Çavuşoğlu da söz verdi!

Yayın Tarihi: 13/12/11 07:00
okuma süresi: 8 dak.
A- A A+

Müjdeli haberi ilk Turizm Çevre ve Kültür Bakanı Ünal Üstel verdi.

Sonra Cumhuriyet Meclisi Başkanı Hasan Bozer, dün de son olarak İçişleri Bakanı Nazım Çavuşoğlu askerlik yasasında değişiklik için düğmeye basıldığını ve şu anda askeri yetkililerle temas halinde olduklarını, yasanın güncellenerek an kısa zamanda yürürlüğe gireceğini söyledi.

Yıllardan beridir süren bir sancının gündeme gelmesinde birazcık olsun payımız olduysa ne mutlu bize.

Ama biz şimdi Başbakan'ın ağzından çıkacak kelimelere bakıyoruz.

Bundan birkaç gün evvel karşılaştığımızda, bütçe görüşmeleri biter bitmez konuya ağırlık verileceğini ve yurt dışında yaşayıp ülkesine gelemeyenlerin sorununun kökünden çözüleceğini söylemişti.

Bu konuda CTP Girne Milletvekili Abbas Sınay'ın da hakkını yememek lazım.

Meclis'e sunduğu yasa taslağının iktidar partisince de desteklendiği taktirde binlerce kişiyi ilgilendiren bir sorun çözülecek ve böyle bir icraat sadece yurt dışında yaşayan binlerce Kıbrıslı Türkün adaya dönüşünü sağlamayıp, ülke içinde toplumsal uzlaşı bakımından da örnek teşkil edecektir.

Konuya duyarlılık gösteren vatandaşlarımızın mesajlarını yayınlayama bugün de devam ediyoruz;

"Eşim aslen Kıbrıslı ben ondan dolayı 2 yıldır evli olmama rağmen Kıbrıs kimliği daha henüz almış durumda değiliz sanırım ya bir daha nerde gideceğiz diyip eşim bir anlamda kendi kendine isyan ediyor .

Kayınvalidemler Lefkoşa'da oturuyor eşim gelemese de ben elimden geldiğince ziyaret ediyorum genelde onlar bize geliyorlar, ama bu akşam eşim beni aradı internette bir yazı gördüğünü baksana dedi o kadar heyecanlıydı ki anlatamam hemen bende yazınızı okudum yorumları okudum ben de heyecanlandım.

Eşim bir korku içinde ailesini göremiyor bende yanlarına gittiğimde tek gitmek istemiyorum sonuçta o da olsun istiyorum ama sorunu nedeniyle gelemiyor benimle.

Bu konuyu gündeme getirip bizi mutlu ettiğiniz içinde bende teşekkür ederim size yorum yazan ve sizi takip edenler yalnız değil bende varım demek istedim yayınlanırsa sevinirim, saygılarla sayın Levent Özadam ellerinize sağlık…"

(Vildan SABUNCU –İzmir)
"Tebrikler, ben de uzun zamandır bu askerlik mağdurlarından biriyim ama umudumu kesmiş durumdayım yine de ufak bir heyecan bile beni umutlandırmadı desem yalan olur tebrikler Levent bey durmak yok yazılara devam lütfen…"

(Cafer BUMİN- Koln)
"Sayın Özadam, yazılarınızı dikkatle takip eden bir okurunuzum, bu konu gündeme getirmenizle beraber bir çok insanı heyecan bastı içleri umutla doldu bu konuda sorunum olmamasına rağmen sizi destekleyen biriyim çünkü çok sayıda insan mağdur durumda ve bu mağduriyetin bir an önce kalkması gerekir tebrikler cesurca yazılarınızdan ötürü…"

(Mehmet- MAĞUSA)
"Ben 10 yıldır gelmiyorum gelmek istiyorum gelemiyorum sebep babam Kıbrıslı ben de Kıbrıslı ama çocukken görmüşün şimdi ise askerlik sorunum var giriş yapmam yasak girersem beni alacaklar askere anlamsız bir şekilde anlamsızca bir uygulama devlet büyüklerinden Kıbrıslı aydınlarımızdan artık bu sorunun çözülmesini umut ediyoruz bekliyoruz

(Önder MİRALAY- Bingen-Almanya)
"Arkadaşlarımın haber vermesi üzerinize yazınızı okudum gururlandım bizi de düşünen birileri sonunda çıktı dedim bende uzun zamandır Kıbrıs'a giriş yapmıyorum bir anlamda küstüm aslında hükümete devlete ondan dolayı da bir anlamda belki de gözden çıkarttım.

Topraklarımı, akrabalarımı askerlik nedeniyle ondan dolayı gazetelere de bakmıyordum fakat yazınınızı okuyunca bir umut ışığı doğdu desem sevindim desem inanın buna buz gibi bir İstanbul'da sıcacık bir yazı olmuş teşekkürler Levent bey içimizi ısıttınız…"

(Oğuz YILDIZ – İstanbul)
"İsmimi belirtmek istemedim inşallah yöneticiler yayınlarlar. Ben hem KKTC hem de TC vatandaşı olan bir insanım.

Askerlik nedeniyle şuanda bakaya düşmüş durumdayım akrabalarıma kağıtlar gitmiş bir kaç defa cep telefonumdan aradı İskele polisi hakkında evrak var diye.

Yaşım 35 olmuş 4 çocuğum var ben bu yaştan sonra 35'ine dayanmışım ne verebilirim, nasıl koşabilirim ki ne yapabilirim ki çıksın bu af artık bende geleyim akrabalarımı göreyim tatilimi yapayım çocuklarıma asıl vatanımı göstereyim yazlarımı tatillerimi başka yerlerde geçireceğimi geleyim oralara sahilde çayımı içeyim.

Çok mu şey istiyorum Levent bey istediğim sadece vatanımı görmek akrabalarımla selamlaşmak muhabbet etmek…"

(İsimsiz)
"1980 doğumluyum. Teknik Bilimler Meslek Yüksek Okulu elektrik bölümü mezunuyum. Şu an 30 yaşındayım.

Bazı ailevi ve ekonomik nedenler gereği vaktinde askerlik hizmetimi yerine getiremedim. Beş yıldır bir holdingin bölge sorumlusu olarak görev yapmaktayım. Evliyim ve üç ay sonra nasip ise baba olacağım.

Bedelli askerlik istiyorum, çünkü ben 15 ay askere gidersem aileme bakacak kimsem yok. İşimi kaybedeceğim, çocuğum babasız kalacak, unutacak belki beni…"

(Şevket KULAK – Ankara)
"5 Aralık'ta Cumhuriyet Meclisi'nden oyçokluğuyla geçen ve KKTC'de yaşayan kaçak durumdaki kişilere beşinci kez af getiren "Yabancılar ve Muhaceret (Değişiklik) Yasası" bugün saat 12:00'den itibaren yürürlüğe girecek. kaçak yaşayana afı getir kendi öz evlatlarını askerlik sorunu nedeniyle kapı dışında bırak!..."

(Serkan UYBAŞ- New York)
"Şuanda Moskova'da tantunicilik yapmaktayım askerlik sorunum nedeniyle 2 yıldır Kıbrıs'a giriş yapamıyorum nişanlımı Türkiye'de akrabalarımın yanında görmek zorunda kalıyorum . sırf bu sorunum nedeniyle yırt dışında çalışmak zorunda kaldım ve bu nedenle hala nişanlımla evlenememiş durumdayım.

Bırakın akrabalarımın hasretini sevdiğim kızı bile sırf bu nedenle alamamış durumdayım . O kadar sinirliyim ki anlatamam size. Konuya olan duyarlılığınız için teşekkür ederim…"

(Halit ASLAN – Moskova)

Damat

Evin hanımı akşam yatmadan önce etrafı kolaçan ederken kızının odasından gelen bir vızıltı sese dikkatini verir. Kapıyı açıp odaya grince kızını elinde bir vibratör ile kendini tatmin ederken görür ve şaşkınlıkla sorar:

- O elindeki vibratör ile ne yapıyorsun ?

Kız sakince yanıtlar :

- Anne , 35 yaşımdayım ve bekarım. Bu vibratör benim evlenseydim bir erkekten alabileceğim şeye en fazla benzer olan şey. Lütfen bana karışma.

Kadın odasına döner .

Ertesi gece yatmadan önce bu sefer baba etrafı kolaçan ederken o vızıltıyı duyar ve o da kızının odasına girer . Gördükleri karşısında dehşete düşerek sorar :

- Bu elindeki ne lan ? Sen ne yaptığını sanıyorsun?

Kız bıkkınlıkla ona da aynı yanıtı verir :

- Baba , bak ben 35 yaşında koca bulamamış bir kızım . Bu alet benim evli olsaydım kocamın vereceği şeye en benzer şey . Lütfen odayı terket ve bana karışma .

Adam bozuk bir halde yatağına döner.

Etesi gün evin hanımı alışverişten döner, mutfağa gider,aldıklarını dolaba koyarken salondan gelen vızıltıyı duyar . Hemen salona gider .
Kocası elinde bir bira bardağı ile koltuğuna oturmuş televizyonda maç seyrediyor, yanındaki koltukta da vibratör çalışmakta.

Kadın şok olmuş sorar :

- Adam bu ne hal?

- 'Ne var be?' der adam bir yandan bıyığındaki birayı silerek .

'Şurada oturup damadımla maç da seyredemeyecek miyim ?'.

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları