"Esnaf batıyor, tefeciler zengin oluyor!.."

Yayın Tarihi: 19/04/11 15:00
okuma süresi: 7 dak.
A- A A+

Eksantrik adam vesselam!

Kah gülüyor, kah parlıyor kah gözleri uzaklara dalıp gidiyor...

Onu tanıdığımızda daha 20'li yaşlardaydı. Dereboyu'nda sendeli dükkanında yanında personel olmadan çalışır, İngiltere'den getirdiği ikinci el televizyon ve videoları satar ve İngiltere'ye gittiği zaman da dükkanını kapardı.

Zaman su gibi geldi geçti, önce iyi bir iş adamı sonra belediye başkanlığı geldi...

Eminiz ki işini gücünü bırakıp siyasete girdiği için pişmandır ama siyaset de dönüşü olmayan bir yol olduğu için, metazori de olsa devam...

Onun en iyi yanı insancıl olması, garibanın elinden tutması, gerek belediye gerekse kendi cebinden çok kişinin yarasına merhem olması...

...

Dün sabah As TV'de bir kez daha gürledi yağdı Cemal Bulutoğluları...

Ama sıradan bir başkan ya da siyasetçi gibi değil, halkın ve esnafın, iş adamının, işçi ve memurun sorunlarını bilen birisi olarak.

Çek yasakları ve hacizler artık genelin sorunu oldu.

Bu konuda hükümete baskıda bulunduğunu, artık çek yasağına girdi diye esnafın işinden gücünden, yaptığı ticaretten men edilmemesi gerektiğinin altını çizdi.

Ekonomik olarak daralan kesimin, devlet desteğini yitirdiği yazan banka ve ağır faiz uygulayan tefecilerin ağına düştüğünü, bir daha da ayağa kalkamadığının altını çizdi.

Konuyu Merkez Bankası ile de konuştuğunu ancak Merkez Bankası Başkanının da bu konuda hükümetten yasal değişikliğe gitmesini beklediğini söyledi...

...

Cemal başkanı dinlerken yeni Çalışma Bakanı Şerife Ünverdi'den hayli umutlu olduğunu da gördük.

Birçoğunun aksine Şerife hanımın başarılı olacağına olan inancını dile getirirken, af konusu gündeme geldi ve on binlerce kişinin derdi olan sorunun çözülmesinin gerekliliğini bunun da yeni bir afla gerçekleşeceğine olan inancını belirtti.

Ayrıca, yeni bir afla 50 bin kadar insanın kayıt altına alınacağını ve çökme noktasında olan İhtiyat Sandığı ve Sosyal Sigortaların da kurtulması için bunu bir şans olduğunu ifade etti.

Ayrıca kayıt dışı kalanların asıl sorumluluğunun kendilerinde değil, zorda olan özel sektör yöneticilerinde bulunduğunu, yatırımların zamanında yapılmamasından dolayın sorunun giderek büyüdüğünü kaydetti.

...

Bulutoğluları'nın devlete de iyi bir örnek teşkil edecek ikinci işe karşı başlattığı çalışma da belki ülkede bu konuda en ciddi girişim olacak.

Çünkü, ülkede sadece resmi rakamlara göre 15 bin genç işsiz varken, belediyelerde ve devlette çalışanların ikinci iş yapması, dükkan açması ve bilumum işlerde çalışmasına göz yumması da istihdam krizini tetikleyen nedenler olarak önümüzde duruyor.

Bu konuda üç ayrı ekip kurduğunu ve belediyede çalışıp ikinci iş yapanların işten durdurulmak için çalışma başlattığını duymak da, belki diğer devlet dairelerine de örnek olur düşüncesiyle epey de hoşumuza gitti doğrusu..

...

İçindekini söylemekten sakınmayan Cemal başkan bir ağır eleştiri de bürokratlara yaptı ve onlar için 'yatıyorlar ve parayı kapıyorlar' ifadesini kullandı.

Tabi ki burada maaşını hak ederek çalışanları hemen ayırıyor ama birçoğunun da halkın ensesinden kazanan, parti militanı olmaktan öteye gitmeyenler ordusu olduğu konusunda da Bulutoğluları'na katılıyor ve bu açıklamasının altına imzamızı atıyoruz.

Çünkü özellikle son dönemde birçok devlet dairesi laçkalık ve disiplinsizlik nedeniyle halkın büyük tepkisine neden oluyor, ayınca yine halkın devletine olan inancını aşağılara çekiyor.

Dairelerdeki kuyruklarda gün geçiren vatandaş, artık bezmiş durumda ve halkın hizmetlisi olması gereken devlet, halka eziyet çektirmekten başka bir işe yaramıyor.

...

Geçen dönem UBP Genel Sekreter Yardımcılığı görevi de yapan ama bu dönemde görev kabul etmeyen Cemal Bulutoğluları, yeni kabine değişikliği sonrasında isyancı vekilleri de eleştirerek, bunların isyanının devamı halinde parti disiplin kuruluna verilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Bunları basın önünde tartışmanın partiye zarar vereceğini de söyleyen Bulutoğluları, aile içi tartışmalarının mekanının parti meclisi olduğunu vurguladı...

Cemal BULUTOĞLULARI

LTB Başkanı

9

Belediyede çalışıp ikinci iş yapanlara yasak getirmek için ilk adımı attı ve komu oyundan büyük destek aldı

G.Mağusa Hastanesi

Geliştirme Derneği

9

Kan bağışı kampanyası düzenleyerek 201 ünite kan toplanmasını sağladı

Gıda İthalatçıları Birliği

8

Fonlara karşı çıkarak hayat pahalılığının arttığına dikkat çekiyorlar ama dinleyenleri yok

Koop-Süt

1

Hellimden sonra sütte de yaşanan olumsuzluklar tüketicinin tepkisini topluyor

Cafer Gürcafer

1

İhtiyat Sandığı'nın sahibi olduğu Mimoza otele olan borcunu ödemiyor aksine Ali Cengiz oyunları ile koçanını ele geçirmek istiyor.

Sorun ne?

Bir profesör 3 kız öğrencisinin " durum değerlendirmesi" yeteneklerini sınamak istemiş... Durumu anlatmış üçüne de ..
-"Denizde bir salın üzerinde yarı çıplak ve yapa yalnız. Birden içi erkek dolu bir teknenin size doğru geldiğini görüyorsunuz. Hallerinden belli, bu balıkçı teknesi aylardır denizde ve hiçbiri aylardır kadın yüzü görmemiş. Hepsi aç kurt gibi size bakıyor. Sorunu çözmek için ne yaparsınız. ?"
Kumral kız yanıt vermiş...
-" Salın yönünü akıntıya doğru çevirir, kaçmaya çalışırım..."
Esmer olan daha kabadayı çıkmış...
-" Yanımda bir Rambo bıçağı var..Ona sıkı sıkı sarılır, bakalım sala atlayacak erkek kimmiş beklerim..."
Sarışın başını iki yana sallamış...
-" Durumu anladık hocam da ,sorun ne?"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları