Hükümetin gençler için projesi var mı?

Yayın Tarihi: 19/05/11 12:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Bugün 19 Mayıs…

Ata'nın gençliğe hediye ettiği gün.

Mesajlar yayınlanacak, nutuklar atılacak, gençliğin ülkeler için ne kadar önemli olduğuna vurgu yapılacak!

Ve yarın da hepsi unutulup gidecek!

Gönül isterdi ki böyle bir günde, gençlerimiz geleceğe umutla bakabilsin, işsizlik sıkıntısı çekmesin, geleceğini de başka ülkelerde değil kendi ülkesinde arasın.

Ama mümkün değil!

Bir devlette eğer gençler için hiçbir proje üretilmiyorsa, resmi makamlarca açıklanan 15 bin işsiz genç geleceğe nasıl ümitle bakabilir ki?

UBP Gençlik Kolları gün dolayısıyla bir takım etkinlikler düzenledi.

Bunlardan bir tanesi de 'bir dilek tut' kampanyasıydı…

Buna cevap gecikmedi;

Telefonda arayan bir genç, 'biz de en az onlar kadar istihdam edilmeyi istiyoruz' dedi…

Yani, onlarla aramızda dağlar kadar fark var dedi…

Ülkede fırsat eşitliği olmadığını, partili çocuğu olmayınca istihdam edilmenin mucizelere kaldığını ifade etmeye çalıştı…

Yalan mı dedi?

Bu devletin gençler için tek bir projesi bile yok!

Yok çünkü, önce kendi gençlerim, önce kendi partilim, önce kendi insanım diyor.

Hoş diğerleri de farklı değil!

Gelen kendi insanını alıyor, öbürünü kovuyor, bir kısır döngüdür almış başını gidiyor…

Bir sosyal sigorta emiklisinin oğlunu işten atıp, onun yerine emekli bir müsteşarın oğlunu istihdam ederseniz, bu ülke gençliği nasıl geleceğe umutla bakabilsin ki?

Şu anda hangi gence bir dilek tut deseniz, kapar gözlerini ve öncelikle istihdam diye haykırır…

Haykırır, sonra da üstüne buz gibi bir bardak su içmekle kalır…

Bu ülkenin bir gençlik projesi olsaydı bu kadar çok genç trafik kazalarında heba olmazdı.

İstatistiklere bakınız ölümlü kazaların çoğu 20 yaşlardaki gençlerimiz.

Gençliğin verdiği enerji, hız tutkusuyla birleşiyor, buna bir de alkol eklenince kaçınılmaz son geliyor ve ardından da hüzün dolu tablolar…

Çıksın devletin bir kişisi gençler trafik kazalarında yitirilmesin diye hangi projeyi ortaya koymuş?

Bugün 19 Mayıs…

Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı…

Önce anıta çiçekler konacak, sonra gösteriler yapılacak ve bol nutuklu söylemler birbirini izleyecek.

Hükümeti de muhalefeti de gençlere verdiği önemi sıralayacak…

Ve biz de yutacağız!

Okur görüşleri
"İşi çığırından çıkaran biz velileriz…"

"Özel derse bende karşıyım ama mecburen götürüyoruz Bu yıl oğlum İngiltere'ye gitti. Geçen yıl 4 dersten ders aldırıyordum . Benim tespitim çocuklar kolaya alışmış sınıfta ders dinlemiyorlar ne de olsa!

Derse gideceğim orda dinlerim hesabı. Biz öyle değildik, yeni gençlik maalesef öyle verdiği emeğin karşılığını bir tamam alan öğretmenin yanında! Öğretmenlerin bazıları tanıdık çocuklardan para almıyorlar. Bu işi çığırından çıkaran aslında biz velileriz, çocuğun arkadaşı alıyor ha de bizde. TMK'da öğrenciler ders dinlemeyip çalışmadıkları için bazıları iki hocadan matematik, kimya ve fizik dersi alıyor. İki hocanın biri okul hocası oluyor diğeri başka okuldan. Genellikle Yakın Doğu'dan bir hoca oluyor. Derse gitmeyen çocuklar geçemiyor. Seçilmiş çocuklar olmasına rağmen bazen sınıfın yarısı bazı derslerden 3-4 alıyor. Çocukları şımartıyoruz, ondan sonra da zapt edemiyoruz…"
(Kerime-LEFKOŞA)

"Levent Bey,

Kıbrıs'taki dershane meselesi iki büyük dershane olan Atlas ve Yeni Sistem dershanesinin pastadan mamma kapma meselesidir. İkisinin de sahibi devlet öğretmenidir. Biri takkiye yaparak dershaneyi emekli subay olan eşinin üzerinde, diğerleri de serbest çalışan bir öğretmen ortakları üzerine kayıtlamışlardır. Her gün biri diğerini ispiyonlamakta ve zavallı müfettişler de bunlara alet olarak öteki dershaneyi basmaktadır. Bu olayı bilmeyen de yoktur. Olay rant olayıdır. O bu yalan dolandır…"

Erkekler ve kadınlar…

Yeryüzündeki herkes ölür ve Tanrı'nın huzuruna çıkarlar... Tanrı der ki: "Erkekler 2 sıra olsun; bir sırada karıları tarafından yönetilen erkekler, diğer sırada karılarını yöneten erkekler. Ayrıca bütün kadınları cennete aldım; onlar meleklerle birlikte gidecekler şimdi.."
Böylece kadınlar gittikten sonra Tanrı erkeklerin karşısına geçer. Bir bakar ki karıları tarafından yönetilen erkeklerin sırası 100 km.'den uzun; ama karılarını yöneten erkeklerin sırasında sadece bir adam duruyor.

Tanrı diğer sıradakilere çok kızar: "Kendinizden utanın!! Sizi bu dünyada güç ve idarenin temsilcisi olarak yarattım ve şuraya bakın, hepiniz güçsüz karaktersiz 100 km.lik bir sürü olmuşsunuz. Bakın bir tek erkek kulum şu yan sırada tek başına gururla dikiliyor. Ondan ders alın!

Oğlum, sen anlat bunlara, sen ne yaptın da "karılarını yöneten erkekler" sırasında bir tek sen oldun?" Ve adam cevap verir:

- "Bilmem ki, karım bana burada durmamı söyledi"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları