Devlet, Cratos'a 'dur' dedi!

Yayın Tarihi: 16/05/11 12:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Ne yalan söyleyelim Cratos'un sahile tecavüz ettiği yönündeki yazımızın bu kadar çabuk etki edeceğini tahmin etmemiştik.

Çünkü bu ülkede bu işler biraz yavaş yürür…

Hele de bazı işletmelerin arkasında devlete yakın kişiler olunca ya sürüncemede kalır ya da duymamazlıktan, görmemezlikten gelinir ve üstü örtülmeye çalışılır.

Şükür bu sefer böyle olmadı!

Bu izinsiz inşaatı geçen hafta durdurduklarını söyleyen Girne Kaymakamı Gürkan Kara, bizzat otel sahiline giderek yasa dışılığı kendi gözleriyle gördü ve jet hızıyla inşaatı durdurdu ve olayı mahkemeye taşımak için girişim başlattı…

Bizce bu devlet birimlerine güvensizliğin had safhada olduğu bir dönemde önemlidir, belki de kötü gidişata dur demek için bir başlangıç noktasıdır.

Evet, Bakanlar Kurulu otele bir takım düzenlemeler yapması için izin vermişti ama otel işletmecileri bu düzenlemeyi öyle abarttılar ki doğanın içine ederek kendi kafalarınca denizi betonla doldurdular.

Şimdi inşaat mühürlendi ve otel işletmesi yargı önünde hesap verecek.

Bu yasadışı işlemin 20 bin TL para cezası, 5 yıla kadar hapisliği var, umarız işletmeye en ağır ceza verilir.

Verilir ki, artık her önüne gelen ülkenin sahilleri tüm halın malı iken ve koruma altındayken yağma edilmez, ben yaptım oldubittiye getirilmez.

Bu konuda başta Girne Kaymakamı Gürkan Kara olmak üzere, yazımızdan dolayı bize destek veren sivil toplum örgütleri ile okurlarımıza teşekkür ederiz.

Birkaç tane de yazıya tepki mesajı aldık.

Onlar diyor ki, artık kafaları değiştirmemiz gerekiyormuş.

Yatırımcının önünü açmak için esnek olmamız gerektiğini söylüyorlar.

Elbette ki ona da katılırız ama bu ülkede eğer bazı şeyler yasa ile belinlenmişse ona da uymak gerek!

Sonra bu işlerin ardı arkası kesilmez ve her önüne gelen her istediğini yapar, iş çığırından çıkar.

Bu yazıdan sonra okurlardan müthiş ihbarlar da gelmeye başladı…

Ülkenin çeşitli yerlerinde bazı işletmelerin izin almadan denize beton döktüğünü iddia eden onlarca mesaj ve telefon aldık…

Zaten geçenlerde yazmıştık, ülke genelinde 90 yakın deniz kenarında bu tür yasal olmayan inşaatların yapıldığı biliniyor.

Önümüzdeki günlerde bunların da üstüne gidip, yasaları takmayanları buradan deşifre edeceğiz.

Siz yeter ki ihbarlarınızı esirgemeyin!

Güle güle anne…

Süper markette alışveriş yapmakta olan genç adam, kendisini takip etmekte olan bir hanımı fark eder. Kadını görmezlikten gelse de,kadın
dik dik bakmaya devam eder. Nihayet kasa önünde kuyruğa gelirler. Kadın adamın birkaç sıra önüne düşmüştür. Kadın der ki:
''Özür dilerim.Böyle dikkatli bakmam sizi rahatsız etmiş olmalı. Üzgünüm ama geçenlerde ölen oğluma o kadar benziyorsunuz ki…"

Adam şöyle cevap verir; "Bunu duyduğuma çok üzüldüm. Sizin için yapabileceğim bir şey var mı?"

"Evet yavrum az sonra eşyalarımı alıp çıkarken ne olur bana güle güle anne, diye seslene bilir misin?..."

"Tabi ki" der genç adam. Yaşlı kadın çıkarken genç adam ona el sallar ve güle güle anne diye seslenir. Adam birisini mutlu etmenin mutluluğu içinde gülümser ve ödeme sırası kendine gelince kasanın 150 dolar yazdığını görür kasiyere sorar bu nasıl olur alt tarafı üç parça eşya aldım der. Kasiyer gayet sakin cevap verir; "Anneniz hesabını sizin ödeyeceğinizi söyledi"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları