Ülkeyi karanlığa gömenlerin arkasında kimler var?

Yayın Tarihi: 14/07/11 08:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Müteahhitler Birliği dün belki de son 10 yılın en etkili eylemini gerçekleştirdiler.

Belli ki bıçak kemiğe dayanmasa böyle istekli ve agresif olmazlardı.

Evet, eylem sırasında özellikle trafiğin kilitlenmesi ve ses kirliliği nedeniyle, bazı vatandaşlarımız tepkilerini ortaya koydular ama, tükenmek üzere olan bir sektörün, can havliyle biraz gürültülü olsa da bu tür eylemde bulunması hoş karşılanmalı, saygı duyulmalıdır.

Müteahhitler hem ihalelerin Ankara'da açılmasını hem de ülkenin öz kurumlarının birilerine peşkeş çekilmesine tepkiliydiler.

Bu konuda biraz daha ses çıkarmayıp, kaderlerine razı olsalar, sadece onların sektöründe değil, diğer sektörlerin geleceği tehlike altına girecek ve Kıbrıs Türk sermayesi, Türkiye'nin ağır topları karşısında eriyip gidecekler…

Rum kesiminde yaşanan felakete yardım eli uzatan KKTC'de son günlerde ki elektrik kesintileri yoğunlaştı…

Normal bir mevsimde bu kesintiler yaşansa belki bu kadar tepki görmeyecek, hoş görülü olacağız.

Önce Lefkoşa'daki daha geçen hafta hizmete giren Yenişehir santralı arıza çıkardı başkent saatlerce elektriksiz kaldı.

Şu meşhur dışarıdan gelen Şara şirketi nasıl olur da santralın sıcaklık ayarlarını yapamadı ve daha sıfır kilometre olan santral devre dışı kaldı ve bunun ceremesini de vatandaş çekti?

Bu masaya yatırılmalı ve gerekirse ilgili şirketten hesabı sorulmalıdır.

Dünkü elektrik kesinti sonrasında kurumdan yapılan küçük bir açıklamada kablolarda arıza oluştuğu ve bu nedenle 6 jeneratörün devre dışı kaldığı ifade edildi…

Hepsi bu kadardı!

Ama bizce bu kadar değil…

Bu işin bir de perde gerisi var!

Dünkü elektrik kesintisin ardında da Şara şirketi var!

Bütün yerli firmaları geride bırakarak 10 trilyon liraya yakın ülkede ihale kazanan Şara şirketi, kablo yenileme çalışmaları sırasında sorunlu kablo kullandı ve sadece kendi sistemini değil, eski sistemin de içine ederek ülkeyi kararttı…

Şu anda 6 kablolu olması gereken hatlar 5 kablolu kaldı ve genelde 20 MW'lık bir açık ortaya çıktı, ayrıca bunun da geriye dönüşü yok!

Ülkede onlarca şirket olduğu halde Türkiye'den gelip, bütün şirketleri geride bırakan Şara şirketinin arkasında bazı siyasilerin olduğu ve bunun için rahatlıkla burada ihale kazandığı iddia ediliyor.

Ama yaptıkları her işte bir aksaklık yaşanıyor ve bunun için de şirkete okkalı cezalar kesiliyor.Bunlar tahsil edilir mi, bir takım güçler devreye girip bunları silerler mi bilinmez ama, hat çalışmalarında ihale süresini 7 ay geçti diye bu şirkete 1.100 milyon lira ceza kesildi ve bu ceza onaylanarak resmileşti.

Yine Teknecik'teki gecikmeden 258 bin lira, Yenişehir Santralının gecikmesinden dolayı da 160 bin TL'lik bir ceza söz konusu…

Tabi ki birileri ara girip, torpil patlatmazsa!

Şara şirketini de sahibi olan Şadi Türk adlı vatandaşı da tanımayız.

Kendilerine de bir garezimiz yoktur…

Ama bu şirketin buradaki işlerini takip eden ve devletin gücünü kullanmakta hokkabaz olanları biliriz!

Bunlar arasında hem iş adamları var, hem de siyasetçiler var!

KKTC'de yaptığı her işi gecikmeli ve arızalı yapan bir şirket nasıl olur da buradaki her taşın altından çıkar, artık gerisini siz düşünün…

Müteahhitler Birliği'nin dünkü eylemi bunun için önemlidir işte…

Bu eylem nedeniyle 1 saatten fazla trafikte kalsak da, klakson seslerinden kulaklarımız sağır olsa da bu eylemi destekliyoruz, hem de sonuna kadar!

Bu bir hak arama ve daha gazla tükenip erimeme eylemidir ki, bunlara sessiz kalıp boyun eğmek, Kıbrıs Türkünün de sonunu getirecektir.

Bir takım siyasiler ve iş adamları Türkiye'den gelen bazı şirketlere destek verip nüfuslarını kullanıyorlarsa, bunu karşılığında da avanta yiyorlarsa bu ülkede çok büyük sorun var demektir ve bunun da önüne ancak toplumsal mücadele ile geçilir.

Birkaç adım daha

Padişah bir gün vezirini çağırır ve der ki:

- "Yeni bir kural çıkaralım, adı vergi olsun. Herkesten alınacak, bakalım halk ayaklanacak mı?" Halk toplanır vezir vergiyi sunar, halk dağılır. Bir hafta sonra padişah vezire sorar:

- "Halk ayaklandı mı?" diye. Vezir "kimseden ses çıkmıyor" der. Padişah'ın aklına başka bir fikir gelir ve der ki; "vezir, köprüden her geçeni becerin".
Bir hafta sonra padişah sorar, "nasıl halk ayaklandı mı?" Vezir de "kimseden ses çıkmıyor padişahım" der. Padişah "o zaman gideni de geleni de becerin" der ve iki hafta sonra sorar vezire:
- "Halk ayaklandı mı?"
- "Hayır..."
Padişah sinirlenir bütün halkı meydana toplar ve der ki "ben vergi çıkardım kimse neden ayaklanmadı?" O sırada halktan biri bağırır:
- "Efendim sabahları köprünün başında adamlarınız bizi becerirken sıra oluyor, işimize geç kalıyoruz; acaba bir kaç adam daha koyabilir misiniz?"

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları