Serdaroğlu krizi!

Yayın Tarihi: 03/12/11 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Türkiye Hükümetine söz verilmesine rağmen bir türlü komitelerden geçmeyen yeni sigortalar yasa tasarısı dün de alt komiteye takılarak UBP içinde büyük krize neden oldu.

Başbakan İrsen Küçük'ün talimatına rağmen dün geçmesi beklenen tasarı UBP Girne milletvekili Ergun Serdaroğlu'nun muhalefeti nedeniyle geçmezken haberi alan Başbakanın bugün UBP meclis gurubunu Pazartesi günü 09.30'da toplama kararı aldığı ve toplantıda önemler kararlar alınabileceği ifade ediliyor.

İdari ve Sosyal İşler Komitesi Başkanı da olan Ergun Serdaroğlu'nun sigorta yasasını dünkü alt komitede geçirmemek için ayak diretmesi parti içinde büyük bir krizin başlangıcı olarak görülürken, partiden ihraç kararının bile çıkabileceği ifade ediliyor.

Serdaroğlu, önceki günkü Meclis kapalı oturumunda da Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Şerife Ünverdi'ye de ağır suçlamalarda bulunup, hiçbir şeyden anlamadığını yüzüne vurmuş, yasayı okumadan konuşmamasını salık vermişti.

Bakan Ünverdi'ye kapalı oturumda 'hiçbir şey bilmen, yasayı önce oku da gel, şimdi otur yerine ve sus' diye azarlayan Ergun Serdaroğlu'nun bu yasanın bu şekliyle geçmesine kesinlikle izin vermeyeceği söyleniyor.

Bu arada UBP'ye yakın kaynaklar Ergun Serdaroğlu'unn bu eyleminin arkasından başka eylemlerin de gelebileceğini ve asıl hedefin 2012 bütçesinin meclisten geçirilmemek olduğunu iddia ediyorlar.

Pazartesi günü toplanacak olan UBP grup toplantısından sonra yine bu hafta içinde sonu parti meclisinin de 'ivedi' başlığıyla toplantıya çağırılması bekleniyor.

SERDAROĞLU: EKSİKLİKLER VAR

Meclis İdari ve Sosyal İşleri Komitesi Başkanı Serdaroğlu da kendisiyle dün yaptığımız telefon görüşmesinde, yasanın tasarısının geri çekilmediğini, haftaya görüşülmesi amacıyla ertelendiğini ifade etti.

Üzerinde çalışılan yasanın geniş kesimleri ilgilendirdiği için üç günde hazırlanmasının beklenmemesi gerektiğini söyleyen Serdaroğlu yasada bazı eksiklikler gördüklerini, Savcılıktan da bu yönde görüş aldıklarını onun için bazı değişikliklerin yapılmasının elzem olduğuna dikkat çekti.

Yapılan düzenlemelerle meclisten yasanın oy birliğiyle geçmesini beklediklerini de söyleyen Serdaroğlu, 'hükümet yetkilileri Türkiye'den çekiniyorlarsa gerekirse gider ben konuşur ve durumu anlatırım' şeklinde konuştu.

Okur Görüşü:

"Önce eşeği kaybettirdiler…"

"Sayın Özadam, bugünkü (dünkü) yazınızda bazı şeyleri gözden kaçırıyorsunuz gibi geliyor, KTHY bilinçli olarak batırılmış ve Cumhurbaşkanlığı döneminde UBP'nin Derviş Eroğlu'nu Cumhurbaşkanı seçtirebilmek için KTHY'yi feda ettiğini ve yıllar öncesine baktığımızda birçok yolsuzluklarla bu kurumun batırılması için ellerinden geleni yaptıklarını unutuyorsunuz galiba.

Bu halkın tek derdi KTHY çalışanlarının yeniden istihdamı noktasında değildi, öyle veya böyle Milli bir hava yolu göz göre göre batırılmış ancak günün sonunda hükümetin başını burada tebrik etmeniz abesle iştigalden başka bir şey değildir.

UBP her zamanki taktiğinde yine bu halkı uyutma ve unutturma başarısını elde etmiştir.

Önce halka eşeğini kaybettirip ardından bulduran ve sevinmesini sağlayan bu politika yine herkesin balık hafızasını bir kez daha gündeme oturtmuştur.

Tek söyleyeceğim Yazık oluyor...

İyi çalışmalar dilerim.."

(Ahmet KANSOY)

Bakir adam

Zengin ve biraz geçkince bir bakire, daha önce hiç bir kadınla yatmamış bir erkekle evlenmek istiyordu.

Böyle bir adam bulmak için detektiflik bürosuna başvurdu.

Detektiflik bürosu, yaptığı bütün araştırmalar sonucu Avustralya'nın ücra bir köşesinde böyle bir adam buldu.

Düğün gecesi gelin, banyodan çıktığı sırada damadın odadaki bütün mobilyaları, yatak dahil odadan dışarı taşıdığını gördü.

-"Ne yapıyorsun?" diye hayretle sordu.

Damat cevap verdi:

-"Şimdiye kadar hiç bir kadınla yatmadım. Eğer onlarda kangurular gibiyse, epeyce yer lazım."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları