"Magandalar defolup gitsin!"

Yayın Tarihi: 23/05/11 12:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Cratos'da yaşanan rezaletten sonra basının sahipsiz olup olmadığı tartışılıyor.

Kimisi devlet sahip çıksın, kimisi sahipsiz değiliz açıklamasında bulunuyor.

Bir kere gazetecilere devletin sahip çıkmasına gerek yoktur.

Bizde devlet, siyaset demektir.

Siyaset de yandaş basını destekler!

Sahipsiz olup olmamamız konusuna gelince;

Maalesef ki sahipsiziz!

Bu devletin yada başkalarının sahip çıkması anlamında değil.

Bu ülke basının en büyük suçu, bir çoğu siyasetçilerin esiri ya da borazanı olduğu için, kendi meslektaşını bile düşman olarak görmesidir.

Cratos yangınında gazeteciler dayak yerken, buna siyasilerden sadece İçişleri Bakanı Çavuşoğlu'nun tepki koyarak eleştirmesi bile siyasetçilerin basın mensuplarına bakış açısını ortaya koymaktadır.

Kuru bir bildiri de olsa, meslektaşlara sahip çıkıp, ilgili şirketi kınadığı için bakan Çavuşoğlu'na teşekkür ederiz.

Diğer bir çoğu, bu ünlü işletmenin sürekli VIP konuğu olduğu için, bir açıklama gereği bile duymamışlar, halkın ve basının gözünde bir o kadar daha düşmüşlerdir.

Başbakan Küçük'e bu köşeden sürekli çağrıda bulunuyoruz.

Ne kendisi ne de başka bir bakanının ya da vekilinin kumarhane eğlencelerinde boy göstermemesi için.

Bu resimler basında yayınlanıp, deşifre oldukça, halkın siyasiye olan öfkesi artmakta, hele de vatandaş ekonomik sıkıntılarla boğuşurken, yöneticilerin içkili masalarda alemi insanımızı çileden çıkarmaya yetip de artmaktadır bile…

Dedik ya, bizim devletin sahip çıkmasına ihtiyacımız yoktur.

Bu konuda yeter ki yasalar anında işlensin, basın özgürlüğüne yapılan vandallıklar anında cezalandırılsın, çok daha önemlisi gazeteci gazeteciye sahip çıksın, onun derdini göğüslesin başka bir şey istemeyiz.

Gazetecinin en büyük destekçi bu olayda da görülmüştür ki, sokaktaki insan ve okuyucudur.

Siyasiler yiyip içtikleri işletmeyi eleştirmekten kaçarken, bir kez daha bu mesleğe sahip çıkan kamuoyuna müteşekkiriz.

İşte okurun olaya tepkisi gösteren açıklamalardan birkaç tanesi;

"Başbakan Küçük,

Derhal bu gorilleri, bu magandaları, bu itleri derhal tespit edip sınır dışı edin, aksi halde o gorillerden daha fazla siz sorumlu tutulacak, daha fazla yıpranacaksın.

Bu iş burada kalmaz. Şirket sahipleri özür dileyerek bu işten kurtulamazlar. Hükümet gereğini yapmadan hedef olmaktan kurtulamaz.

Burası dağ başı mı? Polisin görevini magandalar, goriller yapmaya kalkacaksa kantarın topuzu kaçtı demektir.

İçişleri Bakanı Çavuşoğlu,

Polis Gn Md Ozan,görevinizi yapın çünkü bu ülkenin basını ve duyarlı yurttaşları sizden bunu beklemektedir…"

"Bunların turizmci olduğunu kim söyledi ki...? Bunlar zaten çete, hem de kumar çetesi. % 95 doluluğu varmış dün. Turizm Bakanımız araştırsın bakalım kaç tane turist var içerde. Turist dediklerinin % 80'ni kumarhane davetlisi olarak bedava olarak konaklattırılmıyolarsa ben de bir daha yorum yapmayacağım. Gazetecilerin görüntü almalarını engellemelerinin nedeni orada tahliye edilen kumarcıların görüntülenmemesi içindir.Bu otellerin turizm yaptığını kimse söylemesin...Kaç tane gerçek turist var içerde birileri araştırsın..."

"Bir heykel diktiniz, bir kumarhane.

Bin heykel oldu,bin kumarhane.

Heykeller vergi veremezler!

Kumarhaneler de vermiyor.

Magandalar defolup gitsin…"

"Sn. Özadam, daha bu başlangıç. Yarın Başbakanı ve bakanları da dövdürtürlerse hiç şaşmayın. Çünkü bu insanlar en büyük güç olan basından da korkmaz. Yaşayacağımız her şey bize yakışır. Devam etsinler de sonunu ben de merak ederim.."

"Joker bakan Sn. Nazım Çavuşoğlu kendini bilmez bu şımarık otelciye ne yapacan çok merak ederim. Bence sana göndereceği bedava yemek biletlerini sakın alma, protesto et. Ben sana bir okka pirzola ve bir şişe rakı yollarım Sn bakanım. Nalet olsun yaşadıklarımıza. Bu saatten sonra yetkililer özür dilese de gazeteci kardeşlerimiz sakın kabul etmesin.."

"Casino mantığının sonu bu.. Cratos derhal hem basın çalışanlarından hem de Kıbrıs Türk halkından özür dilemelidir… Ne demek basına yumruk atılacak…Burası ne biçim bir yer oldu?.."

"Maalesef kumar turizmi dedikleri bu mafyacılık bir cennet adası olan Kuzey Kıbrıs'ı cehenneme çevirdi. Ne acıdır ki bizim baştaki yalaklar da bu oyuna birlik oluyorlar. Canlı yayında gördüklerime inanamadım. Bunlar resmen zorba, kaba, medeniyetsiz insan cahilleri yahu. Zaten yerliye hiçbir maddi, manevi, ekonomik bir getirisi olmayan bu yerlerin niye adamıza geldikleri artık tartışılmaya başlandı. Bu mafya bozuntuları defolup gitsinler geldikleri yere. İnanın içimden otel sahiplerine geçmiş olsun demek bile gelmiyor…"

Donunu çıkar

Kadın süslü püslü masayı hazırlıyor kocası iç çamaşırlarıyla dolaşıyormuş. Kadın:
- Pantolonunu bari giyseydin, misafirler her an gelebilirler.
- Olsun bacaklarımın ne kadar zayıf olduğunu görsünler ve bana iyi bakmadığını anlasınlar.
- O zaman donunu da çıkar sana iyi bakmam için bir neden var mı anlasınlar.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları