AKSA, şalter indirmeye hazırlanıyor!

Yayın Tarihi: 03/06/11 12:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Yanlış duymadınız…

Ülke elektrik üretiminin yüzde 40 gibi önemli bir bölümünü sağlayan AKSA şirketinin devletten alacaklarını tahsil edememesi nedeniyle şalter indirmeye hazırlandığı ve bu konuda gayet de ciddi olduğu söyleniyor.

Söz konusu borç da az buz bir şey değil!

Tamı tamına 30 trilyon Türk Lirası…

Üç aydır kendilerine tek bur kuruş ödenmediği için devlete birkaç gün daha süre verdiği ve bu paranın ödenmemesi halinde, şalterlerin inmesinin an meselesi olduğu iddia ediliyor.

Kavurucu yaz sıcaklarının arifesinde olduğumuz bu günlerde elektriklerin uzun bir süre kesik olabileceğini düşünmek bile insanın içine baygınlık getiriyor.

Bir başka önemli konu da Kıb-Tek yönetim kurulunun iki aydır atanmamış olması!

Nedeni de tam anlamışla trajikomik bir vaka!

Aslında Bakanlar Kurulu kararını verdi ve atamalar yapıldı ama partinin Güzelyurt örgütünün bazı isimlere tepki göstermesi nedeniyle, atamalar bir türlü Resmi Gazete'de yayınlanıp yürürlüğe girmiyor.

Ülkeye enerji sağlayan Kalecik santralı şalter kapatmaya hazırlanıyor, kurum çalışanlarının maaşları zar zor, 4.5 trilyon borçla ödenebilmiş ve sırf örgüt tepki gösteriyor diye, yönetim kurulu resmen atanamıyor!

İnsanın aklına ister istemez özelleştirme konusu geliyor…

Acaba bir tezgah mı diye?

Kurumu özelleştirmek için önce ülkeyi karanlığa mı sokmaya hazırlanıyorlar?

Sayın Atun'dan tatmin edici bir açıklama bekliyoruz…

Çakma refakatçi furyası!

Bir süredir sektör haline gelen hastanede yakını olmayanlara bakıcılık hizmetleri rahatsızlık yaratmaya başladı.

Hastanede yatan hastalara günlüğü 180 TL'den bakan ve bu konuda hiçbir tecrübesi ve yetkisi olmayan kişilerin bazı hemşireler aracılığıyla hastalara pazarlandığı iddia edilirken bunların da çoğunun hastaya bakmak yerine geceleri uyuduğu ve bazılarının da hastalara kötü muamele ettiği, bağırıp çağırdığı ifade ediliyor.

Devlete tek kuruş vergi vermeden bu işi yapanların bir an önce hastaneden uzaklaştırılması istenirken, eğer dışarıdan refakatçi getirilecekse bunun devlet gözetim ve denetiminde olması isteniyor.

Helal Çakıcı!

Meclisin dünkü oturumunda polisin işkence yaptığı konusunu gündeme getiren TDP Genel Başkanı Mehmet Çakıcı, diğer vekillerin meclisteki laubali davranışları karşısında adeta köpürerek, dümdüz gitti!

İyi de etti…

Böyle ciddi bir konuda olaya ilgi göstermeyen vekiller Çakıcı'nın fırçasını çoktan hak etmişlerdi…

Meclis'ten daha çok Hababam Sınıfı'na benzeyen Cumhuriyet Meclisi'nin bu durumuna biz alıştık da acaba bunu canlı yayında yurt dışından izleyenler bizim için ne düşünüyor, işte bunu çok merak ediyorum..


Promosyon

Hava taşımacılığının ilk yıllarında insanlar uçağa binmekten korktuğu için bir türlü istenen yolcu sayısına ulaşılamıyormuş.

Bir şirketin promosyon sorumlusu uçaklarında seyahat eden iş adamlarına birer mektup göndererek, eğer o hafta rezervasyon yaptırırlarsa bundan sonraki ilk beş seyahatlerinde eşlerinden para alınmayacağını bildirmiş.

Bunun üzerine epeyce başvuru olmuş doğal olarak.

Şirket kampanya sona erdikten sonra bu kez işadamlarının eşlerine birer mektup göndererek, seyahatlerinden memnun olup olmadıklarını sormuş.

Ancak mektup gönderilen kadınların yüzde doksanından şu yanıt gelmiş:

"Ne seyahati?"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları