İnatçı keçiler!

Yayın Tarihi: 15/12/11 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

İlkokuldayken aşağıdaki şarkıyı hiç söylediniz mi bilmem, ama ben söyledim;

"Bir köprüde karşılaşmış iki inatçı keçi

Hep huysuzluk inatçılık bu keçilerin suçu

Büyük keçi demiş :"Yol ver önce ben geçeceğim"

Küçük keçi demiş: "Verirsem öleceğim."

Tam köprünün ortasında iki keçi toslaşmış

İkisi de suya düşmüş bunu görenler şaşmış

Keçilerin inatçısı suya düşer boğulur

İnsanların inatçısı kim bilir ki ne olur?.."



Konumuz bugün de eğitim;

Burada bakanlığı ayrı bir keçi sendikaları da ayrı bir keçi olarak görebilirsiniz.

Hoş ülke tarihinde hiçbir zaman sendikalar ile eğitim bakanlığı uzlaşma içinde olmamış ve birbiriyle didişip durmuşlardır ama, bu kısır çekişmenin halkın üstünde kabak tadı verdiği de bir başka gerçek.

Konu aslında birkaç kelime ile özetlenecek olursa, emir komutayı ele geçirme kavgası.

Öğretmen sendikaları geçmişten bu güne kazandıkları hakların budanmaması için köprünün bir ucunda, bakanlık ise bu hakları budamak için aldığı talimatlar doğrultusunda, köprünün diğer ucunda.

Sonuç elbette belli, şarkının da sonunda söylendiği gibi köprüyü ikisinin birden geçmesi imkansız, ikisi de suyun dibine boylamak üzere.



Dün bir grup ilk okul öğretmeni ile görüştük;

Bakanlık ve sendikalar arasındaki bu anlamsız çekişme sadece veli ve öğrencileri değil onları da müthiş rahatsız ediyor.

Çünkü olaya çok daha geniş açıdan baktığınızda tablo o kadar kötü ki, her iki taraf da pire için yorganı yakmayı çoktan göze almışlar.

Karşılıklı sert açıklamalar, diğer tarafı tahrik ediyor, iş çığırından ha çıktı ha çıkacak!

Açıklamalardan da görüldüğü üzere hedef ülke eğitimini kalkındırma hedefinden şaşmış ve bir kin, bir ihtiras ve kötüleme kampanyası haline dönüşmüş.



Bizim tek anlamadığımız konu şu;

Eğitim yılının tam ortasında bakanlığın yer değiştirme tüzüğünü değiştirmenin manası nedir?

Eğitim konusunda tüm kararları kendi uhdesine almak isteyen bir bakan, elbette ki bunun karşılığında gerekil cevabı alacak ve sonuç eylem, grev ve kargaşa olacaktır. Bunu anlamak için de müneccim olmaya gerek yoktur.

Büyük bir taktik hatası yapan bakan Dürüst, karar ne olursa olsun önümüzdeki sene uygulamaya başlanacağından bir zamanlama hatası yapmıştır ve tam eğitim yılının ortasında, eğitimin darbe almasına olanak sağlamıştır.

Pek ala ki bunu okulların kapanmasına az bir süre kala yapabilir ve en azından şu anda bu huzursuzluğun yaşanmasının ve eğitimin engellenmesinin önüne geçebilirdi.

Aynı şekilde sendikalar da artık, hak arama mücadelesinde daha çağdaş yollar üzerinde durmalı ve bunu yaparken, eğitimin aksamaması için daha özenli olmak zorundadırlar.



Bu arada Bakan Kemal Dürüst'e de buradan bir uyarımız olacak;

Yazdıklarımızdan dolayı telefona sarılıp bizi şikayet etmesi, bizim açımızdan hiçbir şeyi değiştirmez.

Aksine kırbaç vazifesi görür!

Aksine yazdıklarımızdan sonra açıklama yapmasını ve kendi görüşlerinin de bu sayfada yer alması için daha mantıklı olmasını tavsiye ederiz.

O da çok iyi bilir ki, bunu daha önce de bir çok kez denedi ve başarılı olamadı!

Frank

Adamın biri , tam sokağa çıkıp bir taksi çevirmiş. Onca trafiğin içinde bir taksi bulduğuna da pek sevinmiş.

Şoför; ''mükemmel zamanlama, aynı Frank gibisin'' demiş.

Yolcu ''Kim?'' diye sormuş. Şoför ''Frank Feldman. O her şeyi tam zamanında yapan bir adamdı. Senin sokağa çıkar çıkmaz bir taksi buluvermen gibi şeyleri Frank Feldman başarırdı".

Yolcu: ''herkesin bazen başının üzerinde bulutlar dolaşır''

Şoför: ''hayır, Frank Feldmanın değil. Frank müthiş bir atletti. Katılsaydı teniste Gran-Şlemi kazan rdı. Golf profesyoneliydi, bir opera baritonu gibi şarkı söyler bir Broadway sanatçısı gibi dans ederdi. Piyano
calışını duymalıydın, muhteşem bir adamdı.''

Yolcu: ''Kulağa gerçekten özel biriymiş gibi geliyor''

Şoför: ''Dahası var... hafızası bilgisayar gibiydi. Herkesin doğum gününü hatırlardı. Şarap hakkında her şeyi, onunla ne ısmarlayacağını hangi etin gittiğini bilirdi. Her şeyi tamir edebilirdi. Benim gibi değil, ben bir sigorta değiştirmeye kalksam bütün sokağın elektriği kesilir...''

Yolcu ''Vauv, önemli biri yani!''

Şoför '' Frank her zaman en hızlı yolu bilir, tıkanıklıklara takılmaz.

Benim gibi değil, ben hangi şeride girsem o şerit durur.. Frank hayatında tek bir hata yapmamıştır. Kadınlara nasıl davranılması gerektiğini, bir kadına iyi hissettirmeyi bilir. Kadın haksız bile olsa bir kere bile cevap vermezdi. Giyimine de her zaman özen gösterirdi, ayakkabıları hep parlardı. Mükemmel bir insandı, tek bir
hata bile yapmamıştır. Hiç kimse onunla karşılaştırılamaz. ''

Yolcu ''Muhteşem birine benziyor, nasıl tanıştın onunla?''

Şoför ''Frankla aslında hiç tanışmadım. O öldü, ben onun kahrolası dul karısıyla evlendim!

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları