Söz konusu vajinaysa, gerisi teferruattır!

Yayın Tarihi: 08/12/11 07:00
okuma süresi: 5 dak.
A- A A+

Bin anne çocuğu aç kalmasın diye hırsızlık yaparsa, bu onun suçunu affettirmez.

Ya da etini satarsa, birilerini dolandırırsa, komşunun bileziklerini çalıp satarsa ve bunu çocuğu için yaptığını söylerse, bu da kendisi için hafifletici bir sebep olamaz.

Hatta dün gazetelerin ön sayfasına manşet olan Jana'nın dediği gibi 7 yaşındaki hasta çocuğu için uyuşturucu ticareti yapmak zorunda kaldığını söylemesi de suçunu hafifletici bir açıklama değildir, ama buna inanırsak yüreğimizin bir yerlerinde üzüldüğümüzü hissederiz.

Ama uyuşturucu kadının vajinasında yakalanınca durum başka!

Şimdi bu haplar kadının cebinde ya da valizinde yakalansaydı inanın ki kesinlikle bir ön sayfa haberi olmayacaktı!

Bizde sadece toplum erkek egemen değil, ne yazık ki medyada da bunu kuvvetli bir şekilde görüyoruz.

Kadın bir cinsel tema olarak görülmeye devam ediyor, uyuşturucu çantadaysa iç sayfalarda, ama vajinada yakalanırsa manşetlere çekilebiliyor.

Tabi ki sorun sadece medyada değil;

Halkın genelinde de cinsellik halen bir tabu ve bu tür hınzır haberlere, hınzırca yorumlar yapılıyor.

Dün vatandaşın geneli ister işyerinde olsun, isterse evinde, ya da çarşıda-pazarda sanki başka önemli konularımız yokmuş gibi bu olayı tartıştı.

Bir bankada görevli bayan memur ile diğer görevli memurun bu konudaki fısıltı şeklinde konuşmalarına kulak kabarttım biraz.

Hınzırca düşünceleri, sohbet ederken gülen yüzlerinden belliydi.

Yine dün bir başka işyerinde üç erkek çalışan da bu haberi tartışıyorlardı;

Kimi 'ne vajinaymış ama' derken, bir diğeri 'yuh artık', bir başkası da '548 adet Extacy alan vajinadan hayır gelmez' şeklinde yorumda bulunuyordu.

Sanayi bölgesinde bir makinist elinde gazete hayretle Jana'ya bakıyordu. Yanındaki bir başka çalışan, 'Turgut abi gazeteyi bize de ver de gözümüz açılsın 'diye seslendi.

Dün karşılaştığım bir meslektaşıma sordum, bu haberi yorumlamasını istedim, o da 'tır gibi karışmış maşallah' deyiverdi…

Sonra ofise gittim ve bu haberi manşet yapan gazeteleri koydum masaya.

Sonra toplumun bu konudaki düşüncelerini sıraladım arka arkaya…

Kimsenin olaya bir annenin içine düştüğü içler acısı durumu göremedi…

Ya da bu kadının vajinası gündem olurken, o hapları kimlerin ona verdiğini, bunu kaynağının kim olduğunun konuşulduğuna da şahit olmadım.

Hatta gençlerimizin bu illetle nasıl başının belada olduğunu soruşturanı da göremedim.

Varsa da yoksa Jana'nın vajinasını konuştuk toplum olarak.

Ve aklıma benim de hınzırca bir cümle geldi;

Söz konusu vajinaysa, gerisi teferruattır!

Okur şikayeti:

Ameliyathanede sigara içen kim?

"Sayın Levent Özadam,

Lefkoşa Nalbantoğlu Hastanesi yoğun bakımında hastamı her ziyarete gidişimde, kalp ameliyatlarının yapıldığı ameliyathanenin önünden geçiyorum ve gördüklerime inanamıyorum.

O kadar başarılı kalp ameliyatın yapıldığı yerde ameliyathanenin içinde camlık bölmede sürekli birilerinin ayakta sigara içmesi çok kötü.

Devlet hastanesinin kalp bölümünde kapı açıldığında ve dışarıdan yoğun bakımında yatan hastalar ve içerdekilerin ameliyathane ortamına uymayan davranış ve şartları kötü gözüküyor.

Başarılı kalp ameliyatlarının yapıldığı bölümün başarısının devamı için biraz daha dikkat rica ediyorum.

Saygılarımla,"

(Not: Lütfen ismin sizde saklı kalsın)

Akansoy: CTP ile koalisyon UBP'yi bozar!

CTP-BG Genel Sekreteri Asım Akan olası bir UBP-CTP koalisyon hükümeti senaryolarını değerlendirdiği konuşmasında, UBP'nin UBP olmaktan çıkacağını iddia etti.

Söz konusu söylentilerin CTP'nin gündeminde olmadığını da ifade eden Akansoy, eğer olacaksa da bunun UBP'ye büyük bedeli olacağını çünkü demokratikleşme, sivilleşme ve özelleştirme gibi konular ile Kıbrıs sorunu konusunda iki parti arasında derin görüş ayrılıkları olduğunu söyledi.

TDP'nin kendileri için bir tehlike olmadığını da belirten Akansoy, DP'de bir kıpırdanma olduğunu, yapılan anket çalışmaların ise gerçeği yansıtmadığını kaydetti.

Balık

Adam büyük bir keyifle sabah kahvesini yudumlarken, karısı yumuşak bir ses tonu ile :"Aşkım.." demiş, "Geçen Ocak ayında bir hafta sonunda balığa gitmiştin ya.."

"Evet..." demiş adam, "Ne oldu?"

"Dün gece o balık seni aradı bir tanem, hamileymiş de..."

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları