Korsan taksiciler baş belası!

Yayın Tarihi: 09/05/11 12:00
okuma süresi: 9 dak.
A- A A+

Deveye sormuşlar 'boynun niye eğri' diye…

O da demiş ki 'nerem doğru ki…"

Tam ülkemize bir söz!

Neredeyse doğru giden hiçbir işimiz yok…

Her geçen gün yeni bir sıkıntı, maraz ve kargaşa!

Kimsenin dokunmaya, eşelemeye cesaret edemediği yüzlerce sorun…

Böyle gelmiş, böyle gitsin zihniyeti.

Suya sabuna dokunmadan, bana dokunmayan yılan bin yaşasın misali…

Taksiciler de nasibini almış ülkedeki çarpık sistemden, ya da kaşarlanmış sistemsizlikten…

Ne İçişleri, ne polis, ne de kaymakamlıklar…

Aslında hepsi biliyor taksicilerin sorunlarını, içindeki korsancıları, ya da durağında durmayıp da başka durakların müşterilerini çalanları…

Ama gelin görün ki, siyasetin kokuşmuşluğu ve vurdumduymazlığı bu sektöre de sıçramış tüm hatlarıyla.

Ne yasaları takan, ne yasalara sahip çıkan!

Taksiciler Birliği Başkanı Murat Karalar'ın birkaç sözü aslında özetliyor işin özünü;

"Bu iş artık kangren haline dönüştü, Ülkede sürdürülemez siyaset devam ettiği sürece böyle olur. Partizanlık yapılıyor…"

İş dönüp dolaşıp siyasete dayanıyor çünkü, ahbap çavuş ilişkilerine, oy uğruna ülkedeki yasa dışılıklara göz yumanlara, kaşarlanmış siyasetçi zihniyetine;

Ve işte yine bu sektör temsilcilerinin belirlediği, aslında mesleklerine ihanet edenler diye tabir ettikleri birkaç araç plakasından sadece bazıları;

Cihangir'den T izni alıp TKA 121 plakalı araçla Girne'de taksicilik yapan ve St. Hillarion'da müze bekçisi olarak görevli şahıs başta olmak üzere, bazı plakalar ve kayıt yerleri şöyle sıralanıyor:

TLN 737: Bostancı'da ikamet ediyor ve T izni de oradan alınmış. Girne'de ev kiralayan şahıs, Girne'de çalışıyor.

THB 061: Balıkesir'de ikamet ediyordu. T izni aldı. Çatalköy'den ev kiraladı, Cratos Otel'de taksicilik yapıyor.

TLE 906: T izni Mağusa'dan çıkartılmış. Bellapais'te taksicilik yapıyor.

TKD 062: T izni Gönyeli'den çıkartılmış. Girne'de çalışıyor.

TLK 427: T izni İnönü'den çıkartılmış. Alsancak'ta taksicilik yapıyor.

Okur Görüşü
"Şapeller yıkılmasın peki ya Sanayi Holding?"

"Sevgili Levent Özadam,

Kuşkusuz tarihi eserlerin korunması ve sahip çıkılması hepimizin en büyük arzusu. Ancak devlet buraları koruyacaksa özel mülk olarak kimseye satmamalı. Herkes şapel yıkıldı diye ayaklandı. Adanın kuzeyindeki pek çok köy bu şapellerle dolu ve hepsi de sahipsiz atıl durumda hayvan barınağı olarak kullanılanlar bile var. Ayrıca kültürel miralarımıza sahip çıkacaksak neden kimse Sanayi Holding fabrikasının yıkılmasına ses çıkarmıyor. Duyarsız kalıyor. Onu acaba Maliye Bakanlığı yıkmaya karar verdiği için olabilir mi?

Sizin aracılığınızla gerek yetkililerden gerekse de medyadan aynı ilginin yıkılmaması için hazırlık yapılan Sanayi Holding binası için de gösterilmesini istiyorum. Lütfen kültürel miraslarımızın tamamına sahip çıkılsın diyorum…"
(Saniye ÇAPANLI)

Dağhan Fellahoğlu: Şevkimiz kırıldı!

"Sayın Levent Özadam,

2010 sonunda sosyal sorumluluk anlayışıyla herhangi bir gelir beklentisi olmadan hizmete sunduğumuz Kontrol Sizde Servisinin abonelerimiz tarafından bilinirliğini artırmak amacıyla 1-7 Mayıs Trafik Haftası sebebiyle ilgili hizmeti tekrardan kamuoyuyla paylaştık. Basında yer alan bu haberlerin cihazların elimizde kalması veya bu konuda bir gelir/kar kaygımız olması ile uzaktan yakından hiçbir ilgisi yoktur.

Basında bu servis ile ilgili bilgiler çıkmasına rağmen sizi bu konuda tekrardan bilgilendirme ihtiyacı duyuyoruz. Bu servisin amacı, öncelikle hiçbir bedel ile ölçülemeyecek insan hayatını güvence altına almayı amaçlamaktadır. Kuzey Kıbrıs Turkcell, sosyal sorumluluk anlayışı çerçevesinde, kanayan bu yaraya seyirci kalmayacağını göstererek sadece destek olmak amacı ile, sahip olduğu teknoloji bilgisini Kuzey Kıbrıs halkına sunarak bu servisi hazırlamıştır. Servisten faydalanan bireylerin, daha dikkatli sürüş ve seyir kurallarına azami hassasiyet göstermesini sağlayarak, gerçekleşmesi muhtemel kaza ve hatalı araç kullanımlarının önüne geçilmesini sağlamak bu servisin başlıca amaçları arasındadır.

Kontrol Sizde Servisi içinde belirtilen cihazlar, Kuzey Kıbrıs Turkcell İş ve Çözüm ortakları tarafından Araç Takip ürünü olarak geliştirilmiş olup, bu servise özel olarak yeniden düzenlenmiştir. Her platformda belirttiğimiz gibi, Kuzey Kıbrıs Turkcell 1 yıl boyunca Kontrol Sizde Servisinden elde edeceği geliri, Trafik Kazalarının Önlenmesi ve Trafik Eğitiminde kullanacaktır.

Sosyal sorumluluk projelerine bilgi birikimi ve maddi desteğini kurulduğu günden bu yana ortaya koyan ve bugüne kadar 6 milyon TL gibi önemli bir yatırım yapan Kuzey Kıbrıs Turkcell'in çalışmalarının bu anlayışla eksik bilgi ile yorumlanması bizim bu konu üzerindeki motivasyonumuzu düşürmekte ve şevkimizi kırmaktadır.

Hız sebebiyle ölümlü trafik kazalarının bu denli yüksek olduğu KKTC'de çocuklarını ve sorumlu oldukları kişileri korumak ve kollamak amacıyla hizmete sunduğumuz bu teknolojinin öncelikle sizin tarafınızdan konunun esaslarının daha iyi bilinmesini ve benimsenmesini temenni ederdik.

Ülkemizin kanayan yarası trafik sorununa hem sosyal sorumluluk hem de teknik altyapı yatırımı anlamında bu kadar yatırım yaparken, konuyu sayfanızda bu şekilde değerlendirmeniz bizleri derinden üzmüştür…"
(Dağhan FELLAHOĞLU)

"Suyun Rengi" İzmir'i büyüledi…

"Su taşmaya görsün rengi…Bir belirsiz zaman gibi, durulmaz o zaman…

Suyun yolculuğunda gün batımlarına kadar ıslak ıslak tenimin her zerresinde ürpertisini duyarak yaşadım…

Gönlümden akmadan duramadı karmaşık, belirsiz renkleri avuçladığım yoğunluğunan bir yudum alana kadar uçuşup kaybolan ruhumun gizemi gibi yaşamın ilk filizlendiği döl yatağından su bir hayat kıvılcımıdır.

Parlatır, büyütür su, nefes nefes hayat verir yüreğine büyüyenin ilik çığlıktan suyun rengi belli olur. Vücudunda tuzu suyu gümüş rengi ile taze vücudunda arındırılır.
Toprağı doyuramayan su senin açlığının rengidir…

Doydu mu suya toprak neşer suya yansır renk renk çiçek olur kırmızı-mor yeşile çalar dağ başlarında kışkırtan güzelliğin su renk demektir vücudundaki yaratanın doğasının parçasıdır günlere denk düşmüş yaşamı ile dağılır, toplanır büyür yok olur durulur…

Bir hayat boyu tükenmez serin serin hissedersin yakınında dahi olsu uzaktan renge boğan düşüncelerini mavi-turkuaz derinlerin korkusu sarmasın seni siyah rengi suyun bitmez bir renk cümbüşüdür hayat iksiri su yok olmak dahi bir su ritüeridir dualarla-kokularla renklenmiş su son teması tenine arınmışlığının sıcak saflığı ile berrak…Ayhatun ATEŞİN"

Hafta sonunu İzmir'de geçirince birkaç saatliğine de olsa fuara uğramamak olmazdı.

Orada da Uluslararası İzmir Sanat Bienali olduğunu görünce o dev binaları gezmemek hiç olmaz…

Dünyanın yüzlerce ülkesinden binlerce sanatçı…

Binlerce resim, heykel, el sanatı.

Ve 45 nolu stand;

Ayhatun Ateşin

Turkish Republic Of Northern Cyprus

Dünyanın neresinde olursa olsun Bir Kıbrıslı Türk görmek, ondan bahsedilmek heyecanlandırmıştır beni…

Ayhatun'un el broşürlerinin hemen yanındaki kağıtta şöyle yazıyordu;

"Broşür alanlar anı defterine yazmak zorundadır…"

Ben de öyle yaptım, binlerce sanatçı içinde bir Kıbrıslı Türk olduğu için teşekkür ettim..

Eline, yüreğine sağlık…

Mantık nerede?

Mantık ve Hukuk' dersinden geçemeyen öğrenci, profesörün odasına gitmiş ve aralarında şöyle bir konuşma geçmiş:
Öğrenci: Konuyu gerçekten biliyor musunuz?
Profesör: Elbette! Yoksa profesör olmazdım!
Öğrenci: Peki o halde, size bir soru soracağım. Doğru cevabı verirseniz, notuma itiraz etmeyeceğim ama bilemezseniz bana 'A' vereceksiniz.
Profesör: Anlaştık, sor bakalım!
Öğrenci: Yasal olan ama mantıklı olmayan, mantıklı olan ama yasal olmayan ve hem mantıksız, hem de yasal olmayan şey nedir?
Uzun uzun düşünmesine rağmen profesör sorunun cevabını bilememiş ve öğrencinin sınav kağıdındaki notu 'A' olarak düzeltmiş.
Profesör: Sen kazandın, peki sorunun cevabı neydi?
Öğrenci: Şey, efendim.. 63 yaşındasınız ama eşiniz 30 yaşında, yasal ama mantıklı değil!
Eşinizin 25 yaşında bir sevgilisi var, mantıklı ama yasal değil!
Ve de eşinizin sevgilisinin sınavı geçmemesi gerekirken ona 'A' vermeniz hem mantıksız hem de yasal değil!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları