadım kusura bakma.
Benim burada işler çok iyi. Epeyce bir müddet elimdeki parayla ihale kovaladım.
Sonunda, Kore savaşından kalma eski don ihalesine girdim.
Tanesini bir dolardan alıp, kısalttırdım, 2 dolara mal ettim ve tanesini 10 dolardan sattım.
Buradan kazandığım parayla bu defa Vietnam savaşından kalan eski yatak ihalesine girdim.
Eski yatakların tanesini 5 dolardan aldım, üzerine yeni yüz kaplattım, 10 dolara mal ettim tanesini 100 dolardan sattım.
Kuzum Rebecca, durum şimdi çok iyi, dükkanı sat acele yanıma gel."
Rebecca cevap vermiş;
- "Kuzum Salamon, sen orada yatak ve don ihalelerinden çok para kazandığını yazıyorsun.
Ben, burada bir tek yatak ile ve de donsuz olarak senden çok kazanıyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları