Çavuşoğlu, Güneş gazetesini parçaladı!

Yayın Tarihi: 14/11/11 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Başbakan Küçük'ün işi bir hayli zor;

Zira UBP'nin içinde işler hiç de iyi gitmiyor.

Ülke menfaatlerini bir yana bırakan bazı bakanlar, şahsi menfaatleri ve 'bir daha nasıl seçilirim' kaygısını ön plana çıkarınca, parti içinde huzursuzluklar da ardından geliyor.

Cumartesi günü yapılan UBP grup toplantısında bir süredir sinirleri bir hayli zayıflamış görülen İçişleri ve Yerel Yönetimler Bakanı Nazım Çavuşoğlu terör estirerek, hem bazı bakanlara hem de bazı parti gazetesi yazarlarını yaylım ateşine tuttu.

Grup toplantısına elinde Güneş Gazetesi ile gelen Çavuşoğlu, arazi mafyalarını ön plana çıkaran yazısıyla Ezcan Özsoy'a hakaretler yağdırırken, elindeki gazeteyi parçaladı ve bu eleştirilerden yazarın sürekli yanında bulunduğu Maliye Bakanı Ersin Tatar da nasibini aldı.

Tatar'a, "24 saat yanında gezdirdiğin bir kişi nasıl böyle yazılar yazar' diye sitem eden Çavuşoğlu, tepkisini ortaya koyarken, kendi parti gazetesinde çıkan yazılara bile tahammül edemediğini göstermiş oldu.

Grup toplantısında bir diğer gerginlik ise faiz yasası görüşülürken oldu.

Yeni yasayı bir an önce geçirmek isteyen Maliye Bakanı Ersin Tatar, yasanın hayati önemi olduğunu anlatırken, Hasan Taçoy bu yasaya karşı olduğunu ve eğer bu yasa geçerse bazı yerel bankaların kapanacağını ve tefecilerin hortlayacağını söyledi.

Taçoy'un bu sözlerine sinirlenen Tatar, bu kez sesini yükseltti ve sinirlenerek tepkisini ortaya koydu.

Bu arada UBP kaynakları Başbakan İrsen Küçük'ün partiden daha çok kendi kişişel menfaatlerini ön planda tutan ve kabinede huzursuzluğa neden olan bazı bakanları önümüzdeki günlerde şok bir kararla değiştirebileceği iddia ediliyor.

Kemal Dürüst'e açık mektup…

"Levent Bey, sizi dikkatle takip eden biz öğretmen adaylarının sorunlarına da köşenizde yer vermenizi önemle rica ediyor ve aşağıda geçen konuyu sayın eğitim bakanına iletmenizi özellikle rica ediyoruz.

4 yıllık lisans öğrenimi içerisinde pedagoji alanlara da katkı puanının verilip sonradan bu belgeyi tezsiz yüksek lisans kapsamında alan bizlere bu katkı puanının verilmemesini Anayasal haklar temelinde bir adaletsizlik olarak görmekte ve bu durumu Eğitim Fakültesi Fen-edebiyat Fakültesi ayrımcılığı olarak yorumlamaktayız.

Kaldı ki K.K.T.C Anayasası Eşitlik Maddesi 2. Fıkrasında ''Devlet organları ve yönetim makamları, bütün işlemlerinde yasa önünde eşitlik ilkesine uygun olarak hareket etmek ve ayrıcalık yapmamak zorundadırlar.'' maddesinin nasıl yorumlanacağını size sormaktayım.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti gençliğinin yer alacağı eğitim kurumları ve onların kaliteleri açısından düşünüldüğünde, seçilecek öğretmenlerin alanlarında en iyi, en liyakatli olmalarına karşın birtakım katkı puanları sebebiyle saf dışı kalması düşündürücü ve üzücüdür.

Türkiye'de yapılan KPSS sınav sistemi ile birçok Avrupa ülkesindeki mevcut uygulamalar, bireyin son sınavda gösterdiği başarısını esas alarak muhtemel hak kayıplarının önüne geçmektedir.

Nitekim bu da evrensel insan hak ve özgürlüklerinin temel felsefesi açısından zorunluluk arz etmektedir.

Sonuç itibariyle toplumsal adalet bakımından siz sayın Özadam'ın bu sorunsalı toplumla paylaşmanızı ve bu durumu bakanımıza iletmenizi, sayın Eğitim Bakanımızdan da bu haksızlığın giderilmesi yönünde gereken adımları atmasını ve Anayasamızda açıkça yer alan fırsat eşitliğinin uygulanması yönünde gerekli girişimleri başlatmasını talep ediyor, katkı puanlarının ya herkese verilmesini ya da hiç kimseye verilmemesini, bu son sınavda gerçek başarıyı yakalayanlara da haklarının bilahare de olsa teslim edilmesini Tezsiz yüksek lisans yapan biz öğretmen adayları olarak talep ediyoruz.

Bilgilerinize saygıyla arz ederiz.

Saygı ve selamlarımızla…"

(Bir Grup Öğretmen Adayı)

Universal Bank'a büyük tepki!

2 milyon sterlinlik arazinin Universal Bank tarafından faiz mağduru vatandaştan 800 bin sterline alınmak istemesi dün Girne'de büyük gerginliğe neden oldu.

Bankaya borcu olan ve arazisi yok pahasına alınmak istenen Bilal Yıldırım adlı vatandaş dünkü açık arttırmada çıkan hengame sonrası kalp spazmı geçirerek hastaneye kaldırılırken, faiz mağdurlarının oluşturduğu komitenin baskısı sonucu dünkü açık artırma tamamlanamadı ve banka yöneticileri geri adım atmak zorunda kaldı.

Yine aynı banka geçtiğimiz haftalarda Beylerbeyi'nde 12 dönüm Türk arazisini açık artırma ile 155 bin TL'ye satın almış ve halkın büyük tepkisine neden olmuştu.

Lütfen giydirin

Trenin kompartımanında bir erkekle bir kadın karşılıklı oturuyorlardı.

Erkek, gözlerini bir türlü güzel kadından ayıramıyordu.

Tren, istasyona yaklaşırken kadın dayanamadı;

- Beyefendi. Uzun bir süredir beni, bakışlarınızla soydunuz. Lütfen giydirin artık, inmek üzereyiz…

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları