Yeni siyasetçi yüzü...

Yayın Tarihi: 23/09/11 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Severiz ya da sevmeyiz, her türlü kötü şarta rağmen şu anda ülkenin en büyük partisi UBP'dir.

Yıllardan beridir eskilerin artık kenara çekilmesini isteyen partililer, ne yazık ki son yıllarda gençleşen parti üst düzey yönetiminden, bakanlardan, bürokratlardan memnun değildir.

Parti, ülkenin menfaatler partisi olarak anılsa da, bizde genelin görüşü olan önümüzdeki Pazar günü bir seçim olsa UBP'nin yine birinci parti çıkacağına inananlardanız.

Doğrudur, ülkede partizanlığın mimarı yine bu partidir…

Geçmişteki kötü alışkanlıklarına yine devam etmekte, yine partili olmayana ülkede yaşam hakkı tanımamaktadır.

Bunun da öncelikli sebebi, parti yönetici ve vekillerinin toplumsal olarak değil de bireysel olarak düşünmelerinden başka bir şey değildir.

Bir daha seçilememe korkusu, partinin genelinde hakimdir ve bu da ülkede ayrımcılık, partizanlık ve popülist yaklaşımların devamın demektir.

UBP'nin içinde özellikle son dönemde parlayan yıldızlardan bir tanesi de Lefkoşa İlçe Başkanı Dr. Faiz Sucuoğlu'dur…

İstihdamlar, çeşitli devlet kaynaklarının dağıtılması konusunda her türlü siyasi riski göze alarak hem partilisine hem de toplumun geneline sadece gerçekleri söylemesi, bundan sonra istihdamın artık ülke için çok lüks olduğunu çekinmeden söyleyebilmesi ve sadece partililerin değil partili olmayan gençlerin de bu ülkede istihdam edilebilmesini yüksek sesle söyleyebilmesi bile, gelecek için umut vericidir.

Bakanların halkın gözünün içine baka lüks araçlarda gezmesinin sakıncalı olduğunu, istihdamlarda eşe dosta göre değil,merkezi sınav sistemine göre liyakat ve bilgiye bakılmasını, emeklilere yapılan vergi kesintisinin yanlış olduğunu söylemek UBP gibi bir partide kolay bir iş değildir.

İşte Faiz Sucuoğlu ve onun gibi düşünenler sadece partilerinin aydınlık yüzü değil tüm toplumun geleceğinin garantisi kişilerdir.

Hangi partiden olursa olsun, partisel menfaatlere değil toplumsal kazanımlara değer veren, aydın kişilere en fazla ihtiyacımız olan bir dönemden geçmekteyiz.

Umarız, onların kıymetini bilir, sancılı da olsa köklü değişimleri başlatabiliriz…

Okur şikayeti:

"Sınav Anayasa'ya aykırı mı?"

"Levent bey, lütfen Cumartesi günü yapılmış olan öğretmenler sınavında geçen sene yapılan tüzük değişikliğiyle getirilen katkı puanı ve daha önceki senelerde var olan artı puan uygulamasının anayasal eşitlik ilkesine aykırılığını işler misiniz?

Arkadaşım sınavda 3'ncü geldi fakat artı ve katkı puanlarının eklenmesiyle 15'nci sıraya geriledi.

Aynı şekilde diğer arkadaşım 1'nci geldi fakat katkı ve artı puanlarla 13'ncü sıraya geriledi. bu adalet midir?"

(Musa BAYRAKTAR)

İHBAR HATTI

ASOK'a 'kıyak' iddiası!

"Levent bey kardeşim,

Lefkoşa-Girne yolunda, anayol üzerinde bulunan ve geçen hükümet döneminde trafiğe engel olur gerekçesiyle anayola doğrudan giriş-çıkış izni verilmeyen ANOVA adlı mobilya mağazasının el değiştirip ASOK şirketinin eline geçmesi ile hükümetin ilgili şirkete anayola giriş-çıkış izni verdiğini öğrendik.

Eğer durum böyleyse devlet eliyle trafik terörüne davetiye çıkartılıyor?.."

(İHBARCI)

Erenköy Lisesi soruyor;

"Kafetarya kirası kimin?"

"Sayın Özadam,

Erenköy Lisesi'nin kafeteryasını biz Okul Aile Birliği olarak yaptık. Eğitim Vakfı 3 yıldan beridir ihaleye çıkmadı ama paranın yüzde 20'sini alıyor. Bize Eğitim Vakfı'nın katkısı tüm yıllar boyunca sadece bin 200 TL. Şimdi sormak isteriz, yasal olarak kafeterya kirasını okul aile birliği mi yoksa okul idaresi mi almalıdır?

Ben okul aile birliği başkanı olarak iddia ederim ki hiçbir okulda öyle bir kafeterya yoktur. Hatta İskele'den yukarı böyle güzel düzenlenmiş restoran dahi yoktur…"

(Erenköy Lisesi Okul Aile Birliği)

Camii'nin elektrikleri kesildi cemaat isyan etti!

Mağusa'da sulu çember diye bilinen mevkideki caminin elektrikleri yatsı namazı kılınırken kesildi ve o anda namaz kılan cemaatin büyük tepkisini aldı.

Bölgede elektrik olduğu halde caminin elektriklerinin niçin kesildiğini anlayamadıkları belirten kızgın vatandaşlar, bu hareketi dine saygısızlık olarak nitelendirdiler.

Din İşleri Başkanlığı'nın da göreve davet edildiği çağrıda yetkililerin en kısa zamanda önlem alması istendi.

Delikanlı maymun

Maymun kurmuş çilingir sofrasını ormanın orta yerine, külhanbeyliği yapıyor.
O sırada zürafa oradan geçiyormuş, sormuş:
- "Vay maymun kardeş, nasılsın?"
- "İyiyim be anam, içiyorum içiyorum aslanı dövüyorum."
Zürafa tırsmış ve uzaklaşmış. Derken Zebra geçmiş, o da sormuş:
- "Selam maymun abi, ne var ne yok?"
- "N'olsun be gülüm hep ayni; içiyorum içiyorum aslanı marizliyorum."
Zebra da uzaklaşmış oradan. Bu kez köstebek, geçerken sormuş:
- "Maymun ya naber?"
- "İyilik koçum içiyorum içiyorum Allah ne verdiyse girişiyorum aslana!"
Köstebek de sıvışmış.
Ancak böyle böyle derken, olanlar aslanın kulağına gitmiş ve aslan o tarafa doğru yola koyulmuş. Cıkmış maymunun karşısına:
- "Eee anlat bakalım maymun efendi, ne var ne yok?"
Maymun hemen kendine çeki düzen vererek yanıtlamış:
- "N'olsun be abi, içiyorum içiyorum abuk sabuk konuşuyorum."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları