Mazbata rezaletine son verin!

Yayın Tarihi: 27/12/11 07:00
okuma süresi: 6 dak.
A- A A+

Ersin Tatar Diyor ki, lüks yaşama bir son verip, artık ayağımızı yorganımıza göre uzatmak gerekmiş.

Doğrudur da…

Ayağını yorgana göre uzatmazsan, he de bu soğuklarda açıkta bırakırsan, üşütürsün, doktor kapılarında sürünürsün.

Giderlerini de, gelirlerine göre yapmaz biraz uçarsan, önce çek yasağına girersin, sonra kredi kartlarının limitini bitirirsin, bir de buna bankanın faizleri eklenince kapını polis çalar ve kodesi boylarsın.

Ama beklerdik ki sayın bakan geçenlerde açıkladığı ve trilyonlarca lira vergi borcu olduğu halde, dosyalarını açmaya bir türlü cesaret edemediği para babalarının da dosyasını açsın ve bunlardan vergiyi toplasın.

Eğer bunu yapamıyorsa ve korktuğu bir şey varsa versin bize listeleri, en azından deşifre etmek adına bari bir işe yarayalım.

Burdan Ersin beye bir kez daha çağrıda bulunuyoruz, bin lira için şu anda hapis yatanlar varsa ve trilyonlarca vergi borcu olduğu halde bunların dosyaları açılamıyorsa, bunda sadece hükümet değil, kendi de suçlu olacaktır



Mazbatalar konusu da bir alem oldu!

Ülkenin önde gelen iş insanları, doktorları ve sıradan insanları mazbata başına hapis yatmaya devam ederken, bir Allahın kulunun bile bu konuda kılını kıpırdatmaması size ilginç gelmiyor mu?

Hele de yeni yıla sayılı günler kala, pek ala ki Bakanlar Kurulu mazbata gündemi ile acil olarak toplanabilir ve insanlık suçu işlenerek içeri tıkılan bu insanları iki dudaklarından çıkacak kararla dışarı çıkarabilir.

Mazbatalar konusunda Cumhurbaşkanı üzüntülü, Başbakan üzüntülü, bakanlar ve tüm siyasiler üzüntülü ama, üzüntü bildirmekten başka bir şey de yaptıkları yok.

Bu size biraz tuhaf gelmiyor mu?



Ya muhalefete ne demeli?

Şimdiye kadar acaba kaç tane muhalefet partisi mensubu Meclis'e bu konuda bir öneri sundu?

Hadi onu bir yana bırakın, kaç tane muhalefet vekili lütfedip de cezaevinin yolunu tuttu ve bu insanlarla görüştü, onların sorunlarını dinledi, onlara umut verdi?

Peki ya esti mi gürleyen sendikalar ve diğer sivil toplum örgütleri?

Acaba sendikalar için sadece kamu çalışanları mı var bu memlekette?

Onların hakkı hukuku tamam da, ülkenin iş insanlarının içler acısı bu durumu hiç mi ilgilendirmez kendilerini?



Sözümüz Başbakan İrsen Küçük'e'dir;

2012'ye girmemize sadece 4 gün kaldı.

Dünyanın hiçbir yerinde cezası hapis olmayan bir suçtan dolayı yüzden fazla insanımız sizin ağzınıza bakar hale geldi.

Bunların bir çoğu kendi çocuklarına hapiste olduklarını bile söylemekten çekinip, yurt dışında olduğunu söylemiş.

Şimdi yeni yıl akşamı gelince de bu çocuklar sormayacak mı, yeni yıl akşamı da yurt dışı mı olurmuş diye?

Ersin bey haklıdır, lüks yaşamdan artık vazgeçip tasarruf zamanıdır ama, bunu duyunca sinirinden ağlasın mı gülsün mü bilemeyen ve şu anda demir parmaklar arasında bulunan o kadar çok kişi var ki?

Tüm mazbata suçluları için hükümetten bir jest bekliyorsak acaba çok bir şey mi istiyoruz dersiniz?

Karar siz efendilerin…

Okur Mektubu:

Askerlik yasasının kapsamı genişletilmeli!

"Levent bey, askerlik yasa tasarısının oluşumunda gösterdiğiniz katkı ve gayretlerden dolayı size teşekkürü bir borç biliyoruz.

Ben gecen yıl size askerlik sorunu ile ilgili bir mesaj göndermiş, siz de benim yazımı köşenizde yayınlamıştınız.

Siz ve sizin gibi değerli ve duyarlı insanlarımızın sayesinde, hükümetimiz yurt dışında yaşayan ve asker kaçağı durumuna düşen gençlerimizin ve vatandaşlarımızın haykırışlarını duymuş ve Askerlik yasa tasarısını yapmışlardır.

Yasa tasarısını Meclis sayfasında okudum ve su anki yasayla karşılaştırdım. Bu yasa gerçekten yararlı ve eminim bir çok insanımızı sevindirecektir.

Dikkatimi çeken ve bilmek istediğim bir konu bu yasanın Güney Kıbrıs üzerinden yurtdışına göç eden vatandaşlarımızı kapsayıp kapsamayacağıdır?

Sizin de bildiğiniz gibi şu anda İngiltere'de yüzlerce gencimiz bu yoldan İngiltere'ye gelmiştir. Dilerim hükümetimiz bu insanlarımızın da durumunu dikkate alır ve yasanın kapsamını genişletip bu insanlarımızın da ülkelerine dönüş yolunu açar.

Size katkı ve duyarlılığınızdan dolayı teşekkür eder, bu vesile ile de sizin ve tüm halkımızın yeni yılınızı kutlarım. Saygılarımla…"

(Serpil HASSAN)

Süt anne…

Adamla kadın evlilermiş fakat çocukları olmuyormuş. 15 sene sonra kadın;

''Müjde kocacım hamileyim'' demiş.

Bizimki çok sevinmiş tabiî ki kolay değil 15 seneden sonra baba olmak, fakat 8 ay sonra işyeri adamı yurtdışına göndermiş adam çok üzülmüş doğumda karısının yanında olamayacağı için ama eli mahkum gitmiş.

4 ay sonra geldiğinde ne görsün çocuk zenci, karısına sorunca kadın soğukkanlılıkla cevap vermiş;

''Aslında çocuk normal doğdu fakat sonradan benim sütüm kesildiği için zenci bir süt annesi buldum onun sütünü içe içe böyle karardı'' demiş.

Adam da; - ''ben en iyisi anneme sorayım o her şeyi bilir'' demiş.

Annesine anlatmış. Annesi de;

''Evet oğlum doğrudur sende normal doğdun fakat sütüm kesildiği için seni inek sütüyle besledim şimdide boynuzların çıkıyor!''...

#mesajınızvar
Levent ÖZADAM'dan
#mesajınızvar
Gözden Kaçmadı
#gozdenkacmadi

Yorumlar

Dikkat!
Suç teşkil edecek, yasadışı, tehditkar, rahatsız edici, hakaret ve küfür içeren, aşağılayıcı, küçük düşürücü, kaba, müstehcen, ahlaka aykırı, kişilik haklarına zarar verici ya da benzeri niteliklerde içeriklerden doğan her türlü mali, hukuki, cezai, idari sorumluluk içeriği gönderen Üye/Üyeler’e aittir.

Diğer Levent ÖZADAM yazıları