'Vefa' bu olsa gerek!

Yayın Tarihi: 10/09/11 07:00
okuma süresi: 4 dak.
A- A A+

Tiyatronun ustası Yaşar Ersoy, 'insan kalmakta direnmek' diyor 9'ncu Kıbrıs Tiyatro Festivali kitapçığındaki yazısında.

Yalan değil, insani değerlerin artık çok gerilerde kaldığı bir süreçte yaşıyoruz ve bunun farkında bile değiliz.

Ama yine de birileri bir gün çıkıyor karşınıza ve yüzünüze şamar gibi yapıştırıyor, insan kalmak için halen geç kalınmadığını anlatıyor.

Festivalin açılış töreninde bizi en çok fazla etkileyen merhum tiyatrocularımıza gösterilen 'vefa' örneği oldu.

Üner Ulutuğ, Kemal Tunç ve Yücel Köseoğlu'nun resimleriyle ellerinde çıkan gençler, hepimize güzel bir 'vefa' örneği gösterdiler.

Hele de tiyatroya adlarını altın harflerle yazdırmış merhum sanatçıların ailelerinin de salonda davetli olması, onların plaketle onurlandırılması, daha her şeyin bitmediğinin de göstergesiydi salondakiler için.

Başta komite başkanı Yaşar Ersoy ve ekibine, Cemal başkan ile katkı koyan herkese binlerce kez teşekkürler.

Orada sadece Cumhurbaşkanı ile Bakan Saner'i değil, tüm siyasilerimizi görmeyi öyle çok isterdik ki…

Birileri Ruşen Çakır'a Kıbrıs'ı tanıtsın!

KKTC, Işık Kitabevi 24'üncü Kitap Fuarı çerçevesinde Türkiye'nin önde gelen yazarlarından ve NTV'nin televizyon programcılarından Ruşen Çakır'ı ağırladı, açılış gecesinde.

Üzülerek söylüyorum ki, gerek televizyon programları gerekse de yazıları ile beğenerek her zaman takip ettiğim Ruşen Çakır Kürt meselesi konusunda yaptığı açıklamalarla beğeni toplarken Kıbrıs konusundaki bilgisizliği ile şaşkınlık yarattı.

Kıbrıs ile ilgili fazla fikir sahibi olmadığını kabul eden Çakır, Kıbrıs konusunda sorulan sorulara da cevap vermekten kaçındı.

Hatta ülke hakkındaki bilgisizliğini açıklamak için ise "Cumhuriyetçi Türk Partisi'nin yönetimde mi iktidarda mı olduğunu KKTC'ye geldiğinde öğrendim" ifadelerini kullandı. Tüm bunlar sonucunda Türkiye'nin önde gelen gazetecilerinden birinin Kıbrıs konusundaki bilgisizliğine mi, yoksa Işık Kitapevi'nin ülke hakkında bu kadar bilgisiz bir gazeteciyi ağırlamasına mı şaşırmalı bilemedim...

Okur şikayeti:

"Hakarete uğradık!"

Şikayet Yenierenköy'den Menderes Güneş adlı veliden geldi;

Başka bir okula kayıt yaptıracağı için oğlu Ömer Can'ın ortaokul diplomasını almak için okul idaresine gittiklerinde okul müdiresi Betül Yıkıcı'nın diplomanın kendilerine verilmediğini söylediklerini ve bu da yetmezmiş gibi 'hepiniz böyle gerizekalı aptalsınız' denildiğini iddia etti.

Böyle bir hakarete maruz kaldıkları için büyük üzüntü duyduklarını söyleyen veli, daha sonra diplomanın okulda olduğunun anlaşıldığını, duydukları hakaretin de yanlarına kar kaldığından şikayette bulundu.

Şikayetten sonra Betül hocayla da konuştuk, kesinlikle böyle sözler sarf etmediğini aksine onların okul müdür muavinlerinin üstüne yürüdüğünü ve hakarette bulunduklarını ifade etti.

Diplomanın sekreter hatasından dolayı biraz uzun zamanda bulunduğunu da belirten Betül Yıkıcı, olaydan duyduğu üzüntüyü de dile getirdi.

Ayna

Tarihte ilk kez Erzurum'a ayna gitmiş.
Adamın biri aynayı görüp eline almış.
Daha önce hiç kendini gör...mediği için ölen kardeşine benzetmiş karşısındakini....
Adam:
- 'Ey gidi gardaşımm..
Seni bi daha görmek nasipte varmış'!
Aynayı eve götürüp sarılıp uyumuş kardeşine.
Karısı bakmış adam bi şeye sarılıp uyuyor.
Aynaya bakmış bir kadın!
'Allah belaanı veree , bu garı da kim?
Bi boka da benzese' diyerek feryat figan evden çıkmış, muhtara gitmiş.
Kadın:
- Mığdar, benim herif beni bu çirkin garıyla aldatir.
'Muhtar aynaya bakmış. Sonra düşünceli düşünceli:
- 'Yav bu garıdan çok gavata benziir.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları